Кои женски имена празнуват на Гергьовден ?

• 688
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,
Тъй като не съм сигурна дали в интернет списъците, които има по онлайн вестниците и статиите са наистина пълни, бихте ли ми помогнали?
Кои ваши близки или приятелки (жени) празнуват имен ден на Гергьовден?

Благодаря!

# 1
Само Гергана.

# 2
Познавам Георгия и Джорджия - и двете празнуват на Гергьовден.

# 3
В моето обкръжение празвуват Гена, Галя,  Гергана.

# 4
Гергана, Гана/Ганка  и Гина/Гинка

# 5
  • Най-красивата страна
Гергана,Георгия,Георгина,Гана,Гина

Галина ,Галя празнуват на 10.03.-св.мъченица Галина

# 6
Галина ,Галя празнуват на 10.03.-св.мъченица Галина
Нямам представа. Знам, че колежката е Галя и всяка година се водят дебати, че тя не може да работи на 6.05. Затова го написах. За Гена съм сигурна. Баба ми цял живот е празнувала на Гергьовден.

# 7
  • SF
Всички, които са кръстени на дядо си Георги или баба Гьоргена, дори да са само Гена, Галя, Глория, Габриела. Габриела си има на Архангел Гавраил, но може името й да е вдъхновено от Георги и да си празнува на Гергьовден.
И друг път съм споделяла във форума за мой приятел Даниел (Дани), кръстен на баба си Данче и си празнуваха заедно на Йордановден.

# 8
Георги, Гергана, Жорж, Жоржета, Юрий (руска форма на Георги)...

Всяко име е хубаво да празнува на своята дата в календара, независимо на кого е кръстен човекът.

Генка може да празнува на на св. Евгения - 24 декември.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 14:52 от Radilena

# 9
  • Най-красивата страна
Гена,Генка,Гени ,познавам и един Гечо,Женя също празнуват на св.Евгения.

Галина-е гръцко име и означава ,,тишина,спокойствие,,
Има си светица с това име.

Галя,Галена са славянски имена.
Галя -глагол,галя детето.Но Галя се използва повече като умалително на Галина,отколкото като самостоятелно име.
Галена-галена,глезена
Нямат нищо общо с Георги.

Но някои празнуват на 6.05.особено ако внучката Галина е кръстена на баба си Гергана.

# 10
  • SF
Ами значи само Георги и Гергана празнуват на Гергьовден. За останалите сте намерили в интернет други празници, които обаче никой няма да им ги научи никога и ще си празнуват сами. Кутия бонбони могат да носят всяка седмица в работата.
Ако Галя е кръстена на дядо си Георги, ще празнува на Гергьовден, не на Св. Валентин.

# 11
Ами има си официални имена, които празнуват тогава, но както казва Esmee, всички, които са кръстени на баби и дядовци също. Аз съм Глория, кръстена съм на дядо си Георги и празнувам на Гергьовден. Познавам и друга Глория, която е кръстена пък на дядо си Григор и празнува на Св. Григорий Богослов.

Общи условия

Активация на акаунт