Декемврийското дете рисува пъстро яйчице

• 21 308
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
Ей, Крис, много мъчно ми стана... що така му върви на Викича Sad дано не само уж, а наистина все пак е вече по-добре! Стискаме му палци, и на теб да се успокоиш - също!  Heart Eyes

дано и всички други инциденти да са отминали леко!

и разбира се - честито бебче на ПетиК и на цялото семейство!!!

и аз си изкарах много приятно в Пловдив, времето наистина мина бързо, не мога да схвана как съм била 8 часа в този град (без пътя), струват ми се доста по-малко... а и ми се стори, че пловдивчанки се канят пак да ни гостуват, или поне им се иска  Wink

савко днес конструира изречението 'Мама пак има нова дрешка' (е, с няколко изпуснати букви), без да знам откъде го е чул... може и аз понякога да му споделям за такива събития, но сега всъщност исках да скатая в гардероба една нова блузка, все едно че не е такава, а той ме усети, и го каза на всеослушание  Laughing

а защо ми се струва, че янче нещо се губи - моля те, казвай здрасти по веднъж-два пъти на ден, не ни дръж в напрежение как сте вие  Heart Eyes

# 226
  • София
Споко тук съм Simple Smile

Крис, ужасно съжалявам за Викича. Направо незнам какво да кажа. Миличкия Sad Представям си и на тебе какво ти е... Много ви цунам и прегръщам.

Честито бебе на ПетиК. Лелел от наш'те декемврийчета колко много вече са каки и батковци Simple Smile

Днес голямо обикаляне направихме с Мартин. Вече съм готова да си стягам чантата за болницата и да подреждам бебешки работи... Миналия път доста по-рано бях свършила тая работа, сега що така се мотам де да знам... Утре съм на преглед. Още не се е завъртяло това диване... Лазенето не дава резултат. Sad

# 227
  • Sofia
Криске,какво му беше на юнака,че чак до болница стигнахте Cry Отлагате ли детската градина?
И от мен честито на ПетиК!
Янче,чувала съм ,че с вторите  деца всичко е по-лежерно,та явно си е нормално да не си даваш толкова зор  Wink Леглото готово ли е?

# 228
  • София
chocha, направо ме настъпи по мазола - НЕ, още не е готово. Т.е. на части е и трябва да се лакира още 1 последен път и да се сглоби. Надявам се това да се случи до края на тая седмица. Вчера пак имахме лекинка разправия на тая тема. Понеже обикаляхме да търсим по-голям гардероб за Мая и харесах единв  АИКО. А Мартин все му намира кусури и вика - ще направиме. И му казах, че ако ще е готов септември, то тогава няма да ми трябва и да не ми се прави на интересен и да купуваме гардероба, щото ще почна да се вкисвам много... Та тея дни ще ходи да го вземе, че вчера нямахме време достатъчно.

Извинете за сигурно глупавия въпрос Embarassed (ама аз да си питам за всеки случай) - след секциото нали пак има лохии и т.н. и ще ми трябват превръзки? Ще ми трябва ли и нещо по специално, което при нормалното раждане няма да ползвам?

# 229
Здрасти банда

Криске
какво е станало с Вики  Sad много гадно... сега как е?

Янче
не се шашкай, ние няколко дена преди термина чак купихме на Емата леглото...
За другия въпрос...нямам представа  Crazy

# 230
Криске, какво се случи, мила? Защо така с малкия сладур? Ох, дано това е последното гадно нещо, което ви се случва. Целувам ви и двамата.

Янче, при секциото има лохии, ще ти трябват превръзки. Купи си от някоя аптека стерилни превръзки за секцио. Доста по-удобни са от онези гадни марли с лепенка, дето ги дават в родилното. А пък и с тях можеш да се къпеш, защото имат отгоре много фин найлонов пласт, специално за тази цел. Има на различни фирми - струват между 3 и 6 лв. бр, но се сменят веднъж на 2 дни. Това означава, че ще ти трябват 3-4, най-много 5. Можеш да си купиш и антибиотичен спрей Бивацин, който ще ти трябва вкъщи, за да не ти се възпали мястото. Но това е само пожелателно, не задължително. Аз го ползвах и нямах никакви проблеми, т.е ако не ти помогне, няма да ти навреди. Няма нищо страшно в секциото, ще видиш, че е доста по-приятно от нормалното.  Hug

# 231
  • Sofia
Eli_cz  чакаме  снимки от софийската среща

# 232
  • София
Здрасти и от мен!

Крис, каква ви беше диагнозата? Как е Виктор сега? Вирусно ли е това чудо, че мине не мине време и пак ви мори? Да не е нещо от любимите му животни?

Янче, Алекс ти е отговорила изчерпателно по въпроса със секциото - нямам какво да допълня. Лепенки и аз си купих сама - специални водонепроницаеми за къпане, 2 ми стигнаха, защото на 6-тия ден ми свалиха шевовете и не ми трябваха вече. Бивацин също ползвах - нямах никакъв проблем нито с възпаление, нито с болки. Както знаеш, леко гадно е само раздвижването - добре е да станеш и да се раздвижиш възможно най-скоро. Аз станах 12 часа след секциото и на следващия ден след раждането вече обикалях като линейка из болницата. Изписаха ме на 4 ден, а на 6-тия ми свалиха конците.

А, можеш да си купиш и един крем, забравих му името, ще проверя в къщи, за заличаване на белега. Като ти зарасне операцията, почваш да го мажеш отгоре, за да изчезне по-бързо и да не стават удебелявания.

Честито бебче на ПетиК, да й е жив и здрав малкият голям юнак Адам!

Миме, ти къде изчезна, бе душо? Джиткаш с мерджана напред-назад, нас кучета ни яли. Въобще вече не щеш и да ни видиш, така ли?

# 233
А, можеш да си купиш и един крем, забравих му името, ще проверя в къщи, за заличаване на белега. Като ти зарасне операцията, почваш да го мажеш отгоре, за да изчезне по-бързо и да не стават удебелявания.

Контрактубекс се казва кремчето.  Grinning

# 234
  • Sofia
Миме,толкова ми е мъчно за вас!Искам да ви видя и още как.По повод мерджана мъжо току- що ми го взе,че си продал днес неговата кола и да не оди пеш Mr. Green За сметка на това остави парите при мен Wink

# 235
Янче цел ден си мисля за теб, да знаеш, не че нещо, ама ........нали знаеш колко щастлива ще бъда да получа смс не само с размерите но и с името на момата.
виктор - вирусно, има го в момента, не знам защо все го хваща, уж по - леко го мина и можеше и без болница, ама ако ни бяха пуснали нямаше да си вземат парата от НОИ и ни държаха, а аз не смеех да си тръгна на своя глава. Дано няма друг път, но повече там не стъпвам, в частна болница ако ще после да няма какво да ям. Crossing Arms

# 236
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Криска много съжалявам за боледуването на Вики. Защо не отидете на преглед при хомеопат?

Ето ги нашите момичета днес

Тук са всичките снимки
http://dezygg.multiply.com/photos/album/3

# 237
Има и хубави новини наред неприятностите покрай Викича.
Крисенце, миличка, от теб чувам за вируса, не му ли е рано, нали уж лятото са тия вариации с дрисъка и повръщането. За сведение - ако отидеш с направление в Токуда и ви хоспитализират там, не се плаща нищо! Ако нямаш направление, а отидеш по спешност /както мен/ се плаща само 25 лева за първичен преглед и те ти издават направление за хоспитализация. Тия пари се прежалват ...
Аз в инфекциозна не съм ходила /да чукна на дърво/, за Пирогов също много гадости съм чула ... дано да няма следващ път!

Честито бебче и от мен на Пети! Много смели мами! Интересно ми е коя ще е следващата прежалила се  Thinking Ели и Марси дават индикации някакви, Милена чака да свърши мандата на правителството, а другите?

Янче, Благоева ще ти каже какви са тези лепенки и колко да купиш. За секциото няма нужда да приготвяш чанта за родилното. За първия ден в реанимация ти трябват само 10-тина бутилки  минерална вода - за предпочитане тези със спортния накрайник защото от тях по-лесно се пие легнала и сок, но САМО ябълка. По препоръка на анастезиолога може да пиеш Солпадеин /това е разтворим парацетамол/ заради обичайното главоболие в следствие от упойката. Още вземи един чифт гащи и няколко превръзки. Като те преместят от реанимация в стаята, Мартин ще ти донесе всичко останало.
Лохии има, лошо е, когато няма Simple Smile
Контрактубекса е готин, ама аз бях много несериозна с мазането. Даже не измазах цялата туба. И пак след година вече нищо не си личеше от белега. Важно е кой и как те шие. Сега има едни тарикатски лепенки, ама за скъпи: http://www.ecosmedica.com/?thread=1cfb841605fad7a08ba2a60c6facbd … ;content=top_prod
С антибиотичен спрей и аз се пръсках.
Днес пак бях на плуване. Треньорката ни обясни, че е много полезно да стоим по корем - май-много кислород се доставяло така до бебето, ама на сухо е трудно по корем дълго време. Та аз се сетих за твоето лазене. Не може ли да го замениш не точно с плуване, но поне с релакс във вода? Знам ли  Thinking

Деска, каква диета? каква алергия?
Много са хубави момите, пупу! Кога ще ви видим?

# 238
Смайли закопа меееееееееее, толкова съм тъпа, ама толкова, че нема накъде. Мислех, че в токуда се плаща 30 лв на ден независимо дали си с направление или не, в смисъл, аз щях да съм придружител в случая, не че в този момент 200 лв няма да ги прежаля - не знам защо сглупих и пак в инфекциозна отидохме, просто се уплаших адски, това от лятото втори път не искам нито аз нито той да го минаваме. Сега не успя да се обезводни и поне за това съм спокойна, Токуда има ли сайт да поразгледам по обстойно и да си знам, за всеки случай Heart Eyes Hug
Има ентероколитен вирус в момента - повръщане, разтройство и температура, в инфекциозна беше фул и връщаха хора а искаха и децата сами да оставим за повече място Shocked, така че - пазете децата, Вики явно ми е податлив откъм чревни вируси, защото все там го удря, такива са ми наблюденията, рядко е кашлица или нещо такова - все дрискане и тн, всеки си има слабо място си мисля аз, но 4 месеца му давах един сироп - грам не боледува, как го спрях - веднага почна, Май Аертон се казва и май е доста ефикасен. Какакто и да е, сега се глези и ми скъсва всички нерви. Днес гледах в иренка снимки от рд-то на ВИктор - когато успея най - накрая да я накарам да ми ги прати ще ви ги пусна - жестоки снимки на всички дечурля е направила, особенно на Ванеса и Габка Grinning

# 239
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Нелка, Теди е с алергия към белтъка на кравето мляко и аз не мога да ям нищо краве, яца, агнешко, шоколад и др. подобни. Минавало към 4-5 месец.

Криска нямат сайт. Можеш да се обадиш на тел. 4034000 за информация. Трябва да направят карта на Вики, за да могат да го пуснат в системата.

Общи условия

Активация на акаунт