Юлски мами акита сравняват и от смях се напикават !

• 12 291
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
Чакаме великденската темичка! Grinning

# 271
  • Sofia
"Ще има великденски яйца и козунаци,за ЮЛСКИТЕ сладурки и юнаци!"

Давам глас за това заглавийце

# 272
Странна работа с тези картофи.Оказва се май,че почти всички бебоци не ги харесват! newsm78 Що картофи изядох през бременността,ама не ще! Crossing ArmsА броколи само веднъж съм яла и не ми харесаха,а дребната ги яде! А те така гадно миришат! Sick
За паданията мен не  ме е срам. Mr. Green 3 пъти от спалнята и 2 пъти от дивана! Whistling
А за столчето за хранене,не е от него това недоволство.Яде,отваря си устата,понякога с не много голям ентусязъм,ама яде.Но през това време рита с крака,блъска с ръце или мучи. Mr. GreenАбе ужас! GrinningТо и като я кърмя се чуди с какво да се занимава,да си играе.Чекне си краката,събува си чорапите,дърпа ми блузата,бърка ми в устата,едва я удържам понякога. Май за скучно го намира това ядене!
Бета:с памперса и ние сме така.Голям зор виждам докато я сменя. ooooh!
Опитвам се да пиша и да гледам Брадъра,ама спирам,не мога да се съсредоточа така. Wink

# 273
Здравейте отново! Grinning
Смяната на памперси и при нас е голяма борба,мята се ту на едната ,ту на другата страна.Когато усети че ще му сменям памперса полудява от кеф,че поне за малко ще остане голичък.
Кисело мляко му давам вече една седмица и определено му харесва.(с бисквити и банан)С пуешкото месо сме скарани и не иска да го яде.Пробвах  няколко вида пуешко с различни зеленчуци, и не ще и не ще.
Относно заешкото: това беше първото му месно пюре.
Кажете ми моля какво мислите за проходилките,защото вече ги отричат ортопедите.
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКИТЕ   bigdance2

# 274
  • София
Nadia, проходилките се отричат, защото може да станат изкривявания на крачетата, да се развият несиметрично, да не се научат да ходят правилно - ходят седнали, а не прави, да не се научат да падат правилно - ще падат като талпички, според доста известния детски ортопед в София д-р Драганов.

След всичко това, което написах, да кажа, че днес купихме проходилка-люлка  Mr. Green. Ами по цял ден иска да е права, а не може сама да се изправя. Доколкото четох, ако не се слага за повече от час на ден, не би трябвало да се получат описаните по-горе проблеми. Аз засега я слагам във варианта на люлка, в която не се допира до земята. Ето едно клипче да видите каква радост е. Ето и една снимка.

Гледах снимките на близнаците на dreamy world, много са сладки, ама как им смогвааа  ooooh!

Последна редакция: пт, 30 мар 2007, 22:18 от Betta

# 275
  • София
а пък в каква количка в Малечко се огледах днес - само 4 кг била:

Ама верно е много лекичка, около 250лв беше, но няма багажник.

# 276
  • ES
Ней беее, как ще е испанско "куку", чисто българско си е, диалектно. Ама ще е южняшко, като пилито и зелито. Иначе на испански е оринал, малее как звучи само като уред за изследване.

Кисело мляко и сирене още не съм дала, ще почака да си дойдем в БГ, там ще му дам. И аз все си мисля, че от домашно квасеното кисело мляко няма по-хубаво, особено за бебочетата. Тук препоръчват педиатрите да се пие AM до 3тата годинка на детето, да не се дава краве мляко. Млеката за по-големите деца са в кутии, не разтворими като бебешките, течни са, обогатени с минерали, калций, желязо и други метали.

И ние сме шавливи, докато го облека е истинска борба, той се обръща по корем и гледа да докопа всичко, което му е в радиyc. Повечето ни кремчета и млека за мазане са със счупени от падането капачки.

И при нас пюрето от зайче е домашно, както всичко друго, не купувам пюрета.

Аз още не съм решила за проходилка и не ми се ще, макар, че все иска да е прав и ми е в ръцете. Браво на Яна за зъбчето. Ние си нямаме ни едно, само проклетията ни остава.

Хайде до скоро.

# 277
Бета:супер е количката,ама не става за нас,няма легнало или полулегнало положение.А Зоя спи по разходките.А и багажник няма.Харесвам я много,ама за другата година,като пораснем малко. WinkС тези колички ще се побъркам вече.Аз си търся от 2 месеца лятна и още не съм се спряла на някоя,но имам напредък,набелязох си няколко и сега се чудя. newsm78Ще видим накрая на какво ще избера. Laughing

# 278
Добро утро мами  Coffee ,кафенцето е от мен тази сутрин.

Бета,много хубава проходилка  Peace На Бебе Комфорт ли е,и колко парички е?Със здраве да си я ползвате.
А относно количката която си показала,страхотна е.Ние когато избирахме нашата лятна пробвах и тази с Ема вътре.На мен много ми хареса и бях готова да я взема(като втора количка),но мъжът ми категорично отказа.Седалката няма положения на гръбчето,както вече е споменала Арлинка,но пък е като хамак(дмек не е твърда),абе не става за нашите бебоци.
Арлина,видях аз че си се спряла на количка Jane,страхотна е,но ако има кой да ти я достави от чужбина.Какви други алтеративи имаш?

Аз също четох за не даването на квасено краве мляко до 3 год. възраст в сп."Моето бебе и аз"  Peace И мисля да се придържам към прочетеното,ако някой го интересува защо не е препоръчително,ще го цитирам от списанието  Peace

Губят ми се Пастелката и Бибошка,дано всичко е наред с тях  Praynig .А ако ни четат да пишат,че ми липсват.

Лек ден ви желая   bouquet

# 279
  • Варна
Добро утро  smile3507
Порова,мерси за кафенцето Hug

Two HeartsЧестита месечинка на Йоана Two Hearts
НАН,не е тайна Mr. Green.Имаме магазини на Златни Пясъци.милалата година беше един,а тази са два.дано да е успешен сезона,че не ми се разправя какви са наемите Close
Бета,честито ви tooth и проходилка.количката и на мен много ми харесва,но не е за нас.ние обичаме да спим,а и аз едни багажи мъкна ooooh!
Пепи111 newsm12
Диди Ф.да разбирам ли ,че  Криси се успокои след като му спря Фенистила  Thinking.ако е така мнооооого се радвам Hug
Арлина,Дито яде и картоф и брокол Peace

Вчера дадох на Друнди кора хляб.голямо смукане падна ooooh!
Айде изчезвам,Чао Heart Eyes

# 280
добро утро !
след кафенцето на попова е ред на сутрешната гимнастика Laughing
Аз също четох за не даването на квасено краве мляко до 3 год. възраст в сп."Моето бебе и аз"  Peace И мисля да се придържам към прочетеното,ако някой го интересува защо не е препоръчително,ще го цитирам от списанието  Peace
аз също четох "ЗА" и "ПРОТИВ" даването на киселото мляко и в крайна сметка реших да се водя не по-това кой какво е писал ,а според нуждите на бебчо. Честно казано сега с Валери тотално ми се объркаха представите за гледане на бебче. Почти нищо общо нямат в интересите ,настроенията хранене ,закаляване и т.н.
Аз съм чела "ЗА" и "ПРОТИВ" даването на вода . И пак стигам до този извод .Моето дете се нуждае от големи количества вода ,а други се задоволяват с малко.
Забравих да ви кажа ,че направихме контролни изследвания на урината ,но не стерилна и за сега всичко е ОК PeaceНО няма да ви кажа колко течности го карам сега да пие. Благодаря  Hug на Eli ,че ми каза са сока от боровинка .Не можах да намеря само от боровинка и за това пие ябълка с боровинка на Гербер и сега пие по 300гр. сок ,100гр. чай от липа и лайка и ако иска още допълваме с гола вода.
Хайде стига съм писала пуснаха много хубава музичка и ние с Валери отиваме да лек ден   

# 281
Иси,съгласна съм,че всяко дете е различно,и се гледа по различен начин.Не съм искала да засегна някого,просто споделих какво съм чела,и че съм взела решение за себе си.Относно приемането на течности,аз също предлагам на Ема чай,но категорично ми отказва,е как да го накарам това дате да пие друго освен мляко.Също така сокове не давам,защото съм чела "ЗА" и "ПРОТИВ" ,и съм взела своето решение.  Peace
Може би Ема няма нужда от други течности за сега освен мляко  Rolling Eyes
Много сладки котки,днес си на котешка вълна,а?

Айде лек ден на всички   bouquet

Последна редакция: сб, 31 мар 2007, 10:17 от Попова

# 282
  • През девет земи в десета
Добро утро и от нас! Simple Smile

То не се дава кисело мляко,но всъщност не трябва да се дава и краве в такъв случай newsm78,защото зачестяват храносмилателните разстройства поради бактериално замърсяване на млякото,а липсват антиинфекциозните фактори,съдържащи се в майчината кърма.Внася се по-голямо количество радиоактивен стронций,чието съдържание е по-високо в кравето мляко.Снижена е устойчивостта спрямо инфекции,особено на храносмилателната и дихателната система,по-често се развиват и отити.Повишена е честотата на алергичните заболявания.Поради несъвършената бариерна функция на чревната лигавица в кръвта преминават полопептиди от кравето мляко,които алергизират организма.Кравето мляко,включително и квасеното не е адекватна храна за децата.Повишеният внос на белтъчини в съчетание с излишък от натрий обременява бъбреците.Съдържанието на желязо е ниско и неговото усвояване е затруднено от значителните количества калций и фосфор.Това води до латентен или явен железен дефицит. И още много е написано по този въпрос,но нали бебетата които се хранят на детска кухня,хапват краве прясно мляко.А определено квасеното е по-добър избор от прясното.Ами това е то,мисля,че когато е в разумни количества,а не като основна храна не е чак толкова вредно Peace

А мамите които дават децата на ясла или пък имат дечица които ходят на училище добре знаят,че тотално са загубили контрола над храните с които се хранят децата им.Аз на моите толкова години се опитвам да им създам правилно отношение към храненето,да не ядат когато гледат телевизия,да се хранят само с пълноценни и здравословни храни и какво става, щом излязат от вкъщи са нападнали вафлите,хамбургерите и пиците на парче.
Какво тогава,като аз не купувам чипсове,зрънчовци,газирани напитки,шоколади и ядеме само пълнозърнест хляб Thinking

А що се отнася до мене,естествено,че ще кърмя максимално дълго,стига Цвети да иска,но там където се налага да прибавям мляко,мисля да е кисело Wink

Попова,дай да го прочетем и това писание,на мене лично ми е интересно да видя какво ново има по въпроса Peace и да не се разсърдиш Praynig

Интересното в случая е ,че децата,които имат АБКМ,са приемали АМ,а не квасено мляко!

# 283
Иси,съгласна съм,че всяко дете е различно,и се гледа по различен начин.Не съм искала да засегна някого,просто споделих какво съм чела,и че съм взела решение за себе си.Относно приемането на течности,аз също предлагам на Ема чай,но категорично ми отказва,е как да го накарам това дате да пие друго освен мляко.Също така сокове не давам,защото съм чела "ЗА" и "ПРОТИВ" ,и съм взела сворто решение.  Peace
Може би Ема няма нужда от други течности за сега освен мляко  Rolling Eyes
Много сладки котки,днес си на котешка вълна,а?

Айде лек ден на всички ви   bouquet
Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Няма да се караме хайде да се стреляме
нямам в предвид това да се засяга който и да било .Просто казах това ,защото и аз бях против много работи ,но в крайна сметка Валери ми показа ,че трябва да се съобразявам с неговите мераци Wink
Ето вчера нагледен пример ,явно детето наистина има недостиг на желязо ,защото сутринта  си изяде елдата с охота ,на обед много му се услади заешко с червено цвекло и др.,НО  Naughty дадох му за след обедна закуска кисел и той ми отказа ,а си изяде плодовете. И какво излезе ,че детето има нужда от желязо ,но няма нужда от въглехидрати. Гледах научно популярен филм на тази тематика.
А на теб не мога да се сърдя за нищо  Heart Eyes
хайде стига съм досаждала ще се видим в другата тема
п.с. ако днес не ме пуснат в градска отпуска идвайте ми на свиждане в лудницата Crazy

# 284
Привет и от мен. Grinning
Попова,мерси за кафенцето,пия си го с голоям кеф.
Айде сега и аз да се включа по обсъжданите въпроси.Та....
Относно проходилката и аз бях "ПРОТИВ",но като Криси искаше само да е парва,прецених,че е по-добре да му купим проходилка,отколкото да го държа на ръце.Но да ви кажа,вече виждам негативите от пустата проходилка.Като го пускам на земята и се опитва да ходи,си влаче краката,защото с проходилката ходи,бутайки се в нея и така наистина не се учи да стъпва стабилно.Но мисля,че като се постопли времето и сме по цял ден на вън,ще се научи да ходи правилно.Имам доста наблюдения от мои приятелки и абсолютно не е вярно,че ако детето ползва проходилка ще проходи по-късно и т.н.Това си е до дете.На една моя приятелка,синът й проходи на 1 год. и си ходи много добре,а и той стъпваше в началото така като Криси,докато ползваше проходилката.Но мисля,че изборът на Бета е мн добър относно проходилката,защото така нито детето ще я бута с гърди,нито пък тя ще я държи на ръце,за да е права. Peace
За кис.мляко,за себе си и аз съм решила до 3 год. възраст да му купувам от това специалното,но вече друг е въпроса дали той ще го пие.А и ако тръгне на ясла на есен,там им дават кр. мляко,така че аз едно си мисля,ама то може да се получи друго.Но и аз мисля,че на този етап ,ако не е основна храна кис. мляко,а е в премерени количества,няма проблем. Peace
За водата-аз също му давам на Криси толкова течности,колкото иска да пие.Той явно се е метнал на баща си,защото той пие адски много вода,а аз пък хич.Така като ние големите хора сме различни,същото е и при децата.Криси пие около 150 мл.сок на ден и отделно около 100 мл. вода. Peace
Иси,браво,че всичко е ОК  Hug
Жоржи,да успокои се Криси и както писах вчера-сам си заспиваше през деня,а вечерта заспа почти безпроблемно.Е,не се разминахме и с малко гушкане,но едно е да заспи в 1 ,а друго в 22ч.Благодаря ти,че ми спомена за този страничен ефект,че както винаги педката е пропуснала. #2gunfire
gery_toи при нас е същото положение с кремчетата,а даже вече се е научил не да дърпа покривката,ами се наддига на прсти и така докопва всичко ,което е по-близо до външния край на масата.Ето така ми е разлял и 2 пъти чашата с кафе  Laughing
Жоржи,и Криси го смуче хляба като невидял,но аз да ти кажа не му давам много често.

...ако днес не ме пуснат в градска отпуска идвайте ми на свиждане в лудницата Crazy

Мен пък няма кой да ме пусне в градска,така че ще си правим заедно компания в лудницата  Laughing

след кафенцето на попова е ред на сутрешната гимнастика Laughing

hahaha Joy Joy

baloni Two HeartsЧестита месечинка на Йоана!!! Two Hearts baloni

Общи условия

Активация на акаунт