За или против религията в училище

• 28 209
  • 1 239
  •   2
Отговори
# 1 080
  • Пловдив
Ако ги има такива празнословия, то те нямат общо с християнството. Пак казвам, то идва от Гърция, после е дошло при нас и после се разпространява в Русия.

Разбира се, че се прокарва пропаганда в религията и по-специално в руското православие.
Руските старци например имат множество пророчества, съгласно които спасението на света ще дойде от Русия:
- Русия ще се слее с другите славянски народи и ще образува велико Всеруско царство, пред което ще треперят всички народи
- Русия ще завоюва Константинопол (ще откъсне половината територия на Турция)
- Париж ще бъде сринат със земята
- Американците ще бягат към православните страни, за да търсят спасение там
- Православна Русия ще възсияе и пред нея ще се преклонят всички народи
- Ватикана ще се опита да възпрепятства обединението на православните народи, но чрез Божия промисъл Ватикана ще загуби цялото си влияние
и пр. форми на висш религиозен империализъм.

# 1 081
Значииии всичко е по схема. Ей сега слушам по радиото гробовен глас който призовава за шествието ЗА религия, да се научели децата за славните ни царе!👀 пари се леят яко там, да се сещаме от къде…

После намерих и това

И това

# 1 082
И Патриархът ще се появи на шествието. Не само ще заведат децата от детските градини, ами дори ще натискат и родителите им да отидат. Доброзорна ще е организацията.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 19:19 от alex_jp

# 1 083
" Империята отвръща на удара" - май има такъв филм,  ако няма - ето го сега.

# 1 084
  • София
Поне са избрали правилното място за шествие - мястото носещо името Александър Невски - човек, който не само се е покорил на монголската власт, но и активно е участвал в подчиняването на съседни народи на волята на завоевателя. Един православен княз, приел после исляма, който е служил на ханската мюсюлманска власт и не е вдигнал оръжие срещу истинския потисник на своя народ. Simple Smile Няма случайни неща.

# 1 085
  • Mars Hotel
И аз я засякох тази реклама по радиото. Адски манипулативна - "да защитим правото на децата ни", сякаш някой им пречи да си ходят на неделно училище или да учат избираем предмет религия.

# 1 086
А правото на децата да имат час за изучаване на Спагетеното чудовище?

# 1 087
Категорично против въвеждането на религия в училище съм, дъщеря ми е първи клас догодина и на фона на всичко ново, което й предстои, не мога да се представя как някакви свещеници (защото не виждам откъде ще вземат толкова учители) ще й говорят за религии, православие и ще й пълнят главата с техния прочит. Това за мен си е чиста проба промиване на мозъци и ми се струва, че сме надживели времената, в които това е действало...
Както по-горе е вече изписано, нека децата да се научат на правопис, елементарна грамотност, да бъдат любопитни, да имат желание да обогатяват общата си култура, да развият емоцианална интелигентност и тогава да решат искат ли да се запознаят с религиите.
Ако бъде въведена тази глупост и откровена руска пропаганда, аз лично ще бойкотирам и няма да съм единствена.

# 1 088
На фона на изследването, публикувано днес за това че 2/3 от 15 годишните са фунционално неграмотни, просто само една религия липсва и писане с дъска и калем в килийно училище. С носия разбира се.

# 1 089
  • София
Надявам се да има повече хора утре.

# 1 090
  • Пловдив
Егати фантазията, нямаше да ми хрумне. Да се научели децата за царете ни от тоя предмет. Повече ще научат от задачите по математика как се пълни басейн, отколкото това. Tired Face  И разбира се, няма как да се научат по история за царете.

Ако има в Пловдив протест, отивам и аз. Смятай, принципно не съм привърженичка на протестите и откровено се смея - и ще продължа - на философията "това е, защото не протестираме" (не бачкане, не гледане на работата от всеки, ами протест на път и под път, скандиране, врясъци и хвърляне на яйца по полицията в Хасково му е майката), обаче точно тук, точно за непрокарване на конкретна простотия и аз ще се съглася, че има място някое и друго хвърлено яйце. Wink

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 21:45 от Магдена

# 1 091
  • София
Ама искам православният да обяснява как Калоян, Борил и Иван Асен II са признавали върховенството на папата, а православните свещеници в Константинопол са саботирали мисиите на византийския император да търси помощ от католиците срещу османците. Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 22:52 от Lunna Sonata

# 1 092
Българските деца са отново на челните места по функционална неграмотност

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/20501585

# 1 093
  • София
Религията ще реши проблема.

# 1 094
Тия хора, дето искат да се учи религия, сега  изобщо не учат децата си на православие и религияи. Нито ги учат на молитви, нито за светии , как  Бог е сътворил света и за Христос, нищо.от това не учат децата си, защото не вярват в нищо подобно.

Както виждаме и тука, запънали са се, само за да правят напук и да прокарват цялостните руски  идиотщини , да спъват европейското развитие и да клеймят джендърите.  Мисъл за децата нула, даже и за техните собствени.

Питайте някой привърженик, научил ли е детето си на Отче наш,  да видите, че и през ум не му минава.

Общи условия

Активация на акаунт