Аспирин по време на бременност

• 406
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, по време на бременност пие ли се аспирин?

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 12:06 от Не се сърди, човече

# 1
Пие се за разреждане на кръвта при тромбофилия. Консултирай се с лекар преди да започнеш!

# 2
Аспирин Протект и то задължително по лекарско предписание.

# 3
Аз започнах с Натаспин ,вместо Аспирин протект заради нискорискова тромбофилия .

# 4
Направих си тест вчера и бях на лекарката тя каза че не вижда нищо и че този тест е отрицателен според вас как е положителен или отрицателен

# 5
Всякакви лекарства се пият по лекарска препоръка. Особено при бременност и съмнения за бременност.

# 6
И как ще се види толкова рано .
И аз си направих вчера тест положителен на преглед ме искат на 22.04 Simple Smile Сега нищо няма да се види ,след дни отиди на преглед .
Направих си тест вчера и бях на лекарката тя каза че не вижда нищо и че този тест е отрицателен според вас как е положителен или отрицателен

# 7
А този тест какво общо има с Аспирина? Пила сте Аспирин и се притеснявате?

# 8
По принцип не се пие висока доза (500 мг и нагоре) Аспирин по време на бременност. Единствена причина да се пие ниско дозов аспирин (81мг и 100) е за риск от прееклапмсия. Имаше практика да се изписва за тромбоцитен антиагрегагант (да разрежда кръвта), но след като беше информиран Байер, всички спряха. Аспирин е едно от лекарствата което не трябва да се взима, освен ако лекар не го изписал и то само в определени случаи.

Общи условия

Активация на акаунт