Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 959
  • 777
  •   2
Отговори
# 405
  • Mostly in my mind
Много благодаря,че сте си направили труда да изкарате мненията.
За Алтамура знам. Но търсех директно. Не искам да се занимаваме с прикачвания.
Това за автобусите в 15.09 и 15.54 (интересни минути, как ли ги определят...) съм го пропуснала. Отново благодаря. Simple Smile

# 406
Здравейте, знае ли някой как мога да стигна до стадиона в Бари, не откривам автобус, а също видях, че имат и търговски център извън града, ако някой е ходил,  ще се радвам да сподели с какъв транспорт.

# 407
  • Вестерос
Пътуваме за Алберобело.
Няма да е зле да се сложи в първи пост подробно за автобусите. Вчера един час се лутахме около гарата, на информация нарочно казваха, че има само влакове..
Та, след поредното питане, разбрахме, че се минава зад гарата. От централния вход на гарата- оранжевата сграда минаваш през подлез, демек под гарата. Излизаш срещу малък площад- Ларго ди Сорентино. Поемаш на ляво от ларгото. Точно на ъгъла на ларгото спират автобусите за Алберобело, ЛОКОРОТОНДО и Мартина Франка. Има ето тази табела

Билети се купуват от кафето Der Cafe, което е по- напред на 100 м от тази табела, то е и тото пункт ИЛИ от самата гара, отсреща, има голям червен надпис- Truli... Нещо си. Та вътре има машина и от нея. Еднопосочно е 5 евро.
Първият автобус тръгва в 8 часа! Има климатик поне нашият.

За Матера автобуса-
Като излезеш от гарата тази от летището веднага в ляво влизаш в едно кафе. Насреща е една колона, там са списъците с разписанието за Матера за влакове и автобуси. Продължаваш напред и стигаш до едно малко магазинче в коридора на гарата. На земята има зелени лепенки стрелки с надпис tickets. От там си вземаш билет за автобуса. 6 евро е еднопосочно.

Билетът от летище до Bari C Le демек централната гара на Бари е 5,30 евро. Пътува се няма 20 Мин. Купуват се от машини. Стрелките те водят.

Апартаментът ни е върхът. Ще пратя линк после, на страхотно място. На няма 10 Мин от гарата и централната част със скъпите магазини. Платихме 320 лв на човек за 4 нощувки. За 4ма е апартамента.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 09:41 от Tiffany А

# 408
Здравейте, знае ли някой как мога да стигна до стадиона в Бари, не откривам автобус, а също видях, че имат и търговски център извън града, ако някой е ходил,  ще се радвам да сподели с какъв транспорт.

Автобус 20 би трябвало да ходи до стадиона.
Тук има разписания https://www.amtab.it/it/trasporto-pubblico-locale-sub/linee-e-orari

# 409
  • Mostly in my mind
Тифани, благодаря за информацията.
Ще чакам да споделиш линк за апартамента, макар че имам резервация.
Случайно да снима разписанието за Матера?
Билети не се ли купуват от кафе Деа и автобусите не тръгват ли,където и за Алберобело?
Автобусът за Алберобело спира ли близо до трулите?

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 10:14 от Лолита

# 410
Деа се казва кафето и в него има разписание на автобусите.Преди го бях качвал тук в темата, но то търпи промени.За улеснение на пътуващите който поства тук нека качва по едно разписание, вместо колибки и сладоледчета .
Приятно изкарване на всички.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 20:26 от Versace_Dreamer

# 411
Здравейте! Планираме семейно пътуване с 3 годишно дете през септември в района на Бари и ще помоля за малко помощ. Идеята е да се настаним в Полиняно а маре за 6 нощувки или да разделим между Полияно и Монополи или Трани/Молфета още се чудя. Няма да препускаме заради детето, но искаме да отидем единия ден на зоосафарито. Можем ли да наемем кола за един ден от Полияно? Разгледах всички срещнати фирми, но все ми дава, че колите се взимат от летището. Има ли някакъв вариант от града да я вземем и върнем?
Друга разходка, която планираме е до Алберобело - само автобус ли е опция? Има ли възможност за влак?
В Полиняно и другите малки градчета има ли все пак заведения, които да работят между 14 и 19ч?
Някъде прочетох, че при покупка на билети за влак на Трениталия той важи 4 часа от часа за който е взет. Вярно ли е?
Предварително благодаря!

# 412
  • Mostly in my mind
Може да отидете с влак до Фазано. До гарата има рент а кар. 50 евро струва кола под наем да отидете до сафарито и да се върнете. Simple Smile

# 413
  • Вестерос
Тифани, благодаря за информацията.
Ще чакам да споделиш линк за апартамента, макар че имам резервация.
Случайно да снима разписанието за Матера?
Билети не се ли купуват от кафе Деа и автобусите не тръгват ли,където и за Алберобело?
Автобусът за Алберобело спира ли близо до трулите?
Разписанието е малко по-нагоре и е от кафето от поста ми в ляво веднага след като се излезе от гарата от Летището
 В дер Кафе продават и за Матера също. Но не ги знам.

Ние малко направихме грешка, че вчера взехме от машините еднопосочни. Днес в неделя гарата в Алберобело не работи, машината едната развалена, другата дава само информация.
Купихме си онлайн от сайта на trenitalia. Имаше автобус само на обяд и се прибираме с него. Ще пропуснем ЛОКОРОТОНДО, но каквото такова. Повече време за Бари.

Това е разписанието от Алберобело наобратно.

Гарата е на пет минути от задната страна на трулите, където си живеят хора. Минава се през тях и се стига до стъпала надолу към площада. Тука е от там надолу по едни стъпала, имаше и няколко други улици.

Долу са и заведенията, а зад тях нагоре по баира са вече другите известни къщички с много магазини и рисуваните надписи по покривите. Много магазини предлагат, ако си купиш от тях да се качиш на терасата им за снимка.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 14:47 от Tiffany А

# 414
  • Mostly in my mind
Какво е това дер Кафе?

# 415
Кафето е Деа.

# 416
  • Mostly in my mind
Това е кафето, да. Зная го.
Но двама човека преди това пишат нещо различно от Деа...вероятно са объркали. Затова питах. Simple Smile добре е да се поправят грешките. Blush

# 417
Грешка на редактора и недоглеждане в бързината.

# 418
  • Вестерос
Деа е да, сори.

Моля, кажете, сутринта в колко тръгват автобусите за Матера, кога сте ги взели? Не мога да се ориентирам добре по снимките от предната страница. И кои автобуси тези от спирката за Алберобело или другите под гарата?

# 419
  • Mostly in my mind

Това имам аз. Но някой беше писал,че от Матера има и други автобуси, в по-удобни часове.

Общи условия

Активация на акаунт