Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 912
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
  • Mostly in my mind
Сайтът е доста смотан. Особено с този часовник...

# 511
Автобуса от Матера към Бари къде спира ?

# 512
Автобуса от Матера към Бари къде спира ?

Малко след гарата, пред кафето, в което се продават автобусните билети Бари-Матера-Бари.

# 513
  • Вестерос
Здравейте! Имам въпрос към тези, които в момента са в Бари или са били наскоро и пътуват към Матера. Доколкото разбирам има ремонти на гарата в Матера до 10.09. и съответно промяна в начина на придвижване. На сайта, от който знам, че се купуват билети, ferrovieappulolucane.it, няма никакви опции за маршрута след 10.09., когато смятам да пътувам. Някой може ли да даде актуална информация (разписания, варианти за влак /автобус, откъде се купуват билети), моля!
Назад виж в темата, писах подробно със снимки

# 514
  • София
Назад виж в темата, писах подробно със снимки
[/quote]
Благодаря! Направих си и принтскрийн даже 😀
Имам още един въпрос: Виждам, че повечето комбинирате Алберобело с Локоротондо. Аз пък го замених с Мартина Франка, т.е. Алберобело + Мартина Франка. Как мислите, там има ли какво да се види? Какви са Ви впечатленията от градчето и защо Локоротондо е предпочитано?

# 515
  • София
Локоротондо е по-туристическо и живописно.
Мартина е по-малко и ако искаш да се слееш с местните. И двете си заслужават, носят различни емоции.

# 516
Пътуваме към Молфета. Как се стига с градски транспорт от гарата до аутлета там? Наистина ли е 1 час пътя с автобус?

# 517
  • София
Според сайта им : линия 4 и линия 6, 33 минути в нормален трафик :

https://www.pugliavillage.it/en/contact-and-information

# 518
Включвам се и аз с инфо за плажа в Бари- страхотен е, не е пренаселен, цялата зона е безплатна, трябва да си носите  кърпи и чадър, ако искате (ние изкарахме без чадър). Има автобуси за плажа, ние пътуваме с линия В,  спирката е срещу Mastro Ciccio. Апартаментът ни е на центъра, срещу Старбъкс кафе и до спирката няма и 5 Мин. Относно Алберобело, има много хора за автобуса, за това е хубаво билети да се купят ден по- рано, днес пуснаха три автобуса сутринта, на връщане е хубаво да сте поне 20 Мин преди автобуса, не си спазват разписанието, нашият на връщане трябваше да е в 14.25, но тръгна в 14.10ч.

# 519
  • Mostly in my mind
Благодаря за инфоното за плажа. На нас утре ни е последен ден и точно там мислехме да отидем. Билети от шофьора ли си взехте? И как разбирате кой автобус да вземете? Ние трябва да го хванем от спирка Ateneo, близо до Бари Чентрале.

# 520
Здравейте,
Може ли карнет с 10 билета за градски транспорт да се използва от няколко човека?

# 521
Здравейте, предстои ми пътуване до Бари в началото на месец октомври и искам да благодаря на всички за изчерпателната информация относно разписания, билети, нощувки и т.н.

Имам обаче следните въпроси и ще се радвам някой да ми помогне:

Тъй като ще се придвижвам с автобус и влак, бих искала да разбера задължително ли е да си закупя предварително билета за пътуване от летище Бари до Матера от сайтa Omio или на място сутринта (пристигам в 7,00ч в неделя) мога да го направя.
Тъй като е неделен ден има ли вариант да няма достатъчно места и да се наложи да пътувам до Бари и от там да търся транспорт до Матера, тъй като първата ми нощувка ще е там.
Относно Матера - имам информация отпреди няколко години, че в неделя почти нищо не работи - визирам заведения, магазини т.н - вярно ли е инфото?

# 522
  • Mostly in my mind
Аз бих си купила предварително билети.

Ние вчера хванахме влака от Полиняно за Бари в последния момент. Едната машина не работеше, на другите две имаше много хора. Качихме се във влака като си мислехме,че и от там можем да си вземем. Да,взехме си,ама ни и глобиха 5 евро на човек, защото "всеки пътник можело така да каже, а всъщност да се е качил на по-предна спирка". Relieved макар и да ни видя да сядаме...ама здраве да е.

# 523
Винаги с предварително купени билети.

# 524
Margoot123, явно сме съседи, и нашият апартамент е там. Ходим пеша до плажа, по крайбрежната.
Ходихме до Puglia Village outlet, има изгодни оферти по магазините. С 4-ка автобус, както написаха и по-горе. Трябва доста време, ние за 2 часа влязохме в 5-6 магазини само.
Имаше проблем с влака и ни стовариха в Джованизо - разкошно градче!
Viki0330, в Матера в неделя кафетата работеха, за магазините не знам, защото си тръгнахме преди обед. Ние сме голяма група и си купихме билетите за Матера и Алберобело предварително. За Алберобело пътувахме в 8 сутринта, пълен беше автобуса, на връщане имахме билети за около 13 ч, но решихме да се върнем с предишния, в 11:45 ч - качиха ни без проблем, може би защото автобусът беше наполовина пълен.

Общи условия

Активация на акаунт