Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 888
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не знам къде е това кафене, но със сигурност не са на всеки кръгъл час.
Актуалното разписание на автобусите е налично на сайта на Трениталия.

# 571
Мисля, че се качихме от страната на кафенето, не от отсрещната... Бъдете на спирката 10тина минути по-рано от часа на тръгване. Ние пътувахме в 08:00 ч, не знам след това как е разписанието. Автобусът беше за Мартина Франка, като спираше в Путиняно, Алберобело, Локоротондо и Мартина Франка.

# 572
  • Mostly in my mind
И нашият автобус беше за Мартина Франка. Но не е на отсрещната страна на кафето. От същата страна си е.

# 573
От същата страна на кафето е.

# 574
  • Вестерос
Ние не стигнаме до Лече, но примерно Монополи най не ни хареса. След Бари и Матера бледнееше. Така миналата година ни бледнееше Амалфи след Капри и Позитано. Яд ме е само за Остуни, че не ни стигна времето. Вместо да обядваме в Монополи, трябваше да отскочим до Остуни. НО  пак ще отида в Бари задължително.

This_season,
назад в темата пусах снимка къде е спирката и какво да търсите

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 10:39 от Tiffany А

# 575
Благодаря на всички за коментарите, ще споделя лични впечатления от Лече идната седмица. Ние не сме за пръв път в района на Бари и някои места няма да ги посещаваме отново.
Монополи, Остуни и Локоротондо не ни допаднаха кой знае колко. Съпругът ми хареса доста Мартина Франка, аз - не. Но аз обичам големи градове и това е, много сме различни в предпочитанията.

# 576
Благодаря и аз за насоките ви . Върнахме се в сивото ежедневие ние Frowning1.
Ще напиша тези дни кратък обзор и мои впечатления и препоръки Simple Smile

# 577
  • София
Включвам се с актуална информация от тези дни. Автобусите за Матера и Алберобело тръгват от новата автогара. Намира се на гърба на гарата, като застанете с гръб към нея, поемате надясно и вървите около 200 м., покрай една висока ограда, успоредно на булеварда. Там, в офиса, се продават и билети за всички линии тръгващи от автогарата.
Вчера пътувах за Алберобело. На терминала на тази линия имаше много хора, но дойдоха едни момичета, служителки, и казаха на хората да не се блъскат, че ще дойдат три последователни автобуса. Така и стана, имаше място за всички.
Аз от своя страна искам да питам дали знаете откъде тръгват шатълите за летището? Там където спират и в обратната посока ли?
И още нещо: откъде в Бари мога да си купя местни продукти (гуанчале и пекорино романо за карбонара), но вакумирани, за да си ги сложа в ръчния багаж? Навсякъде по магазините има на килограм, но не намирам вакумирани.

# 578
Включвам се с актуална информация от тези дни. Автобусите за Матера и Алберобело тръгват от новата автогара. Намира се на гърба на гарата, като застанете с гръб към нея, поемате надясно и вървите около 200 м., покрай една висока ограда, успоредно на булеварда. Там, в офиса, се продават и билети за всички линии тръгващи от автогарата.
Вчера пътувах за Алберобело. На терминала на тази линия имаше много хора, но дойдоха едни момичета, служителки, и казаха на хората да не се блъскат, че ще дойдат три последователни автобуса. Така и стана, имаше място за всички.
Аз от своя страна искам да питам дали знаете откъде тръгват шатълите за летището? Там където спират и в обратната посока ли?
И още нещо: откъде в Бари мога да си купя местни продукти (гуанчале и пекорино романо за карбонара), но вакумирани, за да си ги сложа в ръчния багаж? Навсякъде по магазините има на килограм, но не намирам вакумирани.

Мисля , че зад тази гара , където казваш ти . Поне така разбрахме от човека на гише на Centrale Bari . И ние от новата гара хванахме автобуса за Алберобело. Билети купихме от кафе Деа
Иначе хванахме влака за летището . Цената е като на шатъла -5 евро . 20 минути е пътуването . Купува се билет от там където обясняваш ти и после се слиза надолу и вървиш само напред . Не се качваш никъде по стълби и така стигаш до перона за летището .

# 579
Pecorino romano сме виждали настъргано в зипнаги пликчета, стречовано или вакумирано.
Дори и в Spar-a до Бари Чентрале сме взимали.

# 580
Т.е. автобусите не тръгват от спирката пред кафе Деа , а от друго място?

# 581
Т.е. автобусите не тръгват от спирката пред кафе Деа , а от друго място?
Даа, като застанете с лице срещу кафе Деа , вървете надясно  и стигате Терминал Бус . По - надолу снимка от информационното табло вътре на гарата , на гишето за закупуване на билети и
Това е спирката

Вие идвайки от Матера също  ще спрете там

# 582
  • София
Това е нововъведение, крайно време беше!
С червена точка е старата спирка за Алберобело / Локоротондо / Мартина.
Синият правоъгълник е новата обособена автогара :

# 583
  • Mostly in my mind
Доста ново е наистина. На 2ри септ го нямаше.

# 584
  • София

Ние си купихме всякакви сирена/твърди/от това магазинче, близо до гарата. OK Sigma Supermercati. Като тръгнете по Виа Спарано, пешеходната улица срещу гарата, на първата пряка в ляво и около 200м след това е супера. Първо обаче има един индийски или арабски, да не объркате. Та в този супер има витрина със сирена на килограм, режат ви колкото искате и го вакуумират и пакетират. Има и витрина на самообслужване с вакуумирани сирена, но тези от големите пити са много добри.
https://maps.app.goo.gl/cZDqU5BGJx1rUWke6

Общи условия

Активация на акаунт