Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 795
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте, нашето пътуване наближава. На 22.10 трябва да кацнем в Бари около 14 ч (в случай, че всичко с полета е точно). Обаче сега гледам, че вариантите за пътуване към Матера са много ограничени - автобус в 15 ч, после един по-скъп около 16.20 ч и пак по-евтин в 18.30. Гледам в Омио. Има ли друг сайт, където да видя варианти.
И друго - на следващия ден трябва да стигнем в Бари, но отново опциите са малко. Повечето връщат към Летището. Малко са тези към града (и цената е двойна, но да кажем ще го преживеем.) Обмислям вариант и да се върнем до Летището и от там да вземем нещо до Бари Централе. Този автобус 16 редовен ли е?
Билети можем ли да купим на място и молба за ориентация къде да търси спирката за Матера от летището.
От Матера до Бари има доста повече от обявените трябва на място да питате. Това е от опита ми миналата седмица. Автобуси пътуват гарата е в ремонт.

# 691
Здравейте, нашето пътуване наближава. На 22.10 трябва да кацнем в Бари около 14 ч (в случай, че всичко с полета е точно). Обаче сега гледам, че вариантите за пътуване към Матера са много ограничени - автобус в 15 ч, после един по-скъп около 16.20 ч и пак по-евтин в 18.30. Гледам в Омио. Има ли друг сайт, където да видя варианти.
И друго - на следващия ден трябва да стигнем в Бари, но отново опциите са малко. Повечето връщат към Летището. Малко са тези към града (и цената е двойна, но да кажем ще го преживеем.) Обмислям вариант и да се върнем до Летището и от там да вземем нещо до Бари Централе. Този автобус 16 редовен ли е?
Билети можем ли да купим на място и молба за ориентация къде да търси спирката за Матера от летището.
Инфо от началото на септември мое пътуване . Спирката за Матера на летището в Бари е малко  по - напред от тази за градският транспорт. Тоест излизате от главният преден вход на летището , отпред чакат за автобус 16, вие поемате вляво и ще видите други автобуси и минибуси. Там се чака автобуса за Матера. Питайте пак за по - сигурно . Аз съм доста тревожна и питам по няколко пъти хората Smile.
Вие явно сте със същото разписание като нас . Пристигнахме в италианско часово време в 14:05, вода, тоалетна , ориентир и автобуса дойде . И пак така беше . В 15:00 часа на приемлива цена  , спрямо другите часове. Билета беше по - евтин отколкото наобратно Матера - Бари И пристигнахме на Comune di Matera ,  а отпътувахме от друга спирка - Matera - Terminal Bus Via Don Luigi Sturzo

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 21:49 от This_season

# 692
  • Бургас
Много благодаря за експресните отговори. И аз се ориентирах, че на една спирка ще пристигнем, а от друга трябва да тръгнем. Остава да си стискам палци полетът да е график Simple Smile

# 693
  • Видин
Здравейте! Какво е положението с полетно разписание, в график ли е? По специално ме интересуна Wizz Air, че сме с тях живот и здраве началото вна ноември.

# 694
  • София
Никой не може да ти отговори на този въпрос в бъдеще време.

# 695
  • Видин
Имах предвид на пътувалите вече, дали при тях е било всичко наред.

# 696
  • София
Да, всичко беше наред. Но това пак по никакъв начин не ти помага. Вчера може да е било всичко наред, днес да отменят, утре да закъснее много, а в четвъртък да е пак всичко наред.

# 697
  • Mostly in my mind
при нас в началото на септ всичко беше наред на отиване. излетяхме навреме. на връщане от Бари се забави с 30 мин полетът, което, лично за мен, не е нищо. Единствено ни смениха гейта. наредихме се да чакаме пред един на долния етаж, после го смениха с друг на горния. обяснявам си го, че е възможно да са сменили самолетите. защото отгоре се качваме с ръкав. но дали е така, нямам идея. Simple Smile

# 698
  • София
При всички положения трябва да се следи обратният полет - всичко става - при нас още с чекирането за отиване към Бари, смениха часа за обратният път.

# 699
  • Mostly in my mind
като сменят часа, винаги ли е след първоначалния? не преди него? или?

# 700
  • София
Да питам и аз за клетки за багаж, но в града?
С ранен полет съм, късно настаняване, жени пет броя Laughing

# 701
Цитат
като сменят часа, винаги ли е след първоначалния? не преди него? или?
Смени по разписание ако има (с друг ден/час), обикновено се извършват месеци преди полета и ви уведомяват. И ви се дава право безплатно да смените или откажете.  
В случая се говори за закъснения. Няма как един самолет да излети преди полетното разписание, това е смешно Simple Smile

А закъсненията се натрупват в зависимост от това колко и какви полети са изпълнени през деня, тъй като лоукостовете не оставят достатъчен луфт между маршрутите, а хвъркат нонстоп. В този смисъл полет в 8 сутринта е много по-малко вероятно да има закъснение от такъв в 8 вечерта, когато вече са изпълнени 4-5 полета за деня в различни направления.

При последния ми полет с Уиз от Сардиния преди месец имахме закъснение около 30 мин, което за вечерен е отлично, и обикновено такова закъснение се наваксва напълно или почти във въздуха. В същото време предишният полет по маршрута, 3 дни по-рано, имаше 5 часа закъснение.

# 702
  • Mostly in my mind
така е. тъп ми беше въпросът. Sweat Smile

# 703
Ние в Бари чакахме поради сериозен трафик във въздушното пространство.
    Лолита, освен таблата, следете си и приложението.В Катания на таблото обявиха смяна на Гейта след приложението.

# 704
  • Mostly in my mind
Да. Таблата гледахме.

Общи условия

Активация на акаунт