Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 32 561
  • 687
  •   1
Отговори
# 675
Четох че в неделя трябва с автобус да се движим, ако правилно се ориентирам трябва да слезем в Алтамура, оттам да се придвижим до Гравина, после пак през Алтамура за Бари. Или може директно Матера-Гравина-Бари?
За Бари имаме и вечерите за разхидки, така че все ще успеем да го разгледаме.

# 676
  • София
Автобусите в неделя са лимитирани като брой и чувствително по-малко отколкото влаковете в останалите дни. Не е подходящ ден за този маршрут, но ако няма избор би трябвало автобусите да са директни Бари - Алтамура - Гравина. Отделно, доколкото се ориентирам от сайта им и без да съм пътувал в неделя, би трябвало да има директни автобуси Бари - Алтамура - Матера.
От Матера до Гравина, поне на тази компания, няма директен транспорт. Пътува се през Алтамура независимо дали с автобус или влак.
На сайта на компанията, можеш да зададеш маршрутите за ден неделя като най-горе промениш от влак на автобус и да видиш разписанието.

# 677
Усетих се аз, че не е удобно, но вече бях запазила нощувките и тази в Матера е в събота. Ще трябва неделя да пътуваме за Бари, пък ако ще и да е директно, без да спираме в някой от другите градове.
Благодаря много за помощта!

Още нещо да попитам,за Бари се ориентирах за места за хапване,но може ли да предложите ,къде да хапнем за вечера в Матера?

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 15:38 от silvery

# 678
Силвъри, ще чакам подробен разказ.Приятно да си изкарате!

# 679
  • Бургас
Нашият престой също е по същия план. 1 нощувка в Матера и 3 в Бари. Не съм обмислила дали на връщане от Матера ще спираме някъде или директно в Бари ще отидем. Още се чудя за Фазано. Ние ще сме без деца и без кола. Мислех последния ден да сме в Полиняно и Монополи, а Фазано да го прескочим.

# 680
  • София
Има ли някъде около гарата на  Бари шкафчета където може да си оставим багажа..

# 681
  • София
Има ли някъде около гарата на  Бари шкафчета където може да си оставим багажа..
Има много такива места. Отвори Гугъл Мапс и потърси lockers - ще ти ги покаже. Обърни внимание, че не всички работят нон стоп.

# 682
На самата гара има и мисля до 20:00 работеха.

# 683
Скъпи са. Не може всички чанти да се сложат заедно, таксуват ги
на бройка и ние се отказахме.

# 684
Усетих се аз, че не е удобно, но вече бях запазила нощувките и тази в Матера е в събота. Ще трябва неделя да пътуваме за Бари, пък ако ще и да е директно, без да спираме в някой от другите градове.
Благодаря много за помощта!

Още нещо да попитам,за Бари се ориентирах за места за хапване,но може ли да предложите ,къде да хапнем за вечера в Матера?
Ние вечеряхме на хубаво място , но нямам име на ресторантчето . По снимки мога да намеря локацията , ако искате .

# 685
This_season ще съм благодарна! Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 22:42 от silvery

# 686
По моя снимка това се вижда
Вдясно ресторанта . Това намерих в Гугъл

Хапвахме паста, октопод  и тирамису .
.
Но на различните улички и площади имаше много заведения . Пак казвам Матера ме докосна за малкото време , което прекарах там . Усещане за минало , любов ,  много аперол и една душевна топлина си взех оттам . 10 дни след като се върнахме от краткото ни пътуване в Бари , Матера и Алберобело , отидохме във Флоренция . Не ме спечели този град .  Сърцето ми е за малките градове , интимни по своему Yellow Heart

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 23:11 от This_season

# 687
Много ти благодаря! Нямам търпение вече да съм там, малките градчета са и моето място ❤️

Общи условия

Активация на акаунт