Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 921
  • 778
  •   1
Отговори
# 240
Много,много ви благодаря!

# 241
  • София
Обмислям морска почивка около Бари или Бриндиси, идвайки с ферибот от Игуменица. Може ли да споделите хубави градчета за настаняване с красиви пясъчни плажове? Ние сме двойка без деца. Не съм била в тази част на Италия, от разни видеа не съм много впечатлена от плажовете, но ще ми бъде полезно да прочета ваши отзиви. Също така скъпа ли е храната?

# 242
Най-хубавите плажове са на юг от Лече, писали сме мнения из темите.
Ето една класация.

https://www.tripadvisor.com/Attractions-g4301668-Activities-c61- … lento_Puglia.html

(Май не се отваря, търсете в google Beaches in Salento tripadvisor например).

# 243
  • Русе
Около Бриндизи има хубав плаж,30 Е чадър и два шезлонга,работи до 18 часа, храната навсякъде ми хареса на мен,като че ли в Бари най-много и с много морски деликатеси, това е информация от вчера

# 244
Въпрос за паркиране на рент-а-кар в Матера и Алберобело - синът ми в крайна сметка са наели кола за обиколка в тези две градчета. Изчетох темата, стана ясно,че не може да се влиза в градовет с кола,ако не си жител. За Алберобело видях по-назад паркинг , но за Матера как стоят нещата?
Ние сме паркиране на този  Sant,lisidoro в Матера, на 10 мин от самите, много чист , нов и удобен има и тоалетна, на Алберобело има малки паркинги с  автомати в централната част

# 245
  • Пловдив
Април месец бяхме в Бари и околните градчета.  Навсякъде спирахме на подобно на нашата синя зона. Плаща се на автомат като се въвежда номера на автомобила.  На някои места имаше безплатни часове по обяд. На други, колкото повече се приближаваш до центъра, става по-скъпо паркирането- от 1 евро на час до 3 евро на час ( мисля, че беше в Алберобело). Имаше и различни паркомати,  на някои въвеждаш колко часа, на други за колко пари и то ти показва до кога. Плащахме и в брой, и с карта.

# 246
Много благодаря, момичета!

# 247
Благодаря за помощта на всички, към момента се справихме и с автобусите и влаковете. За прибиране видях спирката на автобус 16, но някъде ми се загуби разписанието Sad Може ли помощ сутринта около 10 ч мисля имаше автобус и колко време пътува, че трябва да сме на летището около 12-12,30

# 248
Вземете си влакчето за летището.
Тръгва от дясната гара като застанете с гръб към фонтаните.
Пише си аеропорт.

# 249

В зелено през седмицата, оранжево - неделя.
Към 35-40 минути пътува.

# 250
  • Mostly in my mind
Брадли, това за автобуса ли е?

# 251
Да, автобус 16.

# 252
  • Mostly in my mind
Благодаря.
Запазвам го. Simple Smile
Аз пак с молба да споделите места за хранене в Бари, където ви е харесало.

# 253
За вечери  не мога дам мнение защото бяха в други градчета, но за бърз обяд , много ни харесаха сандвичите с октопод в началото на стария град, има го в Гугъл..голямо разнообразие и мн вкусни, по 10 евро бяха пролетта

# 254
На нас ни хареса много в La Baresana | Trattoria Pizzeria - страхотна паста и пица, Friggitoria - Pescheria "Frisc & Mang" - морска храна, сервирана в тарелки, нищо претенциозно, но ни беше много вкусно, Mister Burrata - невероятни сандвичи с цяла бурата за 5 евро. Хапвахме и в Alterno - пастата беше много вкусна, но не бяхме очаровани от пицата.

Бях си набелязала и L’Antica Pizzeria da Michele, но не ни остана време за там, така че ще е следващият път.

Общи условия

Активация на акаунт