Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 893
  • 778
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Само да кажа, че опашките на летището за рент-а-кар бяха километрични. На всички гишета, само на Sixt нямаше хора. Говоря сега за събота сутринта в 7,30ч и на връщане в понеделник на обед. Страшно много хора имаше на летището, големи опашки на секюрити, но работеха всички ленти и се минава за около 10-15мин. Иначе в Бари и градчетата, в които бяхме, сякаш нямаше много туристи, само италианци.

# 226
  • Пловдив
Ние наехме кола от Italy car rent с пълна застраховка. Все още имат 40% отстъпка с код. Заявих я и я платих предварително. За 4 дни ми излезе около 300 евро (голяма кола). Няма депозит при пълна застраховка, само 1 евро ми задържаха от картата (така и и не разбрах защо).

# 227
Таня 67, благодаря за напътствията относно забележителностите в Трани и тамошните панцероти.
А в Бари ще пробваме и ресторант Анто споменаван назад в темата.

# 228
  • София
Таня 67, благодаря за напътствията относно забележителностите в Трани и тамошните панцероти.
А в Бари ще пробваме и ресторант Анто споменаван назад в темата.
Панцеротите са в Молфета. В Трани бяхме по никое време и нямаше къде да ядем. 😃 То и на тръгване към летището искахме да си купим нещо от Молфета за из път, но също нямаше от къде. 😃

# 229
Ние в един ден правим Барлета, която ми харесва повече от Трани и Молфета заедно с Аутлет вилидж до нея, ако се интересувате от шопинг и намаления.

Има ли обществен транспорт който да стига близо до аутлета или само с кола?

Има. Стигате до Молфета с влака и излизайки от гарата в дясно ще видите спирка. От там тръгват рейсчета до Мола.

# 230
Ние в един ден правим Барлета, която ми харесва повече от Трани и Молфета заедно с Аутлет вилидж до нея, ако се интересувате от шопинг и намаления.

Има ли обществен транспорт който да стига близо до аутлета или само с кола?

Има. Стигате до Молфета с влака и излизайки от гарата в дясно ще видите спирка. От там тръгват рейсчета до Мола.

Благодаря! Google maps не ми дава обществен транспорт до аутлета , в сайта не можах да намеря инфо но щом има рейсче всичко е точно:smile:

# 231
  • Sofia
Здравейте, имате ли информация как стои въпроса с платените паркинги в близост до центъра на Бари? Дали ще трябва предварителна резервация в натоварения сезон през Август?

# 232
Здравейте , полета ни от Бари за София е в 6:55 сутринта утре, а пристигането на Гейтс  е в 5:55.
Дали ще смогнем с първият влак тръгваш от Бари Чентрале или ще е нужно такси?
Нямаме чекиран багаж.
Благодаря.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 12:49 от Versace_Dreamer

# 233
Въпрос за паркиране на рент-а-кар в Матера и Алберобело - синът ми в крайна сметка са наели кола за обиколка в тези две градчета. Изчетох темата, стана ясно,че не може да се влиза в градовет с кола,ако не си жител. За Алберобело видях по-назад паркинг , но за Матера как стоят нещата?

# 234
Здравейте , полета ни от Бари за София е в 6:55 сутринта утре, а пристигането на Гейтс  е в 5:55.
Дали ще смогнем с първият влак тръгваш от Бари Чентрале или ще е нужно такси?
Нямаме чекиран багаж.
Благодаря.

Има влакове от 4,56 сутринта
 Ще стигнете навреме.

# 235
За паркиране в Матера рент-а-кар фирмата ни препоръча място. Тук е https://maps.app.goo.gl/AYpK8bpNeZqgohSr5 - подземен паркинг, което си беше бонус направо в жегата. Simple Smile

# 236
  • Mostly in my mind
Следя темата от известно време,но бих искала пак да попитам, може да има други предложения.
Бихте ли споделили добри места за хранене  в Бари и Матера?

# 237
  • София
Въпрос за паркиране на рент-а-кар в Матера и Алберобело - синът ми в крайна сметка са наели кола за обиколка в тези две градчета. Изчетох темата, стана ясно,че не може да се влиза в градовет с кола,ако не си жител. За Алберобело видях по-назад паркинг , но за Матера как стоят нещата?
Ние паркирахме тук, но около гарата имаше и доста други. Да гледат оценките и отзивите в Гугъл. Няма да останат без паркинг!

# 238
А нещо специфично при плащане?Чрез приложение, на автомати, как става?

# 239
  • София
А нещо специфично при плащане?Чрез приложение, на автомати, как става?
На нашия плащахме на автомат с карта. Можеше и с пари. Имаше някакво безплатно време, после 1-2 часа на ниска цена, после на малко по-висока. Но като цяло беше доста евтин. Може би 1 евро на час, а първият час беше 50 цента (юни 2024).

Общи условия

Активация на акаунт