Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 775
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,
В събота кацаме в 7:20 сутринта в Бари.
В Омио намирам автобус до Матера, който е сравнително удобен (директен) и на добра цена. Пътуваме с 2 броя 5 годишни деца - трябва ли да взема билети и за тях, има ли някакви намаление или си е нормален билет?
Много благодаря!

# 706
Пише, че деца до 10 години пътуват без билет, но нямат право на място.

# 707
Здравейте,
В събота кацаме в 7:20 сутринта в Бари.
В Омио намирам автобус до Матера, който е сравнително удобен (директен) и на добра цена. Пътуваме с 2 броя 5 годишни деца - трябва ли да взема билети и за тях, има ли някакви намаление или си е нормален билет?
Много благодаря!
Ние пътувахме със същия автобус и бяхме с две деца на 10г. Билети купихме предварително и за децата. Не разчитайте да ги закупите на място, защото може и да няма места (както беше в нашия случай). Същото направихме и за автобуса от Матера към Бари за следващия ден (мисля, че беше в 10.20ч.), както и от Бари към Алберобело в двете посоки. Спирките се намират много лесно с google maps.
Ако не е успеете да закупите всички билети от Omio, опитайте през друга платформа (на мен ми се наложи да го направя в последния момент и много се бях притеснила, че няма да има билети за всички и част от групата ще трябва да виси на летището за следващ автобус, който беше в 15.30ч).
Цената на билет за дете е същата, като за възрастен.
Полета ни на връщане към България беше сутринта - опцията ни придвижване до летището беше
- такси - 30евро за шест човека (поръча ни го собственичката на апартамента, в който бяхме отседнали)
- директен автобус - 5евро на човек (спираше точно пред жилището)
- автобус 16, който ако не греша е 1-2евро, но много обикаля из града и се губи време.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 12:43 от Viki0330

# 708
Много благодаря за споделената информация.
Поради някаква причина не успявам да платя билетите през Омио. Пробвах с 2 карти и нищо. Преди няколко страници една дама беше споделила за същия проблем. Не ми се иска да рискувам да нямаме билети предварително, още повече че е събота.
Има ли други подобни на Омио приложения, които сте ползвали за автобусните билети?
Благодаря!

# 709
Директно на сайта на автобусната фирма-
Cotrap.it.  или itabus.it не знам с коя фирма ще пътувате

# 710
Много благодаря за споделената информация.
Поради някаква причина не успявам да платя билетите през Омио. Пробвах с 2 карти и нищо. Преди няколко страници една дама беше споделила за същия проблем. Не ми се иска да рискувам да нямаме билети предварително, още повече че е събота.
Има ли други подобни на Омио приложения, които сте ползвали за автобусните билети?
Благодаря!
Да, точно това ми се случи и на мен и причината беше, че нямаше как да купя 6 билети от Omio (явно имат ограничен брой, който продават). Купих един, а останалите пет ги купих от друга платформа - опитайте от този сайт -  https://www.busbud.com/en или на сайта на Cotrap.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 09:29 от Viki0330

# 711
Оказва се, че мога да купя само по 1 билет… явно вече няма места Sad и за събота, и за неделя е така.
Има ли на място на летището повече варианти до Матера - някакви допълнителни автобуси, шатъли?
И още нещо - От Бари масово ми излизат опции през летището за Матера - така ли е наистина и няма директно придвижване или аз не правя нещо както трябва?
Много благодаря и извинете за въпросите!

# 712
  • Milano
Купете ги оттук:

https://shop.marozzivt.it/it/from/Bari%20Aeroporto/251025/to/Mat … a8b8-1fc565a37434

За автобуса, който сте посочили в 9.15ч има още 6 места.
За децата също се плаща.

До 10г. са безплатно на FAL.

# 713
До ЖП гарата в Бари има новооткрита нещо като автогара. От там тръгват автобуси за Матера, Албероебео, Мартина Франка, Локоротондо, Барлета и др. Билетите не свършват, защото изпращат толкова автобуси, колкото билети са продадени. Първият автобус за Матера е в 7,30 сутринта, следващият беше раннния следобяд, но не мога да кажа с точност.
Новият централен автобусен терминал в Бари, наречен "FS Park", отвори на 8 септември 2025 г. и вече е основна спирка за всички автобуси на SITA Sud. Терминалът се намира на улица Via Giuseppe Capruzzi, до централната жп гара

# 714
Здравейте, в момента се опитвам да организирам няколко дни в Бари и околността, дали можете да ме насочите към фирма за рентакар, която сте използвали? Буквално се загубих в цялата информация а нямаме и много време. Ще наемем колата от летището. Много благодаря.

# 715
Купете ги оттук:

https://shop.marozzivt.it/it/from/Bari%20Aeroporto/251025/to/Mat … a8b8-1fc565a37434

За автобуса, който сте посочили в 9.15ч има още 6 места.
За децата също се плаща.

До 10г. са безплатно на FAL.
Това е от сайта на Cotrap
I bambini di età inferiore a dieci anni, purché non occupino un posto a sedere, viaggiano gratuitamente se accompagnati da persona adulta

# 716
  • Milano
Не го видях в общите им условия за пътуване, Брадли.
Извинявам се за заблудата.

# 717
  • София
LadyBlue!, ние ползвахме Sicily by car през септември и нямаме забележки. Locauto също стават. Задължително си вземете пълна застраховка, за да нямате проблеми. Освен това при застраховка и връщането на колата е по-лесно и бързо. Имайте предвид, че се чака за взимането на колата на опашка пред всички фирми, даже и пред големите международни компании. Ние си бяхме попълнили всичко онлайн и пак чакахме 30 мин, горе-долу по 5 мин. на човек отнема. Дано сега да няма толкова хора, след като е приключил сезона.

# 718
Много благодаря за съветите и насоките - успях да купя билети през busbud. Има разминаване в реалната цена която платих за 4 билета (общо 24 евро) и това което пише на всеки билет - по 20 евро, но се надявам че всичко ще е Ок.

# 719
  • София
Това са такси за обслужване.
Поради някаква причина, не в тази тема конкретно, а във всички подобни, често се ползват посредници при купуване на билети.
Че и се препоръчват.

Общи условия

Активация на акаунт