Операция не менискус

• 365
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, след направен ЯМР на лявото коляно заключението е, че имам руптура на задния рог на медиалния менискус.
Тоест имам скъсан частично менискус.
Доктора дето ме прегледа каза, че съм за операция понеже след време скъсаният менискус ще увреди хрущяла и колянната става.
Физически се чувствам добре и се движа доста, но усещам, че не съм съвсем наред.
Травмата заради която се наложи ЯМР беше нелеп битов инцидент миналото лято след който изпитвах известни затруднения с клякането и изправянето.
След време това нещо отшумя и все така активно си ходех по планини и тичах в парка.
В крайна сметка преди месец направих ЯМР и заключението на доктора е, че най-доброто нещо е артроскопия с последвало частично изрязване на скъсания менискус.
Ще потърся и други мнения по въпроса все пак, но искам да попитам хора дето са били в такава ситуация от кои лекари практикуващи в София са доволни и колко е траело възстановяването ориентировъчно.

# 1
По добре без операция и евентуално без сериозно спортуване. Изключете бягането, клякането, плувайте, ако можете.

Според наши семейни проучвания 80% от оперираните не са доволни!  И аз повече от 7г. съм със скъсан менискус. Намерих способна ревматоложка, която успокои болките ми преди 7г. Половинката също скъса менискус и го оперира. Месец и половина не можеше да върви! Болеше ужасно! А възстановяването продължи 2-3г. Навсякъде ще чуете лъжи, че само месец след операцията всичко ще бъде идеално! При някои спортисти като че ли се получава добре, но нека да не забравяме кой, как и за колко пари се грижи за тях. Напр. Новак Джокович скъса менискус, оперира го и месец по-късно беше на корта с превръзка на коляното.
Алекс Колев и той скъса менискус около НГ, но при него като че ли оправянето върви по-бавно. Пускат го да играе, но не е в предишната форма и не играе цял мач.

# 2
Препоръчвам ти Физиотерапия няколко курса, леля ми беше по същия начин.Казваха и че заради руптурата трябвало задължително операция, но нея я беше страх.Разучихме малко и решихме да пробваме с физиотерапия и след 2 курса вече повече от 10 месеца няма оплаквания.Тя отиде  в Медицински център Медкрос на преглед при физиотерапевт д-р Донко Георгиев.Той и погледна ЯМР обстойно направи преглед и стартира.Аз също съм ходила за болки в гърба и гарантирам че ако нямаш показания или смисъл от физиотерапия той ще те върне няма само да ти вземе парите.Мен ме е връщал 2 пъти защото бях със силни болки и каза че няма смисъл ще стане по-зле, изчаках 2 седмици и тогава отидох и тогава направих процедурите.
https://mcmedcross.com/

Здравейте, след направен ЯМР на лявото коляно заключението е, че имам руптура на задния рог на медиалния менискус.
Тоест имам скъсан частично менискус.
Доктора дето ме прегледа каза, че съм за операция понеже след време скъсаният менискус ще увреди хрущяла и колянната става.
Физически се чувствам добре и се движа доста, но усещам, че не съм съвсем наред.
Травмата заради която се наложи ЯМР беше нелеп битов инцидент миналото лято след който изпитвах известни затруднения с клякането и изправянето.
След време това нещо отшумя и все така активно си ходех по планини и тичах в парка.
В крайна сметка преди месец направих ЯМР и заключението на доктора е, че най-доброто нещо е артроскопия с последвало частично изрязване на скъсания менискус.
Ще потърся и други мнения по въпроса все пак, но искам да попитам хора дето са били в такава ситуация от кои лекари практикуващи в София са доволни и колко е траело възстановяването ориентировъчно.

# 3
По добре без операция и евентуално без сериозно спортуване. Изключете бягането, клякането, плувайте, ако можете.

Според наши семейни проучвания 80% от оперираните не са доволни!  И аз повече от 7г. съм със скъсан менискус. Намерих способна ревматоложка, която успокои болките ми преди 7г. Половинката също скъса менискус и го оперира. Месец и половина не можеше да върви! Болеше ужасно! А възстановяването продължи 2-3г.

Аз скъсах менискус преди 1 месец и още не знам какво да правя....
Бихте ли ми дали контакт с ревматоложката,която Ви е помогнала ?
Правихте ли някаква физеотерапия ?
Аз също не съм убедена ,в положителния резултат от една операция.

# 4
.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 21:17 от vl

# 5

Тя е в Русе. А вие къде сте?
Правих физиотерапия.
[/quote]

Доста далече от Русе ,мислих че е в София. Мога ли да Ви пиша на лични ?

# 6
.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 21:16 от vl

Общи условия

Активация на акаунт