Неизпълнен финансов ангажимент от партньор - бъдеще на такава връзка?

• 6 577
  • 182
  •   1
Отговори
# 45
Е, това е приказка.
Защо да инвестира, като няма да му раждаш.Пожелавам ти успешно забременяване, но с някой друг. С този няма да го бъде.

# 46
Намери си партньор, който би бил с теб, въпреки всичко и всички. Който би ти бил упора и рамо да се облегнеш, когато си слаба.
Мъж с който, ако се наложи да сте заедно срещу света.
Мъж, който ще те подкрепя, ако се случи да имаш лоша диагноза.
Защото нямаме застраховка!
Мъж, които ще те подкрепи, ако си загубиш работата!
Мъж, които ще те иска, дори и да нямаш деца.
Защото съм виждала двойки, които въпреки горното "инвестират".
Заслужаваш повече!
Не си престаряла на 38! Не си!

# 47
То хубаво да намери такъв, но може и да не намери. Тогава по-добре все някакъв, но да го е обмислила и да си прецени на какво е готова. Много хора си живеят в бракове по сметка (или по рационален избор да го кажем) и не са нещастни, даже често са по-щастливи от онези, оженили се само заради пеперудите. Но този не става и за рационален избор.

# 48
  • софия
Снощи каза няколко неща под афект, които няма как да пренебрегна.
Едното бе, че е имал съмнение за връзката ни, защото съм го подвела, че мога да имам деца. Той знаеше, че с предишния ми партньор сме били в по-дълъг период на зачеване, знаеше за конизацията ми. Но не съм му била казала, че съм с една тръба преди да се обвържем. Явно не е допускал и, че яйчника ми с тръба ще спре да работи на 38 г.
Другото, което каза и ме втрещи, бе че не бил сигурен дали да инвестира в мен и един лев, защото не знаел дали ще имаме дете. Аз от 4 месеца съм на хормонална терапия, по няколко пъти в месеца на прегледи, минах през 2 процедури, а той не знаел…
Беше под афект, но как да се чувствам след такива думи…

Ама какво значи беше под афект - никой мъж, който те обича, няма да изрече подобни неща. Дори не би си ги мислил. Аз не се чудя вече на него, а на теб че обмисляш дете с мъжкото се държи така и ти е казал такива неща. На какво ще научите един ден това дете - че трябва да позволява и да се примирява с такова отношение ли?
Аз на твое място на секундата бих си събрала багажа и бих оставила този човек. Не мисля, че която и да е жена заслужава да се примирява с това!

# 49
  • над кукувичето гнездо
Според мен, този мъж просто иска инкубатор, който да го сдобие с дете. И това е условието, под което той ще отдаде част от себе си (финансово, емоционално, физически и пр.).

11223344, ако нямаш свое дете в момента и ако смяташ, че ти е време за дете, а не знаеш дали ще намериш друг мъж за приемлив във физиологично отношение период от време, ако смяташ, че този мъж е добър генетичен материал и има шанс да те подпомага поне финансово (в което се съмнявам) в случай, че се разделите след като родиш, може да обмислиш да продължаваш това безумие. Но ако очакваш стабилно семейство, с така подадената информация това ми се струва несъвместимо.

# 50
  • София
Този мъж не само не е влюбен, но и няма никакво уважение към жените. Това е толкова селско изказване, че повече не си струва да се говори с тоя човек.

# 51
  • Пловдив
Другото, което каза и ме втрещи, бе че не бил сигурен дали да инвестира в мен и един лев, защото не знаел дали ще имаме дете.
Поне дава ли си сметка колко грозно звучи това?

# 52
Ужасена съм, че от неговото отношение към теб, авторке. Не бих те съветвала да го ползваш дори и само за донор.

# 53
Този конкретен мъж не искам да го коментирам, защото информацията е представена едностранно и някак много бързо ескалира, което за мен е червен флаг за достоверността на темата.

Но в името на дискусията - мъжът се напада някак по подразбиране. Защо той да няма право да е разочарован от идеята, която е имал за връзката? Защо е задължително да е вдъхновен от идеята за асистирана репродукция? Дори да е одобрявал идеята принципно, защо да няма право да реши, че не му е по силите да извърви пътя и да промени решението си? Хората не сме роботи - изпитваме чувства, уморяваме се, променяме си мнението, преподреждаме си приоритетите... Това са тежки моменти, изпитание за всяка връзка. За някои хора това е сплотяващ момент, който ги прави по-силни - и заедно, и поотделно, но за други е нещо, което ги пречупва. Честни разговори и открити отношения са по-добрият вариант от съмнения, недомлъвки и недоизказани неща, които в един момент се натрупват и избиват в обиди и взаимни обвинения. Може просто да не се стига дотам.

# 54
Тъкмо и аз да кажа да го напускаш и видях, че и двамата не сте в първа младост. Защо това има значение, според мен.
Първо, за мен не е необичайно жената да плаща разходите за лечението си, преди и по време на ин витро, ако мъжът през това време е поел основно издръжката на семейството. Аз си платих, например, за раждането и не ми е дошло наум да искам от мъжа ми да делим парите,  както и сме си напасвали разходите, така че да са горе долу справедливи и никой да не остава без пари. Явно при вас това няма да сработи, затова е трябвало да разрешите въпроса по друг начин -  пирмерно да си отделите  с общо участие фонд лечение за теб и последващо ин витро, та да си/сте спокойни за финансовата част.

Второ - за въпросния афект,  всички се съсредоточиха върху втората, обидна част, но пропуснаха първата, а втората е следствие от нея. Явно този мъж се чувства също подведен и не сте изяснили добре въпроса около възможностите ти за забременяване. След като той твърди, че едва ли не си го измамила, че можеш да имаш деца. Тръби, яйчници, на мъжете тия работи не са им много ясни, нито какво е било с  предишния партньор е от значение в случая.

# 55
  • над кукувичето гнездо
Ами, ако си е променил мнението, да си го споделя в нормален разговор своевременно, а не със сценки и постфактум.

# 56
  • София
От Марс ли пада тоя мъж?! На 38 колко възможности за забременяване да има? Не е на 18 или 28, и без проблеми с тръбите си е на ръба и се очакват проблеми. Или е трябвало на първа среща да и поиска медицинско досие. Той също можеше да има проблем, пък и да не го знае. Това са адски тъпотии.

# 57
За такива хора като този господинчото е измислена приказката - "на някой хора дъното им е таван". Нито те обича, нито е привързан. Най-лошото е, че няма елементарно уважение към теб. Изключително себичен тип. През ум не би ми минало и "добър ден" да му кажа, какво остава пък деца да му раждам и то преминавайки САМА през инвитро.

Защо той да няма право да е разочарован от идеята, която е имал за връзката? Защо е задължително да е вдъхновен от идеята за асистирана репродукция? Дори да е одобрявал идеята принципно, защо да няма право да реши, че не му е по силите да извърви пътя и да промени решението си?

Няма нищо ненормално да е разочарован и да е разбрал, че асистираната репродукция не е за него. Но защо не го
 каже на авторката в прав текст и не спре да й губи времето? Сега си е в много удобна позиция. Обещал, че ще делят разходите, не го направил. Чака си да мине инвитрото, ако стане - супер. Ако не стане не го бърка, защото нищо не е инвестирал, както в инвитрото, така и във връзката. Голям тарикат.

# 58
  • София
Той МОЖЕ и да има проблем също.
Затова питах за неговите изследвания - разширена спермограма, микробиология и др. Правил ли е изобщо такива? И платил ли си ги е сам?

# 59
А защо претенциозния "мъж" не се и хванал някоя 20 годишна да му роди, че да инвестира спокойно? Joy

Общи условия

Активация на акаунт