Неизпълнен финансов ангажимент от партньор - бъдеще на такава връзка?

• 6 565
  • 182
  •   1
Отговори
# 30
Веднъж му казах, че ще се оправя сама. Преди това съм заявявала, че искам да ми помогне. След това също. Действие 0.
Ако в същото време не плаща общ с Вас апартамент и пр., то той не иска дете от Вас.
Не е против ако стане, поради липса на друга опция за момента, но нито Вие сте му приоритет, нито дете.
Това е негово право.
Никога никоя борба не е довела до щастие и хармония в близките отношения.
Финансови уговорки имам с партньори по бизнес, наематели, наемодатели, съсобственици и пр., но със мъжа си щом сте опрели до израза " финансов ангажимент", забременяматето не ви е основния проблем.
Другото име на любовта е грижа, а тя идва отвътре и с "борба за бебе" и насила не става.
Той бебе не иска. Не е против ако стане.
Преценете, това ли е нивото, за което сте достойна или това ниво не Ви удовлетворява.

# 31
  • Далечният изток
Въобще никакъв афект не бива да е оправдание за последните му думи.
Почти директно ти е казал, че не иска бъдеще с теб.
"не бил сигурен дали да инвестира в мен и един лев, защото не знаел дали ще имаме дете." Извинявай, но ако някой, който се предполага, че е човек, с когото сме семейство, ми каже това.... До тук приключвам, без въобще да го мисля повече.
Какво значи да инвестира в теб, вие бизнес ли правите?!

# 32
Снощи каза няколко неща под афект, които няма как да пренебрегна.
Едното бе, че е имал съмнение за връзката ни, защото съм го подвела, че мога да имам деца. Той знаеше, че с предишния ми партньор сме били в по-дълъг период на зачеване, знаеше за конизацията ми. Но не съм му била казала, че съм с една тръба преди да се обвържем. Явно не е допускал и, че яйчника ми с тръба ще спре да работи на 38 г.
Другото, което каза и ме втрещи, бе че не бил сигурен дали да инвестира в мен и един лев, защото не знаел дали ще имаме дете. Аз от 4 месеца съм на хормонална терапия, по няколко пъти в месеца на прегледи, минах през 2 процедури, а той не знаел…
Беше под афект, но как да се чувствам след такива думи…

Човек под афект говори за най-искрените чувства, които може да скрие в спокойно състояние. Не знам какво очакваш от този мъж след думите му.

# 33
  • София
Сега видях какво си допълнила за уж думите му под афект.
След подобни думи не само щях да го разкарам, а нямаше дори да го поздравявам при случайна среща на улицата.
Този човек не е с теб. Няма и да бъде.
Не бих допуснала подобни гени у мое дете.

# 34
Едното бе, че е имал съмнение за връзката ни, защото съм го подвела, че мога да имам деца. Той знаеше, че с предишния ми партньор сме били в по-дълъг период на зачеване, знаеше за конизацията ми. Но не съм му била казала, че съм с една тръба преди да се обвържем. Явно не е допускал и, че яйчника ми с тръба ще спре да работи на 38 г.
Другото, което каза и ме втрещи, бе че не бил сигурен дали да инвестира в мен и един лев, защото не знаел дали ще имаме дете. Аз от 4 месеца съм на хормонална терапия, по няколко пъти в месеца на прегледи, минах през 2 процедури, а той не знаел…

Това не е афект, а неговата истина. Вече дали те устройва е друга работа...

# 35
Първото нещо, което ни казаха както съвет от стари към млади, когато решихме да се женим бе, че бюджетът на едно семейство с брак или без брак е общ!
От ден 1 на връзката ми сме споделяли всичко и нямаше нужда да водя разговор по този въпрос.
Моя позната фиксирана да не остане сама се омъжи и преживя нещо сходно като при Вас. Не можеше да забременее, после се оказа, че проблем има съпругът ѝ, но тя пазаруваше в магазина и плащаше сметките, защото живеела в неговия апартамент. Той излизаше с приятели, тя готвеше вкъщи. Беше ужасно нещастна. Изкара 1,5 г така. Срещна друг и набързо се раздели. Роди 1 година по-късно без процедури и т.н. Сега живее в друг ад - ограничават я да излиза и с кого да се вижда.

Много внимавайте концентрирана в мечтата за дете на къде и с кого сте тръгнала! Ако най-голямото Ви желание e детето търсете друг партньор или родете Ваше без да разчитате на този мъж.

# 36
Аз не бих пускала тема в момента, а събирала багаж. Това при условие, че не искам дете на всяка цена.
Другият вариант - бих довършила процедурите и ако стане - чудесно. Багажът -  след това.

# 37
  • Пловдив
Цитат
Две години не могат да бъдат описани в 10 изречения.

Викаш цветя и рози .........е тук там и някоя сметка 50/50.
Ти лъжеш , той ти казва истината. Ти обаче не приемаш неговата истина а си държиш на своята лъжа.
Голямо парти се очертава .

Цитат
Другото, което каза и ме втрещи, бе че не бил сигурен дали да инвестира в мен и един лев, защото не знаел дали ще имаме дет

Ако ти серизно гледаш на тези отношения като партньорски ........не знам какво си недоволна.Въртя ли сте общ бизнес , човека вижда , Че бизнеса няма да върви ......и се отегля. Съвсем нормална ситуация в един общ бизнес .............щото това не е семейство ....

# 38
О, момиче! Този човек не те обича. Използва това, че изпитваш чувство за вина за проблема си.
Думите, които ти е казал и под афект са недопустими.
Ти също не инвестирай в него.
Както някой по-горе предложи, може и със скандинавски донорски материал да ти е в пъти по-добре.
Не искал бил да инвестира!?? What the fuck!
Имаш нужда от повдигане на самочувствието и грижа за себе си. Това не са партньорски отношения. И даже и да останеш и даже и да заченеш няма да завърши добре историята.
Намери си психолог. И се цени повече! Това не е любов!

# 39
Темата ескалира със завидни темпове Smiley Първо мълчаливо не се включваше в разходите, вече обвинява авторката под афект... До пета страница ще се е изнесъл. Има надежда.

# 40

Хормоналната терапия ми влияе емоционално, напрежението на работа също много ми влияе, и имам нужда от истинска подкрепа, а не притеснения относно моето финансово състояние. Пиша “моето”, защото той не ми е помогнал реално с нищо. Пита, поема ангажименти, но бездейства. Когато повдигна темата отново имаме безкрайни разговори, но никакво действие след тях. А тя не ми е приятна.

Под афект се казва истината. Проличава си истинската същност.
Ако и след това продължиш да драпаш за тоя идиот си много зле, ама много зле.
А уж имаше граници и изисквания. Метнала си ги в  кофата отдавна.

# 41
Човекът иска семейство, но само защото иска наследник, а не теб, има голяма разлика. И се готви да те зареже ако не стане. Негово право си е в края на краищата. Всеки иска дете и наследник и мисля, че много мъже също мислят така, даже да имат цедка на зъбите и да не го казват. Както и много жени биха зарязали мъж, ако не може да прави деца. Та нищо в тези възгледи не е осъдително, защото приятелят ти не те е насилил да си с него и просто си следва повика на природата. По някаква причина ти си се вкопчила и въпреки всички сигнали не го пускаш, явно смяташ, че е последният влак, ама според мен бъркаш.

# 42
Не знаел дали ще му направиш дете и затова не инвестирал и лев в инвитрото.  Ами ако имате 2? Често при инвитрото има близнаци, двойно ще плаща ли за всичко, или ще се уплаши от разходите и ще избяга?
Не бих имала дете с такъв мъж. А думите му показват, че и той не иска да е с авторката.

# 43
А според мен пък мъж, който много иска наследник, няма да чака до 40 и няма да е във връзка с жена на 35+, когато проблемите са по-чести. Такъв егоист какви деца ще иска и ще гледа?

# 44
А според мен пък мъж, който много иска наследник, няма да чака до 40 и няма да е във връзка с жена на 35+, когато проблемите са по-чести. Такъв егоист какви деца ще иска и ще гледа?

Напротив, отлагал е, защото е млад, живее му се и има време, а после се е усетил, че вече времето изтича и е проискал спешно дете. Мисля, че е често срещано.

Общи условия

Активация на акаунт