Поиска да забременея, за да се сгодим

• 11 452
  • 441
  •   1
Отговори
Здравейте,
С него съм от 10 години, живеем заедно от 6.
Наскоро започнахме да правим опити за бебе. Аз винаги съм искала брак, но с времето се примирих,че няма да има. Защото неговото оправдание беше "утре ако се разделим, да ни е по-лесно". Сега заедно купихме апартамент и е на името на двама ни. Казах му, че така или иначе няма да ни е лесна раздялата (ако има такава), дай да се оженим. Той ми каза първо да забременея. Съгласих се.
Все още не съм бременна, но се зачудих защо ми каза това, днес го попитах от какво се страхува, защо да не се оженим, не ме ли обича достатъчно, че да иска брак с мен, при условие, че правим опити за дете? Той , вместо да ми отговори, каза да "не съм го питала за глупости", "до сега умряла ли съм, че живея без брак с него", "какво, ако се оженим след като се роди детето" -аз не искам това, искам да се оженим докато съм бременна, за да може то да се роди в брак; и двамата знаем, че след раждането няма да имаме време за това, и той май точно това цели.. накрая ми каза "дръпни си юздите и чакай, спри се". Казах му, че го чакам вече от 10 години и приключих разговора. Поплаках си малко и сега съм обратно на работа.
Лошо ли е, че искам брак? Какво толкова го плаши? Не ми отговори, първо тръгна да се шегува, после да сменя темата, накрая направо ми каза да мълча.
Как да го накарам да ме разбере, че за мен това не е само подпис върху хартия?

# 1
  • USA
Оф, сега тук някои ще ти наговорят много глупости и те съветвам да не ги слушаш - например как брака не е важен, как те са 30 години с техния мъж пък не са женени и тн. За теб е нещо важно и символ на отдаденост и постоянство и точка, твоя защо се е затлачил? В крайна сметка той иска от теб най-голямата саможертва, която един човек може да направи  - да създаде живот. Не е само саможертва за една жена, а нещо което перманентно променя живота, тялото, плановете и психиката ти. Твоя писанчо отсреща дори не иска да се погне да подпишете. Какъв съвет точно очакваш? Аз мисля, че напълно добре разбираш ситуацията, но ти се иска някак магически да я решим тук заедно във форума. Може той да има проблеми с обвързването, но това означава, че не е достатъчно узрял за дете.

# 2
Не можете да го накарате насила,защо още сте с него? За вас бракът е важен,намерете си мъж,който мисли като вас.
Не могат да виреят двама души с различни възгледи.

# 3
Защо тогава си купихте заедно апартамент?
Той вече е видял, че подаваш и става на неговата.
Вие си говорите като бизнес партньори, не като семейство.
Ти си решила, че може да забремееш без брак. Мислеш ли, че той ще се съгласи на сватба след като ще получи дете?

Все така ли ще я карате? За всяко нещо сделка - дай ми това, да ти дам друго...евентуално.

Като се появи детето пукнатините стават пропасти. Има безброй теми тук за жени, които са си затворили очите и след детето ги е ударил челно влака. Отдели време и ги прочети, може и да поставиш себе си и своите нужди на първо място.

# 4
  • София
Мислиш ли, че имаш право да го принуждаваш за такова нещо? Както ти имаш право на желанията си, така и той има същото право. Просто когато не съвпадат, значи се разделяте и всеки търси човек със сходни разбирания. На твое място не бих направила такива компромиси, но... Както и на негово, де. С такива неща не се правят компромиси, защото после горчат и развалят отношенията.

# 5
ААА, апартамент може на името на двамата, че и дете може, ама брак -не.
Толкова си му важна.
Кой даде парите за апартамента,  или поне самоучастието, ако е с кредит?

# 6
  • София
Селянин и консуматор. Иска да види дали ще "прихванеш". Ако не, според мен ще се раздели с теб.

Щом от 10 години сте заедно, може и да не си първа младост. На твое място, ако много искам дете, ще забременея, но ще си оправям и подготвям живота без него лека- полека.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 22:22 от The Catcher in the Rye

# 7
  • У дома... някъде
Би трябвало да се изкачвате заедно стъпка по стъпка към правенето на семейство.
Първо- съжителство заедно.
Второ-брак.
Трето-общо жилище.
Четвърто-дете.

Това са периоди и тест,в които се напасвате,опознавате,изяли сте достатъчно "хляб и сол" заедно и сте сигурни,че искате да сте с този човек до края.
Всичко прибързано и наобратно ,води често обратно надолу със голяма засилка.
Защото ако се изкачите по стълбичката до №3-общо жилище и нещата не вървят добре,винаги може да прекратите този брак и да си разделите имуществото,но след появата на дете стават безумно сложни нещата.
Така,че е много важно още в началото да сте на едно мнение и последователност.

За мен това,в което се намирате му е удобно и доста качествено манипулира.
Дано греша.

# 8
  • София
Почне ли една връзка с "Утре, ако се разделим...", пиши я бегала.
Той прави някакви сметки, че иска първо да забременееш, после да ти предлага, защото тя като булката е трудна, то вече няма накъде. Ти правиш сметки, че искаш детето да се роди в брак, при положение, че припознаването не отнема часове и дни наред.
За 10 години ако не сте се изяснили и не сте на една вълна, няма смисъл и е по-добре да го осъзнаеш, преди да забременееш.

# 9
На колко години сте всъщност?

# 10
Щом толкова държиш да сключиш брак, намираш човек, който също иска. Какво е това, периодични разправии за нещо, което би трябвало да е взаимно желание.

Моят съвет е преди да сте направили детето да се разделиш с него и да си потърсиш човек, който гледа на брака по същия начин като теб.
Има жени, които наистина смятат че при обща собственост и дете брак не е необходим, явно той търси такава.

Това е важно различие и не е хубаво единият да се налага над другия.

# 11
Може да няма за кога. Ако са по на 40, първо детето, после се разделяй, че докато го преодолееш/ срещнеш друг/ опознаете се/ поискате общо дете, менопаузата почукала на вратата.
Ако си до 35 - това не важи. Nerd

Да, глупост е бракът, съжалявам. Ако се омъжиш, пък той е идиот, много ли по-хубаво ще ти е, отколкото да не си омъжена? Ако е свестен, ще е свестен и без брак. Simple Smile

# 12
Мислиш ли, че имаш право да го принуждаваш за такова нещо? Както ти имаш право на желанията си, така и той има същото право. Просто когато не съвпадат, значи се разделяте и всеки търси човек със сходни разбирания. На твое място не бих направила такива компромиси, но... Както и на негово, де. С такива неща не се правят компромиси, защото после горчат и развалят отношенията.

Да, ама те вече имат общ апартамент. Тоест нормалната причина да е лесна раздялата някак увисва, защото вече ще е трудна. Иначе съм чувала, че има мъже, които не искат да се женят докато не се уверят, че "момата" не е ялова. И изобщо не се замислят, че и те може да не стават за бащи... Та все пак вероятно и тук е така, макар че тези мъже не се обвързват с обща ипотека.

# 13
  • Варна
Аз не съм хич привърженик на брака, но ми е ясно, че има хора, които мислят по друг начин и уважавам правото на мнение. За съжаление, при теб не се получават нещата. Този човек няма да ти предложи брак дори и ако/когато забременееш. Тогава ще си съвсем вързана и той пак ще се измъкне. Не ще и това е. Вече си го осъзнала. От много кладенци вода ще вади, но няма да сключи брак. А ти защо чака 10 години? Надяваше се, че той ще се промени, че ще се докажеш като достойна? Не е ли малко унизително да се молиш на мъж да се ожени за теб? А дори и да сключи, какво? Кеф ли ще ти е да живееш с мъж, осъзнавайки, че си го принудила да ти сложи халката? Колко щастлива ще бъдеш? Той пък ще злобее и никога няма да ти го прости. Теглите в различни посоки, така семейство не се създава.

А заглавието също е интересно. Поискал е за да е сигурен, че не си ялова, съжалявам, че съм директна. И ти веднага налапа въдицата без да си дадеш сметка, че годежът не означава непременно сватба, може да се развали мигом, а може да трае и до живот и пак да не стигнете до заветния подпис.

# 14
По начина му на комуникация (тоест липсата й) не мисля, че ще ти се сбъднат желанията за брак. Отворили сте кутията на Пандора и ще трябва да стигнете до дъното й, за да изчистите нещата помежду си. На твое място бих се пазила от забременяване сега.

Общи условия

Активация на акаунт