Поиска да забременея, за да се сгодим

• 11 484
  • 441
  •   1
Отговори
# 30
Буквално второто изречение е, че винаги е искала брак, но той се дърпа и отлага (и е цитирано даже). Описва и доста кофти реплики към себе си, които никоя уважаваща себе си жена не би трябвало да подминава, даже заглавието посочва едната. Хубаво, от един пост не можело изводи, ама е хубаво да вземете и да го прочетете този един пост.

# 31
Аз не мисля, че иска да я пробеа дали ще забременее. Мисля, че просто не иска да сключва брак изобщо. Само че не ще да го каже в прав текст, а увърта и отлага, вместо да си каже, че не иска. Като имат дете нещо друго ще каже, примерно добре сме си така и защо да разваляме нещо, дето работи.

Всъщност общата собственост може да се каже, че е по обвързваща от един подпис, което ще разберете ако тръгнете да я разделяте,  май ще са повече документални разправии от развод.
Ако живеете добре, нямате други различия и се карате единствено за тоя подпис, помисли добре дали това ти е най-важното. Може да намериш веднага някой, дето да иска да се ожени за тебе, но може и да не стане  така. А може и да иска да се жени, ама да  е принципно по зле от този.

Ако това ви е единствения проблем, не е кой знае какво. В днешно време нито някой ще ти каже нещо, че не , си женена, нито пък ще имаш някаква кой знае каква полза, ако си.

# 32
ААА, той не брак,  ами годеж предлага, ако тя забременее. Ще мине с едно пръстенче за 500  лева, и толкоз. Сигурно го е страх колко ще излезе сватбата, и да не му отмъкнат семейното съкровище, имението, вилата в Кан, бижутата и картините...
Ирис, точно, щото нито той ще загуби, нито тя ще спечели от един брак, какво точно му пречи да подпише, щом и дете плануват?

# 33
Аз не вярвам в брака и твоята драма ми е непонятна.
Но искам да те попитам защо след като бракът е важен за теб си се съгласила да живееш 10 години без брак, да купуваш апартамент и да забременяваш без брак.  Даваш разнопосочни сигнали. Казваш, че бракът ти е много важен, настояваш, плачеш, но действията ти показват, че си готова на всичко и без подпис.
Да, подбила си си цената невъзвратимо. Брак с този няма да видиш, а ако случайно не забременееш, и връзка скоро няма да имаш.

# 34
  • София
ААА, той не брак,  ами годеж предлага, ако тя забременее. Ще мине с едно пръстенче за 500  лева, и толкоз. Сигурно го е страх колко ще излезе сватбата, и да не му отмъкнат семейното съкровище, имението, вилата в Кан, бижутата и картините...
Ирис, точно, щото нито той ще загуби, нито тя ще спечели от един брак, какво точно му пречи да подпише, щом и дете плануват?

Хаха, за брак сигурно ще иска задължително първото да е мъжко.

# 35

Хаха, за брак сигурно ще иска задължително първото да е мъжко.

И тогава ще си измисли нещо друго - ако може и второто да е мъжко.
Иначе да я набута с половин апартамент може (със сигурност е дала половинатя пари тя), ама за брак си прави оглушки.

# 36
Най вероятно тя изплаща ипотеката, храни го, плаща сметките, ама иначе апартамента е на името и на двамата.

# 37
Най вероятно тя изплаща ипотеката, храни го, плаща сметките, ама иначе апартамента е на името и на двамата.

Ихааа, нещата вече съвсем забиха нанякъде си... Даже и го чука редовно...

# 38

Ихааа, нещата вече съвсем забиха нанякъде си... Даже и го чука редовно...

Съгласна съм. Ако авторката имаше толкова много пари оня веднага щеше да иска да се женят.

# 39
  • Варна
Аз пък специално се върнах и пак го прочетох тоя първи пост. Не си промених мнението. И винаги са ми смешни дежурните призиви "седнете и поговорете" сякаш те  досега са мълчали. Всички, които тук пускат теми и искат съвети, са говорили. И понеже им е писнало да говорят и вече се чудят дали пък не е в тях грешката, пускат теми. Тоя не ще да се жени, даже не ще да обсъжда въпроса. Първо го обръща на майтап, после шикалкави, после пробва да й обясни, че няма да стане и накрая се ядосва и й казва да млъкне. Е, какво повече да говори с него?

# 40
  • Банско
Ужас, класически индивид, който не иска брак, после и детето няма да иска защото той само помагал, после ще каже че не си красива защото си надебеляла и теб няма да иска, и накрая няма да иска и да ти даде половината апартамент защото видиш ли, той правел всичко а ти си ... абе има ли смисъл да продължавам.
Явно всичко се случва по един и същи модел при повечето мъже ли, или аз нещо бъркам!?

# 41
Така, много благодаря на всички за коментарите!
Нека да отговоря на някои от въпросите, които прочетох:

- "На колко години сте?" - Аз съм на 27, той на 31.
-"Кой плаща за апартамента/сметките?" - Ипотечния кредит е на негово име, но той има и потребителски, и отделно има разходи към семейството си, които са неотменими. За това, аз поемам ипотеката, някои от сметките, той потребителския, колата, останалата част от сметките ни, както и разходите към семейството си. Не се караме за пари, защото всеки си има собствен доход и сме независими един от друг в това отношение. Аке единият няма - другият дава.
-"Защо си чакала 10 години? Даваш смесени сигнали" - Още в началото на връзката ни се съгласих да живеем без брак, защото помислих, че просто няма смисъл да се боря за него. Той още в началото ми е обещал (спазва си обещанията), че като се роди дете ще го признае и ще се държи с него както един баща би се държал (по натура е грижовен и съм сигурна, че не би оставил всички грижи на мен), но наскоро стана дума как една жена е чакала 5 години, аз казах, че чакам 10 и още нямам пръстен, няма и да видя, и той се нацепи "защо мислиш, че няма да имаш?" И, тогава ми направи това предложение - годеж при бременност. Тогава нещо в мен се "събуди", даже не знаех, че толкова много искам да се видя като булка! Сега, уж, сме щели да се оженим (не вярвам, докато не видя сватбената халка на пръста си), но не искам и да го притискам и да е изпросено.
"-Подбила си си цената" - Може би, но се се чувствам така, защото връзката ми с този човек е щастлива - рядко се караме, той е грижовен към мен (завива ме нощем, прави ми закуска/кафе/чай, и то честичко, без да съм го накарала, помага ми с домакинската работа), да, далече е от това да е перфектен, има си лошите чертички в характера, но всички ги имаме, и ги приех като част от него, защото не ми е проблем да направя компромиси в името на любовта. Както казах, до сега сме нямали даже скандали, карали сме се точно два пъти. Не знам и аз защо ми е толкова важен бракът, но искам да имам такъв, искам да съм булка и искам да съм негова жена, не смятам да си развалям отношенията с него, заради пръстен.

Най-вероятно просто му е удобно положението, в което е, и не иска да се занимава с формалности (според него бракът не е определение за щастлив съвместен живот, което си е така), и за това не се бута. Може и да имам брак, но след бебчо (ако още свят светува, че с тези войни...), все пак ми каза, че съм щяла да имам...

Вчера видях понятието "Shut up ring" - т.е, годеж/сватба, на която мъжа се съгласява, само и само да спре да му мрънка жената... оттам ми се "отвориха очите" за доста неща.

Причината, поради която направих този пост бе, защото исках да разбера какво биха коментирали жени, имащи различен опит в любовта от моя (като цяло нямам приятелки, които да попитам) и съм много благодарна, че толкова много от вас се съгласиха да ми отговорят. 

Реално, нямам богат опит във връзките (той ми е първият сериозен), и за това съм малко невинна и простичка, сиреч податлива съм на манипулации.

# 42
  • До хладилника, който обичам
Апартаментът е на името на двама ви, ипотечния кредит на негово име само, но ти го изплащаш, това сигурно ли е при потенциални проблеми? Сериозно питам, понеже нямам опит, имам само с общ имот и общ ипотечен кредит.

По конкретиня въпрос, не е ли вариант само да подпишете със свидетели, роднини и без сватба? Съвсем тихо и за лично ползване.

За другото - пишеш с обич за него. Надявам се да е взаимно. Според мен доизговорете нещата, включително бъдещи неща от типа на тези, които предложих - кой ще гледа болно дете в невръстна възраст? Всеки знае да гледа дете на 10-12, но на 2-3 ако си все ти, само твоята работа/кариера ще страда, готова ли си на това, или той ще участва наравно и т.н. Как виждате възпитанието на общото дете - включително провинения, наказания, в общи линии, естествено, човек няма как да знае, докато не му дойде до главата. Когато ценностите и светогледа са горе-долу еднакви, животът тече много по-лесно, с брак или без.

# 43
Не изчетох всички коментари, но направо изтръпнах. Има свекърви, които съветват синовете си да направят първо бебето, за да са сигурни, че жената не е "ялова".
Преди време моя колежка каза, че така посъветвала сина си и той глупакът я послуша.
А аз като жена, която е имала проблеми в това отношение се почувствах погнусена до дъното на душата си.
Причините за незабременяването доста по-често са в мъжа , в 21 век сме, а някои хора са още в средновековието по разбирания и морал.

# 44
Причините не са доста по-често в мъжа. Аз, като жена, ако върна лентата, пак ще искам първо детето, после каквото и да е друго.
Една от последните ми двойки с РП се води “мъжки фактор”, и, макар да има и женски, жената упорито отрича и много държи да се знае къде е причината.

Общи условия

Активация на акаунт