Неизпълнен финансов ангажимент от партньор - бъдеще на такава връзка?

• 6 577
  • 182
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В Токуда си измислят какви ли не изследвания. И нужни, и ненужни. После процедират по един и същи начин.
Изследванията не са евтини, но после ин витро е 2-3 пъти по-скъпо и е добре да се подсигуриш от по-рано.
За фонда кой ти каза, че не става, щом не си проверила лично?
Какви кръвни изследвания си правила? Над 2000 са само генетичните изследвания. Другите са под 500 лв и то в дългосрочен план .
Имай предвид, че изследвания от една клиника важат и в друга. Актуализират се само микробиологиите и хормоните по време на стимулацията. И най-добре ги прави в Надежда, където и да правиш процедурите, понеже са най-точно и на приемлива цена.

Кукумицинка, вероятно е направила целия пакет хормони, вирусология, хематология, усвояване на витамини, щитовидни и т.н. Могат да я накарат да пусне какво ли не. Около 2500 са генетичните и за кариотип, но те се правят при други проблеми.
При стартиране се правят ЦС и разширена спермограма.
1500 струва хистероскопията. Може да стигне 2000+ при съмнения и вземане на биопсия.
В повечето случаи тези изследвания се правят след поне 1-2 неуспешни трансфера, но у нас репродуктивните лекари обичат да си пишат актив за нужно и ненужно.

# 121
Съгласна съм с изложеното, само че то няма нищо общо с моята история. Когато един човек каже, че ще поеме конкретни разходи, следва да го направи. Ако не го стори, това се нарича измама. Вината не е в очакващия, а в измамника.
Не съм споменала никога, че съм имала очаквания към него, които са били без заявка от негова страна.
Очаквах да поеме отговорност за думите си, и виня бездействието и лъжите, които е изрекъл. Без да видя реално бездействие от негова страна, няма как да знам дали казаното от него ще го изпълни или не.

Твърдението за тръбата е напълно погрешно. Тялото не работи по този начин.

Изследванията, които споменах, не са били в Токуда. Бяха назначени преди години от друг лекар и бяха десетки. Тогава платих общо за мен и нарцисиста малко над 3000 лв.
Текущите разходи също не са само там.
АГ ми каза, че факторите ни изискват 4 неуспешни инсеминации, за да можем да кандидатстваме. Не съм се обаждала в ЦАР.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 00:15 от 11223344

# 122
Е как няма задължение, нали са двойка? То по тази логика никой към никого няма задължение, най-добре да гледа само себе си, да спи, да яде, чат-пат да ходи до тоалетна и така повтаряне на цикъла, докато му затрябва някой да го държи в тоалетната.

Не са двойка.
На нея и се иска, да са, и това демонстрира социално.
Той с всяко действие и бездействие и казва, че не са двойка. Тя с цялото си същество го разбира, но не и се иска, да повярва. Мъжете говорят чрез действията си и по-малко с думи.
Проблемът с неплащането от негова страна не е стиснатост, а подсъзнателен опит, човекът да си очертае границите. Грубите думи, изречени от него в състояние на афект, може и за него да са били изненада и афектът да му е изчистил картината. Ако и това не е разбрала питащата, да си даде време, да го разбере.
С тези силни думи той е честен с нея и ако ми беше дъщеря, щях да кажа, че мъж, който е докаран до такава ситуация,  бих предпочела, да не е с нея.
На 38 не е престаряла.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 00:27 от Deborana

# 123
  • София
Ама ти и с предния ли си плащаше изследванията?
Кое АГ ти каза за фонда? АГ нямат отношение в случая. Само репродуктивните лекари.
В репродуктивната клиника пита ли изрично?
Сама също можеш да си подадеш заявлението.
На сайта на ЦАР също можеш да си направиш справка.
Всяка жена до 43-годишна възраст, български гражданин или със статут на постоянно пребиваващ в Р. България, която отговаря на заложените медицински критерии, заложени в Правилника за дейността на Фонд Асистирана Репродукция, може да кандидатства за финансиране.
Още на първо място е посочен тубарен фактор. Мъжкият фактор е на 3-то. Фактори са също ЛУФ синдром, неизяснен стерилитет, онкологично заболяване.

# 124
  • Melmak
Авторката да се вслуша поне във Фивър и да си провери нещата за фонда. Ако имаш как, ползвай го!

Също съм съгласна до голяма степен с Деборана, че те не са двойка. Просто авторката не иска да го приеме. В случая тя обяснява как е измамена, защото той не й е дал парите. Сериозно ли това е проблема? Не е в парите, в сумите и в скъпите изследвания. Проблемът е в отношението и че ти си сама, а не в двойка, но нещо те кара да намираш такива мъже. Този ако можеше да е с 20 годишна, щеше, ама те 20 годишните не плачат за 40 годишни стиснати чичета.

# 125
Проблемът не е в самите пари.
Проблемът е в това, че не пое отговорност за думите си и заявката си. Това е измамата.
Сега ще стане 5 цифрена сума, но при 2 години майчинство ще бъде повече.
Проблемът е, и че знае, че в момента съм в затруднено положение, поради проблеми, които работодателят ми има и се прехвърлят върху служителите. Но на него не му пука, гледа само своята банкова сметка. И след като съм му го казала, той ме поглежда и ми казва, че изглеждам притеснена. В такива моменти се питам за нивото му на емоционална интелигентност, защото е абсолютно неадекватен.
Когато бъда в майчинство и имам два пъти и половина по-нисък приход, и тогава той не ми помага финансово, макар и да се биеше в гърдите, че е истински мъж и ще го прави, бих била в сходна ситуация. Какъв пример ще бъде за детето ни с такова поведение?
Решението съм го взела.

Благодаря за информацията за фонда. Ще проверя още сутринта.

# 126
  • София
Няма измама, защото нямате договор.
В случая проблемът не са парите, а емоционалната подкрепа. Това, че при ин витро отношенията са подложени на неистово изпитание. Дори най-обичащите се не успяват да минат безоблачно, а ти пишеш, че сама ходиш по изследвания. Още на този етап е трябвало да го прецениш и да не очакваш нищо от него.

Как така по време на майчинство ще ти падне така драстично доходът? Не се ли осигуряваш на реалната сума? И за каква помощ пишеш тогава? Един баща не бива да "помага". Той или е пълноценен родител и партньор (и финансово, и физически, и емоционално), или не е баща.

Каква е причината да повтаряш модела при избор на партньор? Не ми отговаряй, замисли се.

# 127
"Защо да инвестирам в тебе" звучи грозно, еснафски в лошия смисъл и като покана към раздяла.

Тук има според мен нещо повече - пинтилък да не се минеш с пренебрежима сума, която се изкарва текущо, не с много хиляди, дори докато си в партньорство.
И аз мисля, че не просто е стиснат, а си е чист пинтилък, авантаджия, сметкаджия и т.н.

Имам приятелка с подобна история. Подобен Мунчо й загуби 17 години!
След 10-тата година съвместен живот, уж щяха да правят ин-витро. Баща му даже беше им дал  подарък сумата за ин-витро на него и брат му (и той нямаше деца). Ами, човекът си я прибра в неговата сметка. И така 6-7 години. Все намираше причина да не си направи спермограма или както се казва - зает бил, стресиран бил. Даже получи паник-атаки и не било момента. Обаче страшен пинтия - по неволя съм ставала свидетел на негови скандали, че платил САМ сметка за ток 20 лева! А не беше беден - обаче авантаджия ви казвам. Живееше на нейния гръб, в нейно жилище, ремонтирано от нея, тя беше с широки пръсти и плащаше повечето сметки, че и дрехи за подарък му купуваше. Реши да го гони, не си тръгва, а имаше 2 апартамента. Но... единият бил за ремонт, а другият бил в по-лош квартал, далече от центъра ... не са подходящи за принц Муньо.
Обаче ... съдбата я отърва. Когато тя имаше нужда от помощ, Мунчо за един следобед се изнесе от нейното жилище, даже без да се сбогува. Как така тоз' авантаджия ще се мине!

След това тя роди от донор, забремя от първи опит. Права е Невена - младата сперма е важна!

# 128

Каква е причината да повтаряш модела при избор на партньор? Не ми отговаряй, замисли се.

Явно много кофти терапевт е имала.
От трън та на глог скача.
И грам трезва преценка не може сама да направи. Трябва форума да и каже очевидни неща.

# 129
И аз мисля, че терапевта ѝ не е бил добър. Не е отработила старите си травми. Повтаря модели.
Наистина трудно се намира свестен терапевт, но определено има нужда да си изчисти нейните проблеми, за да спре да привлича такива мъже. Да се научи да се цени. Истинските мъже като те виждат да се давиш не ти се усмихват и питат, дали искаш помощ. Те правят онова, което трябва да се направи.
Има много жени, които не са научени да искат помощ и имат гордост. Или пък толкова пъти са се оправяли сами, че са отвикнали да разчитат на друг.
Спестявай си ресурсите, момиче! И се спасявай.

# 130
  • София
И още един съвет.
Не слушай Шефкетова да си изследваш имплантационния прозорец. Хем ще дадеш над 2000, хем ще изгубиш около 2 месеца, хем тя накрая ще ти таймира цикъла спрямо работното ѝ време.

# 131
Ако и се е набивало че е престаряла, нормално да скочи на първи срещнат Мунчо. В 21 век сме все пак.

# 132
На 39 г. аз по-скоро бих родила от "неподходящ", но познат мъж, отколкото от донор. Това си е лично мое мнение, основано на досегашния ми житейски опит.

Да остана без деца, понеже край мен нямало перфектен мъж, не би ми било вариант.

# 133
  • Пловдив
Цитат
Но на него не му пука, гледа само своята банкова сметка. И след като съм му го казала, той ме поглежда и ми казва, че изглеждам притеснена. В такива моменти се питам за нивото му на емоционална интелигентност, защото е абсолютно неадекватен

Ако приемеш един съвет............избий си от главата всички тези модерни думички , които си прочела някъде си........там "емоционална интелигентност" , "нарцисист" , "партньор" и подобните му .....проблемите ти не са в тези думички. Нито ги разбираш , нито той ги разбира ..........Много по прости са нещата ........ти си имаш твоите си драми , на човека му е през оная за теб ..........и е съвсем нормално. Вие не сте семейство , не сте си никакви ........
Ти се правиш на велика как можеш сама , той е на принципа "ако стане ,....стане.......ама минимум разходи от мен, защото може и да не стане."

# 134
На 39 г. аз по-скоро бих родила от "неподходящ", но познат мъж, отколкото от донор. Това си е лично мое мнение, основано на досегашния ми житейски опит.

Да остана без деца, понеже край мен нямало перфектен мъж, не би ми било вариант.
Колко теми сме прочели тук за "неподходящи, но познати", станали бащи. На база тях, смело мога да кажа, че съветът ти не е добър.

Общи условия

Активация на акаунт