Неизпълнен финансов ангажимент от партньор - бъдеще на такава връзка?

• 6 590
  • 182
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Познавам три жени с деца от донорска сперма, щастливи са в решението си, в партьорски отношения са вече и си живеят живота.
Без стигми, алени букви и каквото се сетиш.

Говори сериозно с мъжа ти, кажи му какви са ти очакванията, как ги разбираш нещата и дали е готов да им отговори.
Мълчите си, не обсъждате фундаментални неща, мятате се в други и накрая изненадани. Говорене му е майката. После си взимаш решението и продължаваш натам.

# 106
  • Paris, France
Гласувах с "не", като 96.7% от гласувалите.

Не разбирам защо сте се нагърбили с плащане на ин витро, като възрастта ви, липса на тръба, конизация и липса на живо дете при двамата партньори са предостатъчни за да ви се поемат ин витрата + евентуален серклаж преди поставяне на ембриона предвид конизацията.

Аз не бих седяла с подобен мъж, камо ли да му раждам дете, при това причините ми не са финансови. Ще се чуствам като крава за разплод или самофинансиращ се инкубатор ако остана.

ОК, много мъже се женят за да имат наследник, дете, потомство, но въпросният е твърде взискателен, освен, хм, не точно плодовит. Много двойки се разделят поради невъзможност да имат дете, май повечето, но този мъж не изглежда желаещ да гледа семейство. Вече се замислям кой от вас ще купува десните крачоли на панталончетата и кой ще плаща сенника на количката.

На мястото на авторката щях да се разделя с въпросния ако мога да си го позволя финансово и да живея щастливо сама ако не искам дете или да родя от здрав, млад, красив донор с читава сперма ако искам дете.

На 39г, без тръби и с други гинекологични проблеми вероятността от забременяване, износване и раждане на здраво дете е ниска и намалява стремглаво. Още по-ниска става ако мъжът е стар, още по-ниска заради проблемите със спермограмата. С материал от млад мъж шансовете се вдигат значително.

11223344, провери как стоят нещата с финансиране на ин витро  ASAP! Още днес питай, утре най-късно, защото се чака. След още година, две или три никъде няма да ти поемат ин витро заради възраст. Много жени остават неприятно изненадани. В Германия е до 39г, Франция до 42г, но в много клиники, за които жената е чакала 6-7 месеца и казват, че не я искат за пациентка заради това, че е минала 40г и няма закон, който да ги задължи да я обслужат. Нищо не губиш. Можеш да направиш 2 или 3 ин витра безплатно, да си замразиш ембриони (ако останат), а после да правиш и със самофинансиране. Ако държиш да имаш биологично твое дете, още днес потърси как става! Не чакай!

Оплети си собствената кошница! Мисли основно за себе си!

# 107
  • София
Невена пак каза нещата, които си мисля. С две думи - ако си търсиш донор, намери си поне някой млад, готин, плодовит.

# 108
Ми, човекът чака да забременее, да роди здраво дете, и чак тогава може и да поразвърже кесията. А може и да не. Докато той, междувременно, събира пари за следващата булка.

# 109
  • София
Отвратителен е тоя. Обаче много такива се навъдиха, това е страшното. Прави се на умряла лисица.

# 110
За мен е еднакво важно да имам деца и мъжът до мен да става. Като под 'става' нямам предвид санитарния минимум за автономно човешко същество. Бих останала без деца пред това да се примирявам със сволочи, само и само да ми направят дете.
Разбирам, че гониш последния влак, но на твое място този щях да съм го разкарала с адски цинично-вулгарен монолог много, много отдавна. Разбирам и че ти не си като мен и съвет не мога да дам. Мога само да ти пожелая успех и късмет.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:43 от Нарцùса

# 111
  • Сф
39 в наши дни не е баш последния влак, но авторката много добре трябва да си проучи възможностите за дете  без участието на тоя мъж. Направи ми впечатление описанието на предишната връзка, възможно е да привличаш насилници. Защото и този сега хич не е цвете. Ама изобщо. Не съм запозната с репродуктивни проблеми, но виж включват се знаещи мами. Обърни внимание какво казват. Този сега не ти е опора, представи си с дете какво чудо ще е!Ами ,ако имаш в бъдеще здравословен проблем или дете с проблеми? Живота не е само розово и ако човека до теб не е читав както изглежда- по- добре сама да си водиш битките отсега!

# 112
С липсваща тръба и мъжки фактор няма да е необходимо да правите инсеминации, а можете направо да кандидатствате по фонда.
А Токуда в момента не е най-доброто и успешно място за ин витро.

Това даже и аз го знам от приятелка, която прави инвитро, финансирано от фонда, хем не съм се интересувал от тези неща.  Всеки репродуктивен център помага да се подготвят документите за финансиране. Странно е, че авторката не е запозната.

Иначе мъжът не може да се каже все още, че не си е изпълнил финансовия ангажимент, нали не било инвитро, а някакви предварителни процедури, които си правела авторката, за нейни си нужди. Интересно за каква сума става дума, едва ли е толкова грандиозна, че чак и разходи да се делят примерно за цветна снимка.

# 113
  • София
Това, което отбеляза Кукумицинка, също е съществено.
Щом сега имат проблем с финансирането на подготвителните изследвания, а тепърва ще почват ин витро, нещата ще станат още по-зле. Една процедура е сериозен разход, а при 2-3 си отиват понякога годишните доходи на някои семейства.
Не знам и дали Токуда в момента работят с фонда изобщо. Райков отиде в Афродита, а той работеше основно с фонда. Шефкетова сега има ли втори лекар?

# 114
  • Paris, France
Отвратителен е тоя. Обаче много такива се навъдиха, това е страшното. Прави се на умряла лисица.

Не точно. Прочети пак първия пост на авторката!
Скрит текст:
Ситуацията е следната. В процес на инвитро процедури сме. До момента аз плащах всичко, като ми изникнаха допълнителни разходи, свързани със здравето ми. Същевременно компанията, в която работя, е в тежко финансово положение и бави заплатите, както и не плаща целите. Партньорът ми е наясно с финансовата ситуация, в която се намирам. Бяхме говорили с него, че за инвитрото ще делим разходите, но до момента не ми е дал и лев. Преди една от процедурите повдигнах темата, защото той не се сещаше за този разход. Пое ангажимент и даде срок да ми преведе половината сума преди процедурата. Мина месец и още не го е направил, макар и да коментираме темата.
След като мина процедурата, разбрах, че не мога да разчитам на него. След нея водихме разговор и ме попита дали имам нужда от пари и аз му казах, че ще се оправя сама.
Скрит текст:
Видно този мъж не може да носи отговорност нито за партньор, нито за дете.
Какво мислите вие?
Бихте ли разчитали на такъв мъж и бихте ли искали дете от него?

Не е като да не е предложил. Той предлага, а авторката му казва, че ще се оправи сама. Самооправящи се жени, дори когато не си получават заплатата и се гърчат сами с ипотеките си са манна небесна за всеки Мунчо. Грешката не е в неговия телевизор, съжалявам. Ако вместо да се оплаква по форуми, изискваше парите от мъжа, сега щеше да си е рахат. Той няма кой знае какви опции щом е опрял до нея, ако и да се прави на велик. Реално, млада жена без възпроизводствени проблеми няма да иде да плаща и четвърт ин витро за да ражда от дърта скръндза с лоша сперма.

Има проблем с възпитанието. Може би авторката е дете на работеща майка, която освен, че си давала цялата заплата у дома, носела торбите и домакинствала. Много жени от поколението на майка ми бяха такива. Ако не я бърка си е ОК. След поява на дете става трудно да опъва сама каиша.

39 в наши дни не е баш последния влак, но авторката много добре трябва да си проучи възможностите за дете  без участието на тоя мъж.

За дете е последния вагон на последния влак и е добре да побърза. Възрастта е най-важния параметър за възпроизводствен успех. Казано простичко - дебела, пиеща и пушеща 20 годишна с лоши хормони има много по-високи шансове от 40г спортуваща teatotal, живееща здравословно и с прекрасни лабораторни резултати. Освен това, както вече писах, при ин витро процедурите в напреднала възраст има разходи, които касите не покриват, а имунологични, генетични и някои хормонални панели са много, много скъпи. След някой друг месец и да иска, няма да и покрият ин витрата, които сега, на 39г се покриват. Нека да използва това, което може по каса и допълнителна застраховка, а ако не успее веднага, да се самофинансират. Няма време. Няма никакво време и не е коректно да и пишем успокоения. Нека още тази вечер или утре да задейства и по здравна каса. След 1 или 2 самофинансирани неуспешни ин витра и проблем в спермограмата никой няма да и губи време с инсеминации.

# 115
Не е като да не е предложил. Той предлага, а авторката му казва, че ще се оправи сама. Самооправящи се жени, дори когато не си получават заплатата и се гърчат сами с ипотеките си са манна небесна за всеки Мунчо. Грешката не е в неговия телевизор, съжалявам. Ако вместо да се оплаква по форуми, изискваше парите от мъжа, сега щеше да си е рахат.
Да бе, рахат щяла да бъде. Такива мъже не дават, сексът ще им излезе твърде скъпо, а те търсят да минат тънко. Грешката, че не е поискала, е налице, ама в друг аспект - ако беше поискала, той щеше да откаже и драмата да приключи, вероятно без въпроси по форумите.

# 116
За трети път пиша, че съм повдигала темата за разходите няколко пъти. Един път, само един път, след като видях, че пое ангажимент в определен от него срок да ми преведе определена сума, и не го направи, реагирах емоционално и казах, че ще се оправя сама.
Не се чувствам комфортно и въпреки това след това пак имахме разговор и бях повдигнала темата за това бездействие, а той се направи, че не разбира изобщо за какво става въпрос. Щял да ми помага. Но помощ 0.

Ако някой си търси причина да не направи нещо, той си намира повод. Една подобна моя реакция е перфектно извинение за мъж, който желае да не инвестира в мен, както го и каза.

Подготовката включва различни изследвания, манипулации и процедури, които този месец се очаква да стигнат 5 цифрена сума. Съвсем не е невъзможно. С предишния ми партньор например само за първите ми кръвни изследвания бях дала над 2000 лв.

За фонда - казаха ми, че тези фактори не били достатъчни. Ще се свържа с фонда и ще проверя лично. Благодаря за съветите!

# 117
Кажи какви са тези изследвания, манипулации и процедури. Сигурно ще те насочат хора с репродуктивни проблеми към по-евтини алтернативи. И кръвни изследвания за 2000 лева какво точно включват?

# 118
Човекът не е стиснат. Просто тя не му е приоритет и не е мечтаната от него жена. Той подсъзнателно се надява, да срещне нещо по-удовлетворяващо за него.
На хоризонта друго, което той има сили да понесе, засега няма и той участва в сценката "заедно сме и се борим за бебче". За него ако се появи бебе, това би било основателна причина, да са заедно.
Това не е престъпление, че толкова камъни да се изсипят по човека.
Няма задължение, да плаща опити на жена, която не покрива представите му за това, каква жена би искал. Може авторката да е най-красивата и обаятелната, но любов, привързаност и грижа ако не идат отвътре..
Явно нормален разговор не са имали. Те не са равностойни партньори - нито социално, нито финансово, нито емоционално, че даже и здравословно. Няма я спойката  на обич и грижа. Ако я имаше, отношенията  и репродуктивните проблеми щяха да се посрещат по друг начин.
Тя много иска да е с този мъж и като е начертала пътя към АРТ, бодро е заявила, че ще си го плаща. Предполагам, може и да греша, че е очаквала отпор и мъжът да заяви, колко много иска и пр. и няма да и разреши, тя да плаща. Е, не е станало. Като се е изхвърлила е следвало да очаква и такава реакция.
Без да ме замеряте с камъни, но при сериозна връзка на тези години е добре в първите моменти на сериозно сближаване ( не хармония за една нощ), веднага да каже, че е само с една тръба. На денонощие сперматозоидите са  милиони, а яйцеклетката природно е само една и тръбите се редуват през месец. Малко не са еднакви нещата, който каквото ще да казва.
Изразът на авторката, че може и да му е казала, ама не си спомняла, на мен ми казва за нея и за стълбата на отношенията им повече от половината текст.
Дано да си разреши да се сближи не с авторитетен, по-богат от нея и по-представителен мъж, а с човек, който да я обича, да я закриля, да се интересува от нея като човек, пък макар и да е по-непретенциозен социално. Докато пие отровата  на връзката, в която се е поставила, някой някъде може да я чака.

# 119
Е как няма задължение, нали са двойка? То по тази логика никой към никого няма задължение, най-добре да гледа само себе си, да спи, да яде, чат-пат да ходи до тоалетна и така повтаряне на цикъла, докато му затрябва някой да го държи в тоалетната.

Общи условия

Активация на акаунт