Неизпълнен финансов ангажимент от партньор - бъдеще на такава връзка?

• 6 598
  • 182
  •   1
Отговори
# 90
В София, в Токуда. За да не чакаме 4 неуспешни инсеминации, за да кандидатстваме за финансиране.

# 91
Само твое решение ли беше да не чакате 4 инсеминации?

# 92
  • София
С липсваща тръба и мъжки фактор няма да е необходимо да правите инсеминации, а можете направо да кандидатствате по фонда.
А Токуда в момента не е най-доброто и успешно място за ин витро.

# 93
  • София
Ама, никой не ви прави ненужни процедури, има си протокол.
Какво и защо е това пренавиване, не знам.

# 94
Защо сте заедно? Кое ви събра?

# 95
  • Melmak
И аз не съм на по-различно мнение от описаното тук.

Вие нямате общ бюджет от самото начало. Как функционира това ваше съжителство? Кой плаща сметки и кой гледа разходите?
Не знам как се очаква да продължите напред след като ти е обяснил, че не мисли, че си добра инвестиция…

Явно имаш страхове, че си на почти 40 с репродуктивен проблем и без мъж ще останеш без семейство. Но да хванеш първия срещнат не е решение на проблема.

Как се почувства след тези негови думи? Все още ли искаш да родиш от този?

# 96
  • София
Е то бива, бива, ама аз мисля, че авторката е за психолог, не за инвитро.

# 97
  • Сф
Тези отношения приличат единствено на бизнес договорка.  Аз имам такава позната, живее в чужбина. Избра бащата , забременя, роди и отглежда детето сама , бащата не е искал участие. Авторката да си изясни какво и защо прави и може ли да си го позволи.

# 98
Това не е ли продължение на една тема, в която жената се тръшкаше, че мъжът не искал да участва в плащането на ипотеката, а също май не участваше много и в другите разходи?

# 99
Веднъж му казах, че ще се оправя сама. Преди това съм заявявала, че искам да ми помогне. След това също. Действие 0.
Като ще се оправяш сама, за какво ти е мъж? Парите на мъжа трябва да са у жената и тя да преценя за какво да се харчат.

# 100
Авторката наближава 40 и е с репродуктивен проблем.
Ако толкова иска деца по-добре да забременее сама от анонимен донор от колкото от тоя Мунчо.
Тя и без това сега си плаща всичко. За какво й е тоя воденичен камък?

Аз не бих раждала изначално без мъж, но свалям шапка на всяка, която би го направила.
А авторката реално няма мъж до себе си. Тя е сама.
И ако тоя глупак можеше да я смени за по-млада щеше да го направи (дори й го е казал), ама е твърде безпаричен, за да усучи 20 годишна мацка. Горкият прошляк. Пускам сълза.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 16:11 от Arielle

# 101
Работила съм с терапевт, преди това имах 7 г. токсична връзка с нарцисист, която завърши с по-сериозно физическо насилие от негова страна. Зная какви проблеми имам с червените флагове и слепотата към тях, не търся причини и оправдания за действията и решенията си.

Той бе до мен след като се разделих с нарцисиста, имаме много общи възгледи за живота. Моите обаче ги прилагам, а неговите остават на думи. Причини много за това и в двамата, но явно компромис с това не може да бъде правен. Особено щом се стига до толкова сериозни теми като семейството.

Благодаря за отговорите ви! Ценя съветите и мненията, които давате!

# 102
  • Пловдив
Цитат
Той бе до мен след като се разделих с нарцисиста, имаме много общи възгледи за живота. Моите обаче ги прилагам, а неговите остават на думи. Причини много за това и в двамата, но явно компромис с това не може да бъде правен. Особено щом се стига до толкова сериозни теми като семейството

Това ми се наби в очите.........дали просто вече ролите ви, не са изиграни един към друг. Кой каквото може е дал на другият , мисията е изпълена и  всеки е готов и свободен да си дири щастието ......от всичките ви думи , аз а може би и другите останаха с впечатление ,че Вие семейство нямате ........имате негласна договорка и сякаш и се вижда краят.

# 103
Работила съм с терапевт, преди това имах 7 г. токсична връзка с нарцисист, която завърши с по-сериозно физическо насилие от негова страна. Зная какви проблеми имам с червените флагове и слепотата към тях, не търся причини и оправдания за действията и решенията си.

Той бе до мен след като се разделих с нарцисиста, имаме много общи възгледи за живота. Моите обаче ги прилагам, а неговите остават на думи. Причини много за това и в двамата, но явно компромис с това не може да бъде правен. Особено щом се стига до толкова сериозни теми като семейството.
След като вече Ви е ясно, че не можете да разчитате на този човек, няма нищо за чудене. Дори да създадете заедно дете, и без това е ясно, че ВИЕ ще си го отглеждате. Описаният мъж единствено ще бъде пречка, особено ако отношенията помежду ви са такива, каквито ги описвате, и ще трябва да се съобразявате с него при всяко решение, касаещо детето, независимо дали става въпрос за безобидна почивка в чужбина или, не дай Боже, за сериозни здравословни проблеми. Наистина ли искате детето Ви да има такъв пример в живота си? Момчетата обикновено копират, а момичетата обикновено доброволно стават жертви на някакво подобие, когато пораснат. Ако усещате, че времето Ви притиска, с оглед на изложеното от Вас дотук, по-добре се възползвайте от анонимно донорство. Детето ще е само Ваше и пак ще си го отглеждате сама, но без да имате на врата допълнителен воденичен камък. А на някакъв етап е възможно да му намерите и баща, който да е далеч по-свестен пример за него от лирическия герой. За какво Ви е мъж, който само на думи Ви е мъж? Да му слугувате безплатно ли? Детето ще Ви е достатъчна грижа.

# 104
На всяка цена ли искате дете? Това ли е вашият приоритет?
Ако това е мечтата на живота ви, мислете как да си вземете своето докато не давате пари в общи цели, а си пазите ресурсите за буфер, ако трябва да се евакуирате. Тази връзка няма как да просъществува дълго.
Ако водещо ви е да намерите свестен партньор, напуснете този и продължавайте да търсите. СТРУВА Си! Има страхотни мъже!
Има жени, за които децата не са на всяка цена. Ти от кои си?
Вие не сте женени, а представил ли те е на родителите си? Като каква те представя? Знаят ли за плановете ви за деца? Той разбира ли се с твоите родители? Те какво смятат за него? Най-добрата ти приятелка какво мисли за мъжа до теб?

Общи условия

Активация на акаунт