Неизпълнен финансов ангажимент от партньор - бъдеще на такава връзка?

• 6 590
  • 182
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
"Защо да инвестирам в тебе" звучи грозно, еснафски в лошия смисъл и като покана към раздяла.

За другото съм съгласна - и мъжете, и жените могат да предпочитат дете пред партньор (моят мъж е такъв и си го казва в прав текст; то и аз смятам децата за извънредно важни също), не е ни най-малко ненормално или грешно детето да не е само плод на Любовта, а цел само по себе си, всички имат и право да се разделят с партньор, от когото не могат да имат дете.

Тук има според мен нещо повече - пинтилък да не се минеш с пренебрежима сума, която се изкарва текущо, не с много хиляди, дори докато си в партньорство. Зад него пък може да стои още нещо, хладно отношение, пълна незаинтересованост към жената, планове да си биеш камшика, какво ли не. Много внимание трябва в тая насока. Но и нищо да не стои, е грозно качество. Ако другите качества компенсират, добре.
Иначе аз също ходех на прегледи като бременна сама, той не желаеше да идва, и си ги плащах съответно сама, той пък плащаше примерно тока, и не сме правили сметки кой се е минал и с колко лева.

П.П. Разбира се, известно е, че кавгите за пари идват, когато няма пари. В нашия случай може и да сме можели да си позволим да не правим сметка кой за какво харчи и за какво - не, защото ни стигат парите. Но и в случай на недостиг/неизлишък на пари, при все нужда от правенето на сметки, пак пинтилъкът "да не се мина и със стотинка" не е особено уместен и малко хора биха го понесли.

# 61
Може и да е тъп, прост и медицински неграмотен - това не отменя факта, че явно не е бил съвсем наясно, след като твърди че е бил измамен относно възможностите на авторката,  насила все пак няма как да го накара, нали така.

А какво значи - Той знаеше, че с предишния ми партньор сме били в по-дълъг период на зачеване,, че авторката има дете от предишен партньор ли?

# 62
А защо претенциозния "мъж" не се и хванал някоя 20 годишна да му роди, че да инвестира спокойно? Joy

Те 20 годишните чакат само стиснатите чичаци. Joy Joy Joy Не знам коя друга ще го изтърпи.

# 63
Благодаря ви за мненията!

Съгласна съм с вас, както за моите грешки, така и за отношението ми към тази връзка. Търсех потвърждение, макар и то да е доста субективно, защото съм споделила селектирани от мен факти. Нищо в живота не е черно и бяло, и вероятно неговата гледна точка също би била разумна в известни граници. Но има думи и действия, след които една връзка не може да просъществува, и мисля, че с него това се случи през тази година.

При него също има малък проблем със спермограмата. Така че е комбинация от фактори.
Плати си я той.

Защо не 20-годишна? Защото иска улегнала жена, която да има добър доход. Аз имам такъв от години, но не и когато работодателя ми спре да ми плаща редовно заплатата. Не считам за редно да харча от моите спестявания за нещо, което сме се разбрали да е общо, а той да спестява уж в общ фонд, до който аз нямам достъп.

# 64
  • София
Може и да е тъп, прост и медицински неграмотен - това не отменя факта, че явно не е бил съвсем наясно, след като твърди че е бил измамен относно възможностите на авторката,  насила все пак няма как да го накара, нали така.

Следващият път да си хване някоя на моята възраст (48) и ще се почувства още по-излъган.

# 65
Ако той се смята за измамен, също няма бъдеще конфигурацията. Да ходи при някоя плодовита 22 годишна, ама щом не е отишъл може да не се редят на опашка за него. Да прекратява, а не това.
Чакай да позная, твоя инвеститор работи като програмист/софтуерен инженер. Simple Smile

# 66
  • София
При него също има малък проблем със спермограмата.

А ти на неговото изказване обясни ли му, че и ти си подведена, понеже си очаквала мъж без проблеми, за да има гаранция, че ще успееш да имаш дете, въпреки твоите проблеми?

Защото иска улегнала жена, която да има добър доход.

Това той лично ли ти го каза? Ако е така, ти защо остана с него, когато гледа на теб като на касичка?

# 67
  • Пловдив
Благодаря ви за мненията!

Съгласна съм с вас, както за моите грешки, така и за отношението ми към тази връзка. Търсех потвърждение, макар и то да е доста субективно, защото съм споделила селектирани от мен факти. Нищо в живота не е черно и бяло, и вероятно неговата гледна точка също би била разумна в известни граници. Но има думи и действия, след които една връзка не може да просъществува, и мисля, че с него това се случи през тази година.

При него също има малък проблем със спермограмата. Така че е комбинация от фактори.
Плати си я той.

Защо не 20-годишна? Защото иска улегнала жена, която да има добър доход. Аз имам такъв от години, но не и когато работодателя ми спре да ми плаща редовно заплатата. Не считам за редно да харча от моите спестявания за нещо, което сме се разбрали да е общо, а той да спестява уж в общ фонд, до който аз нямам достъп.

Вие .....Не сте си никакви.. .

# 68
Значи и двамата не са доволни един от друг и връзката няма бъдеше, което и се питаше в темата, мисля, че сме единодушни.

# 69
Егати бизнес отношенията ...
От мъж с когото ще имам дете първо ще очаквам емоционална подкрепа. Особено пък при асистирана бременност. Това никакви пари не могат да го платят. След това и финансова ангажираност, без да е задължително 50/50.
Накратко: никоя жена не заслужава да бъде толкова необичана.

# 70
  • Пловдив
Егати бизнес отношенията ...
От мъж с когото ще имам дете първо ще очаквам емоционална подкрепа. Особено пък при асистирана бременност. Това никакви пари не могат да го платят. След това и финансова ангажираност, без да е задължително 50/50.
Накратко: никоя жена не заслужава да бъде толкова необичана.

Е нали искала партньор.......за какво  се сърди на човека , че бизнеса не му се нрави и не иска да инвестира в него.

# 71

А какво значи - Той знаеше, че с предишния ми партньор сме били в по-дълъг период на зачеване,, че авторката има дете от предишен партньор ли?

Не, имам аборт. Там също бе общ фактор, тъй като той злоупотребяваше доста с алкохола.
С настоящия се знаем от 10 г. и през годините сме говорили на различни теми, както и за тези неща. Не считам за редно да казвам на някого, че нямам тръба преди да имаме връзка. Това не е венерическа болест. А имах работещ яйчник с тръба.
Забременях от яйчника без тръба, но тогавашния ми партньор не се спираше с излизанията и ми донесе вирус.
Всъщност не съм сигурна, че не съм му казвала. Но значение особено няма. Когато партньорката ти е на 39 г. е нормално да счетеш, че може би няма да е толкова лесно забременяването.

# 72
Аз разбирам при него всичко да е 6,пък той също имал проблеми със спермограмата....
Авторката,мъжете се подкарват от самото начало кое как да бъде. Или както го свикнеш дето казват. Това за следващия да си знаеш. А с този приключвай,той е приключил с теб.

# 73
Партньорът ти е егоист с много изисквания. Още налко някоя европейска принцеса в детеродна възраст ще пожелае, със замък за зестра, за да благоволи да я вземе.

Вие нямате общ бюджет и това е огромен препъни камък. Не си му разказала навреме цялата си анатомия и била си го подвела дали ще имаш или не деца...? Големи глупости са това. И 20 годишните не знаят със сигурност дали ще имат деца, или кога ще родят точно. Пък след 39 - има шансове, ама леко намаляват, той не го ли знае това..?

Сменяй мъжа, докато е време. С този изискващ тип само ядове ще береш.

# 74
Ей сега ще стоя с мъж, който не ме подкрепя когато съм най-уязвима.
Спирай всякакви инвитро опити и се махай.
Ти сега финансово не можеш да разчиташ на него, какво остава като се появи бебе.

Общи условия

Активация на акаунт