Е.коли и Кандида Албиканс във фецес

• 554
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте! Пише ви една паникьосана жена, която си има здравна тревожност 😀Скоро ми откриха във фецес Е.коли и Кандида Албиканс, също така и H.Pylori. Започнахме първо лечение на Е.Коли и Кандида с антибиотик Ципронил 500 мг (Ципрофлоксацин) и Нистатин. Обаче прочетох страхотни ужасии за този антибиотик. Снощи пих първото хапче, нищо лошо не усещам, но знам ли.. с натрупването. Моля, някоя от вас, която го е пила, да сподели как се е чувствала? Имала ли е някакви усложнения? Благодаря предварително.

# 1
  • София
Променете си храненето задължително и си вземете пробиотик, че ще си скапете стомаха с тези антибиотици. Лично аз елиминиране на бактерия само с антибиотик не съм видяла. Нещата са доста комплексни.
П.С: И противогъбично си вземете да не вземе пък после и гъбички да имате

# 2
Променете си храненето задължително и си вземете пробиотик, че ще си скапете стомаха с тези антибиотици. Лично аз елиминиране на бактерия само с антибиотик не съм видяла. Нещата са доста комплексни.
П.С: И противогъбично си вземете да не вземе пък после и гъбички да имате
Да, промених го и по съвет на гастроентеролога. Нистатинът е антимикотик, така че би трябвало да свърши работа, пия и пробиотик, изписан ми е. За първи път се сблъсквам с подобно нещо в червата и просто съм доста изплашена. Не ми помага и четенето в интернет, затова писах тук. Рядко съм пила антибиотици в зряла възраст, а сега и това, което прочетох за този, направо ме срази.

# 3
Лечението на хеликобактер е стандартно с комбинация от два антибиотика и наистина работи. Някога съм се лекувала и не помня да съм имала проблеми. Не се панирай и не се вторачвай в себе си, защото нали знаеш - който търси намира Simple Smile Те в листовките пишат много страшни неща за да не ги съдят, но на практика не се случва това.
Пий си и пробитика и всичко ще е наред.
Иначе наличието на Е коли във фецес е нормално - тя там живее.  Но за кандидата трябва да ти дадат друго лекарство, там антибиотикът няма да помогне.

# 4
Лечението на хеликобактер е стандартно с комбинация от два антибиотика и наистина работи. Някога съм се лекувала и не помня да съм имала проблеми. Не се панирай и не се вторачвай в себе си, защото нали знаеш - който търси намира Simple Smile Те в листовките пишат много страшни неща за да не ги съдят, но на практика не се случва това.
Пий си и пробитика и всичко ще е наред.
Иначе наличието на Е коли във фецес е нормално - тя там живее.  Но за кандидата трябва да ти дадат друго лекарство, там антибиотикът няма да помогне.
Казаха, че точно тази, която била изолирана, а именно EPEC 2 GR., трябвало да се лекува с антибиотик, затова и антибиограма има и затова и ми назначиха този антибиотик. Иначе и аз четох, че си е нормална флора и не се налагало винаги лечение. Съответно съм още по-объркана 😀Още не сме започнали лечение за хеликобактер, лекарката каза първо да преборим кандида и тази Е.коли.

# 5
А ти какви симптоми имаш?

# 6
А ти какви симптоми имаш?
Кашави изпражнения от поне 3 месеца, пробвах с пробиотици и нищо; оригвания, подуване, газове, понякога гадене след хранене, понякога болка в корема на различни места.

# 7
Сигурно са и светли изпражненията. Аз съм с бактериална дисбиоза от не знам колко години вече и още не съм намерила решение. Но проблемът е комплексен и изисква много търпение, понеже повечето симптоми се застъпват и е трудно да се определи откъде точно идва.

# 8
Сигурно са и светли изпражненията. Аз съм с бактериална дисбиоза от не знам колко години вече и още не съм намерила решение. Но проблемът е комплексен и изисква много търпение, понеже повечето симптоми се застъпват и е трудно да се определи откъде точно идва.
Светли са, да, това го пропуснах да го напиша. Ужасно ми е, но по-ужасен е страхът от ципрофлоксацинът, който изпитвам в момента.

# 9
Ципрото ти е най-малкият проблем. Пила съм го 1000 пъти за цистит. Големият му брат - Левофлоксацинът, който е доста по-силен, също. Жива съм. 🤣
Но се приготви за дълга борба.
Защото ти ще оправиш сега гъбите и патогенните Е.коли, то има различни, твоят щам явно е патогенен, но после с тези 2 АБ за Хеликобактера, нищо чудно да ти се скапе микрофлората на червата отново. Затова - пробиотици нон-стоп.
А с двата АБ - задължително антимикотик.
И изобщо, оттук насетне винаги, когато пиеш АБ исках да ти изписват антимикотик за профилактика.
И намали здравната си тревожност и стреса. Чревното здраве е огледало на менталното ни. И не ти говоря наизуст, защото съм лекувала гъбички в червата няколко пъти, дисбактериози - 120 пъти, а в момента лекувам някакъв извънземен щам Клостридии, та и аз пия АБ, антимикотици, пробиотици, пребиотици и изобщо по цял ден пия хапчета и прахчета. А емоционално и психически съм тотал щета, та затова - нищо чудно, че съм така…

# 10
Ципрото ти е най-малкият проблем. Пила съм го 1000 пъти за цистит. Големият му брат - Левофлоксацинът, който е доста по-силен, също. Жива съм. 🤣
Но се приготви за дълга борба.
Защото ти ще оправиш сега гъбите и патогенните Е.коли, то има различни, твоят щам явно е патогенен, но после с тези 2 АБ за Хеликобактера, нищо чудно да ти се скапе микрофлората на червата отново. Затова - пробиотици нон-стоп.
А с двата АБ - задължително антимикотик.
И изобщо, оттук насетне винаги, когато пиеш АБ исках да ти изписват антимикотик за профилактика.
И намали здравната си тревожност и стреса. Чревното здраве е огледало на менталното ни. И не ти говоря наизуст, защото съм лекувала гъбички в червата няколко пъти, дисбактериози - 120 пъти, а в момента лекувам някакъв извънземен щам Клостридии, та и аз пия АБ, антимикотици, пробиотици, пребиотици и изобщо по цял ден пия хапчета и прахчета. А емоционално и психически съм тотал щета, та затова - нищо чудно, че съм така…
Благодаря ти! Почувствах, че не съм толкова сама. Ясно, че тръгва от менталното здраве, вече посещавам психолог, защото се видя, че сама няма да се справя. Успях да си докарам и тези гадинки. Сигурна съм, че има общо. Вярно, че всеки антибиотик може да си даде странични ефекти, но мозъкът ми в момента си разсъждава по най-деструктиращия начин и ме кара да ровя и чета в интернет. Така и попаднах на възможните лоши странични последствия. Да, знам, че не трябва, но все още е по-силно от мен.

# 11
Елементарно, затваряш всички браузери, пускаш си някаква музика и се опитваш да мислиш позитивно.
Потърси в YouTube следното - healing frequency music. Даже има за различни здравословни проблеми. Може да прибавиш към търсенето и gut, така че да ти изкара за конкретния ти проблем. И можеш да слушаш като фон, докато готвиш, докато се къпеш или каквото искаш там.
Не го приемай като панацея, но аз лично от вече година и нещо постоянно слушам такива неща, в зависимост от драмата ми в момента и успокоява много.
Успех с борбата с тези буболечки, Ципрото даже се води слаб АБ, имаш късмета, че досега явно не те е спохождал цистит, защото това беше най-изписвания АБ за такива неща.

# 12
Елементарно, затваряш всички браузери, пускаш си някаква музика и се опитваш да мислиш позитивно.
Потърси в YouTube следното - healing frequency music. Даже има за различни здравословни проблеми. Може да прибавиш към търсенето и gut, така че да ти изкара за конкретния ти проблем. И можеш да слушаш като фон, докато готвиш, докато се къпеш или каквото искаш там.
Не го приемай като панацея, но аз лично от вече година и нещо постоянно слушам такива неща, в зависимост от драмата ми в момента и успокоява много.
Успех с борбата с тези буболечки, Ципрото даже се води слаб АБ, имаш късмета, че досега явно не те е спохождал цистит, защото това беше най-изписвания АБ за такива неща.
Благодаря ти! Както за мнението, така и за подкрепата! Успех и на теб в твоята борба!  Всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт