Бързо растящо дърво.

• 2 301
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали бързо растящо дърво, което да засадя? Целта ми е да скрия гледката зад него.

# 1
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Пауловния.

# 2
И аз влязох да напиша пауловния Smiley

# 3
Зависи до каква постройка ще се засажда, дали е на граница със съседен имот, колко висока стена искате да направите, за да скриете гледката. Пауловнията "вдига" бетон на 50 с над първоначалното ниво.
Лиродендрон расте бързо, устойчив на замръзване и няма повърхностни корени. Но зимата е голи клони, т.е гледката ще лъщи в пълен обем 😀

Ако ви удовлетворява растение до 3 м много бързо ще скриете с храста фотиния. Расте с по метър на година и е вечно зелен. Т.е и през зимата ще виждате зелен пейзаж. Сравнително бюджетна му е цената. Издържа на голяма жега и пряко слънце.

# 4
И аз съм в търсене на вечнозелено дърво да скрия съседска къща. До около 5 метра, може и по-високо. Вечнозелената магнолия расте бавно, нали?

# 5
Аз се чудех за орех, расте не много бързо,но за сметка на това, ако реши някой да го отреже знам ,че  трябва разрешение от Общината .Той колко време в годината е цъфтящ и зелен ?Също мисля за Топола и Силва (джанка ) какъв е периода им на зеленината ?

# 6
Аз се чудех за орех, расте не много бързо,но за сметка на това, ако реши някой да го отреже знам ,че  трябва разрешение от Общината .Той колко време в годината е цъфтящ и зелен ?Също мисля за Топола и Силва (джанка ) какъв е периода им на зеленината ?
Орехът и сливата не растат бързо. Ето сега с тези студове орехът сега започва да се разлиства. Шумата му не се разгражда и е трудна за чистене, както и редите по време на цъфтежа. Сливите вече са зелени. За топола не знам.

# 7
Всички широколистни са листопадни. От ноември до края на април са само голи клони. Отделно - ще събирате шума, а като я завърти вятъра ще има сигурно през три плета на четвъртия.

# 8
Всички широколистни са листопадни. От ноември до края на април са само голи клони. Отделно - ще събирате шума, а като я завърти вятъра ще има сигурно през три плета на четвъртия.
Препоръчаи какво да засадя ?

# 9
Писала съм няколко поста по-нагоре. Ако искате адекватен съвет дайте повече информация. До имотната граница ли трябва да се засади или до вашата къща? От втори етаж ли ще гледате или от първи? В кой район на България сте, в коя земна посока ще е мястото, колко слънцегреене ще има през деня? Какво има/ще има насадено около дървото - райграс, зеленчуци, нищо? Трябва ли да е жив плет по имотната граница дълъг примери 5 м или е някакъв отвор между сгради към съседския двор.

# 10
Защо не засадиш две-три различни дръвчета и ще видиш кое как расте? Примерно една пауловния, една магнолия, една череша, едно иглолистно (макар че иглолистните растат бавно)...

# 11
Помислете и за бамбук - той не е дърво, а вид трева, но расте бързо, високо, вечнозелен е, скрива добре.
Друг вариант е гъст жив плет от подходящи храсти, например лавровишна или туя.

# 12
Писала съм няколко поста по-нагоре. Ако искате адекватен съвет дайте повече информация. До имотната граница ли трябва да се засади или до вашата къща? От втори етаж ли ще гледате или от първи? В кой район на България сте, в коя земна посока ще е мястото, колко слънцегреене ще има през деня? Какво има/ще има насадено около дървото - райграс, зеленчуци, нищо? Трябва ли да е жив плет по имотната граница дълъг примери 5 м или е някакъв отвор между сгради към съседския двор.
В гр. София искам да засадия дърво, живея на първия етаж и пред мен има гола поляна около 20 метра, а след това има една кофти къща. Целта ми е да засадя дървото, за да закрива къщата. Трябва да порасне около 5 метра.

# 13
Както сте описали ситуацията ще се присъединя към писалите колежки с предложение за пауловния. Голяма корона, бърз растеж, ако е градинка няма да пречат и големите й корени.
Но е листопадни и ще ви е голо от есента до пролетта.
За да е целогодишно скрито трябва иглолистни дърво, но те не растат много бързо.
Потърсете разсадници за дървета в София, защото отглежданите от тях ще са адаптирани към климата. Те биха могли да ви дадат съвет за подходящ вид. Както и да ви насочат от опит кои иглолистни ще свършат работа. При всички случаи е добре да вземете поне 2 м дръвче ( за да получите ефект в близките 3 до 5 години ) , но имайте предвид, че не са на ниска цена.
За иглолистни търсете и такива, които са устойчиви на  болести.

# 14
От къде в София мога да си закупя дръвчета ,къде има разсадници ?

Общи условия

Активация на акаунт