119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“

• 1 991
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря ще погледна, не знаех за нея.

# 16
  • София/Севлиево
А кое беше училището до 10(сигурна съм,че бяха две едно до друго, защото като търсех преди училище с предучилищна ходихме и в двете,но нямаше места и се озовахме в 8-мо).

# 17
Аз обмислям дали моята дъщеря след 4г да е 119-то , то ни е по район, обаче отзивите са от крайно лоши до приемливи за от 1 до 4 клас. За това обмислям 138--о като гранично, но нз дали ще имаме шанс за там.
Бих я записала иначе веднага в 56то или 8мо, но изобщо не са гранични дори за жалост.
Иначе Елислава до 10-то има детка градина , за училище нз. 105то е в Дианабад живея до него, то ни е граниюно прилежащо, защото адреса ни е в Изток, а не в Дианабад.

Ако някой иска мога да направя принт скрийн точно на менния за тази година за 119то от въпроси на майки в р-н Изгрев във Фб

# 18
  • София
То не е ли в Изток 119-то? Иначе от къде ги видяхте тези отзиви? Аз писах и във Фейсбук в прием за първи клас и само две мнения има…

# 19
Мои приятели с дете в 119 СУ опитваха да преместят детето в друг клас, но закъсняха. Няколко деца от класа го направиха преди тях и вече няма места. Проблемите на детето са, че момчетата са много буйни и тя няма приятели. Малкото деца, с които се разбираше ги преместиха. От учителката не се оплакват. Опитаха и в друго училище, но нямаше места.
Много зависи какъв ще е късмета на детето. Във всяко училище има и добри и по-слаби учителки. Още повече пък зависи, какво е детето. Има умни и ученолюбиви деца, които са любимци на учителите и им се обръща внимание. Има и деца които се справят по-трудно. А има и такива, които освен незаинтересовани са и арогантни. Във всеки клас има от всичките и тук е ролята на учителя да ги овладее. Като цяло умните са си умни и глупавите са си глупави и няма чудо, което да промени нещата, но един добър учител моге да помогне за по-благоприятно развитие на детето.

# 20
То не е ли в Изток 119-то? Иначе от къде ги видяхте тези отзиви? Аз писах и във Фейсбук в прием за първи клас и само две мнения има…
В групата на майките на Р-н Изгрев. Иначе да в Изток е и ми зад блока на адреса на който се водим че живеем.

# 21
Милена, предполагам става дума за 55 СУ(56-то в Люлин). Най-труден е приема в 55 СУ. Там и за децата от първа група не е сигурно, че ще бъдат приети. В 8 СУ до момента са успявали да приемат всички деца с адрес в района плюс по няколко деца от четвърта група с много точки. В 105 СУ приемат без проблем и деца от четвърта група. Отзивите не са лощи, но от втори клас децата учат на две смени. В 119 СУ деца от четвърта група влизат, ако случайно се появят допълнителни места за последните класирания, но няма никаква сигурност. Вие сте чули много негативни отзиви за него. Моите отзиви са от елитно, през нормално и до прехвалено училище с много проблеми.

# 22
Милена, предполагам става дума за 55 СУ(56-то в Люлин). Най-труден е приема в 55 СУ. Там и за децата от първа група не е сигурно, че ще бъдат приети. В 8 СУ до момента са успявали да приемат всички деца с адрес в района плюс по няколко деца от четвърта група с много точки. В 105 СУ приемат без проблем и деца от четвърта група. Отзивите не са лощи, но от втори клас децата учат на две смени. В 119 СУ деца от четвърта група влизат, ако случайно се появят допълнителни места за последните класирания, но няма никаква сигурност. Вие сте чули много негативни отзиви за него. Моите отзиви са от елитно, през нормално и до прехвалено училище с много проблеми.
Да, права сте за 55-то, това в Дървеница. Благодаря  Simple Smile
Да за 119то са ми точно така и на мен отзивите, като за хубаво са от преди 3-4г, преди целодневната форма на обучение, която аз харесвам, защото така спокойно ще си взимам детето след работа и няма да се чудя кой да я гледа и на какви неща да я записвам, защото няма как все да бягам от работа да я водя, а бабата работи все още. Също и няма да има обеден сън, който да ми разваля нощния сън, защото тя е малка и вече и пречи това спане по 2+ч в градината. 105, точно заради липсата на занималня за всички след 2 клас ми отпада като вариант да я запиша.
Много съм объркана, но поне имам няколко години да проучвам и да мисля, адрес няма как да сменим, защото няма да има 3г+ на адреса.

# 23
  • София
В 105 вече и втори клас имат занималня. Мисля че и в трети ще има за всички желаещи. В четвърти вече почти няма желаещи.
Новият директор доста неща промени за кратко време, според мен в положителна посока.

# 24
Децата на моя приятелка са в трети клас в 105 СУ и ходят на занималня. Знам, че е доволна, но не знам подробности. Основните критики към училището са свързани с двусменния режим.

# 25
  • София
И двете ми деца около средата на 3ти клас спряха да ходят на занималня. Така че ако детето е организирано може и само да учи.. или да си губи времето на занималнята и пак се обезмисля, така или иначе вечер ще се учи - и през двата варианта минахме.
Нямаше баби/дядовци е схемата, сами се прибираха или ходеха при втора смяна - чувахме се по телефона, хвърчали сме и като линейки за забранен ключ.

# 26
И аз се интересувам от 119-то. И на мен не ми харесва целодневното обучение. Дали има някаква вероятност, при положение че доста родители не са доволни, да махнат задължителните следобедни часове и да е свободноизбираема занималния? Дали се обсъжда такова нещо?
Разгледах програмите, качени в сайта. Не ми е много ясно с избираемите предмети и чуждите езици след пети клас. Например БЕЛ 1час, математика 1 час, география 0.5. Но пише, че общо от избираеми трябва да са 2.5. Тоест на практика и трите са задължителни?

# 27
  • София
Моите две деца са в 119.Едното завършва 4 клас и със сигурност ще го местим-обмисляме частно и имаме няколко срещи,в краен случай ще е в общинско(90-то в Люлин например).
Крайно лошомнение имам за училището, за директора и част от учителите. Малкият ми син ще остане, защото досега учителките му са приемливи.
Тези на големия ми син са под всякаква критика,още от 1 клас им пролича, но не го преместих,защото той не искаше, а и като беше по-малък щеше да е голяма хамалогия да го возим.
Директорътне известен гербаджия, не знам дали знаете за един случай преди години,когато разпрати съобщения с призиви да се гласува. Сега, обачре, прибавякъм персоната си и руска пропаганда, задкулисие...Изключително нагъл човек.Родители, които имат по-близки отношения с него са го цитирали, че той "Такива деца не ща в моето училище" по адрес на деца от ромски произход, осиновени, със СОП. В течение съм на различни случаи(в класовете на двете ми деца, но и от споделени),  в които не съдейства по никакъв начин при тормоз, при затруднения.

Спокойно ще си взимате детето след работа,ако то е бързо и си мълчи. В първи клас пишат много...по 4 страници на ден по БЕЛ само. Не в малка тетрадка, поне 3 страници са голям формат. И ако никой не му обръща внимание по време на задължителната занималня, в петък ще ви се прибере с двуцифрено число страници за дописване. Това нещо спря,когато вдигнах скандал и казах, че категорично няма да довършваме вкъщи и ще си вършат работата. Малкото ми дете е от тези,които са мълчаливи и обичат да пишат, но ако вашето има затруднения, изморява се и не му обръщат внимание, като при голямото ми, ще се видите в чудо.
Нервни, дръпнати учители, във фискултурния салон им крещят като на говеда(поне учителката на големия). Учителката по английски е вечено болна, когато учеха онлайн не се весна нито веднъж. Буквално нищо не научи големия ми син в училище по английски, добре че ходи в школа. Ходи на уроци по БЕЛ и математика(всяка неделя в 8:30 сутринта), за да има някой,който да му обяснява, защото за всички часове в училище, в които е задължен да присъства, никой не отделя време да го попита какво му е трудно, има ли нужда от помощ. Ние с баща му сме затрупани  с работа, с курсове, с водене и на двете деца насам-натам.Освен да му прегледам задачите и нещо малко да обясня, нямам врме за повече.
Обикновено ако някой ми каже,че много му харесва тази форма на обучение, то това са хора с момиченца, които обичат да пишат или някое тихо момченце, като моето малко.

# 28
  • София/Севлиево
Моля потребителката, която ми е пратила ЛС с въпроси за деца със СОП да разреши получаване на лични съобщения.Надявам се да види този пост.

Общи условия

Активация на акаунт