Отговори
# 240
  • Sofia
Аз пак се загубих, но имах милион неща да свърша - отново. А и Марти пак беше започнал да се разболява, правих превантивни процедури и почти не сме се виждали с деца. Баткото ни беше при баба и дядо, но тръгна на ясла и вчера като го взимах станах свидетел на разговор между лелката и една майка, която вече една седмица пуска детето си на ясла със страхотна кашлица, температура и сополи. И понеже нямат право да върнат детето, но видимо то е доста зле, вчера и казаха че без бележка от лекар няма да го приемат. СТана ми доста криво, понеже се знам колко съм стриктна и как не допускам Вики да ходи дори с хрема, а има родители които въобще не се съобразяват и пускат заразно болни децата си. И за малката ми стана жал - как е възможно майка й вече втора седмица да не я заведе на лекар newsm78 Извинете ме за отклонението, но съм възмутена #Crazy

И аз съм от гледащите Вип Брадър. Снощи се разчувствах, като гледах сватбата, спомних си нашата  Crazy

Утре сме на консултация за отлагане на някои ваксини.  Заради прословутата алергия. После ще ви пиша.

Иначе Марти вече се обръща (най- накрая), седи сам без да го подпирам, играе си доста продължително с дрънкалки и топки, обича да му пея и да му правя физиономии. И като види батко си грейва - много са сладки двамата. ВИдимо е пораснал, вече пие горчивото мляко и е направил бузки.  С пюретата е различно - понякога с ентусиазъм ги хапва, друг път въобще не иска. Но не го насилвам, колкото му се яде толкова Hug Вчера ходихме до Сити Центъра, Марти много се изкефи, пя на хората, ние похапнахме, напазарувахме...Това ми е разнообразието на мен Mr. Green

Доскоро майчета, ние излизаме. Приятен ден

# 241
Здравейте и от мен! Grinning
Хайде и аз да се разпиша на бързо, че имам много за учене ooooh!. А нещо съм се демотивирала... Май ще викам майка от Бургас да гледа тук малката по цял ден, че да чета по-сериозно. Времето до обяд не ми е достатъчно. Днес ще гледам да и звънна, да видим ще стане ли номера.И преди да продължа, да честитя на минирожденниците ни днес. Grinning
Честита 7-ма месечинка на Ева на polinbg и Иглика на venush! Да са здрави и красиви като принцески!

irinii, днес нямах възможност да видя зачервяването на ръчичката на Веси. Сутринта нашият тати излезе много рано и аз трябваше да приготвя нашата кака-кипра за градинка, а малката свекър ми дойде да я вземе. По обяд аз отивам направо с количката и ще се разходим, та чак довечера като я къпем, ще я разгледам подробно. Спрях глутена веднага. Купувам месни пюрета без глутен. Страх ме е да не прави алергия от него. Макар, че вече е голямка.
Vessselka, разгледах снимките. Супер сте! Личи си, че добре сте си изкарали. Свиркайте и на мен. Аз все искам да си организираме една пловдивска среща с пловдивските мами, но нещо ни е слаба организацията. Simple Smile Валентин как е? Защо не пише?
А за друго детенце ти е рано да мислиш, но е прекрасно, когато са двечки. Казвам ти го аз, която дори има едно болно дете. Ще дойде време и ще се решиш, ще видиш. Simple Smile
Доника, разгледах и вашите снимки. Браво за хубавото разпускане. Как ми се ходи и на мен някъде, макар и само за ден, но с това учене... Времето много напредна, а аз определено изоставам с материала. Thinking
Vesito, и на мен ми стана мъчно за детенцето, което майката води болничко на ясли. За жалост такива случаи има много. Вина, за което имат и работодателите понякога. Не пускат майките в болнични, а децата няма кой да им гледа. Заплашват ги с уволнение.  #Cussing outРазбира се, това не е оправдание. Общо взето все по-трудно наемат на работа млади жени с деца. А аз съм даже с две, съвсем никъде няма да ме искат. Thinking
Аз пък изтървах сватбата във Вип Брадър. Романтична ли беше? За съжаление не ми остава грам време да ги гледам. Какво става с Азис и Китаеца?
Sesiliq, колко е малък света... За пореден път се убеждавам. Оказа се, че ние с teletabis2 сме не само съгражданки и наборки, ами сме учили в една съща сграда на времето. Аз в руската, тя във френската гимназия. Simple Smile И сме се засичали сигурно по коридорите като ученички. Laughing
Стига толкова, че пак се разписах и не остана време за учене.
Приятна разходка на всички! Времето е прекрасно.  bouquet

# 242
Днес малката Ева става на 7 месеца и можем да почерпим
Да дадем отчет как се развива:
 Спи по цяла нощ, заспива късно (към 10-10.30ч.), но пък и става късно (8.30 - 9.00ч.), така мама има време да свърши това-онова сутрин.
 Храни се 5 пъти на ден, има малък проблем със захранването, но поне каша яде, освен млякото
 Казва срички като та-та;ба-ба;ам-ам;да-да;на-на. Вика и "пее". Последните дни "хит" е да "реве" като магаренце - много е смешна. Обича да й пеят, харесва Нели Фуртадо и винаги гледа с огромен интерес телевизора, когато дават неин клип  Simple Smile Иначе не се заглежда по ТВ, освен в рекламите. Реагира с бурен смях, ритане и махане с ръчички, когато мама или тати влязат в стаята. Закача се, отговаря на закачки. Търси скрити предмети - знае къде са. Заиграва се с играчките си, особено когато е в активната гимнастика.
 Обръща се и по корем и обратно, седи стабилно без опора, лази настрани и назад, застава на колене и длани и се "засилва", но не лази напред.
 Много спокойно, но не унило дете е. Много е лъчезарна, смее се много и е много активна.И
И естествено е най-голямата радост за мама и тати.

Да кажа последно, че стана дълъг пост, подкрепям идеята за следваща тема  "Червени яйчица боядисват септемврийските деца" на Mari anka

# 243
Здравейте моми4ета,   bouquet
няколко дни нямахме компутер, 4е преинсталирахме и сложихме нов харддиск. Форум4ето ми липсва6е, но установих колко много работа мога да свър6а и зада4ки да отхвърля, когато нямаме компутър.

Филип се справи с ка6лицата, 5 дни давах све6ти4ките и промивах нослето с физеологи4ен разтвор 3-4 пъти на ден. Сега е добре. Въведох месото - пиле с моркови на Хип. Вси4ко му харесва и хапва с апетит. От плодовите пуренца лубомото е дома6ен мус киви-кру6а. Мммммм
Ина4е ве4е седи сам, задържа се няколко минути, но се протяга за игра4ка и пада. Не може да пълзи, но пък говори неспирно, даже припява. Нау4ил се е да пляска с ръ4и4ки и да подрипва когато има музика...

Искам да ви споделя 4е Филип е много 4увствителен към нови хора, към 6ум. Не бе6е виждал баба си и дядо си 1 месец. В4ера спе6е, а като се събуди те го нападнаха да го гу6кат. И той като се стресна, зарева неистово и няколко минути не мога да го успокоя. Разревава се и когато 4уе ку4е да лае, или някой да кре6ти ....  Blush
4естити месе4инки на вси4ки празнува6ти !  Hug Hug

# 244
Здравейте майчета!

Днес моето момиче става на седем месеца, ето нещо вкусно от нас!  party023 newsm38  cook beer beer3

Честито на връстничката ни Ева на Polinbg! Нека да е здрава и да папка повече! Wink

Момичета с какво са обути вашите бебчовци, когато са в проходилка? Купихте ли вече буйки?
Аз се оглеждам и ослушвам за буйки, но на Иги крачетата са много мънички и май още и най-малкия номер ще й е голям. Споделете моля вашия опит. Praynig

Polinbg, Иглика може почти същите неща като твоята Ева, с изключение на пълзенето, което още нещо не може да го схване как става. Прави по-скоро нещо като плуване на сухо.
На мен всъщност ми се искаше първо да я науча да пълзи, а не да седи  (за изправяне на не говорим), но няма да стане май. Ще продължаваме с гимнастиките в тази насока и ако нямаш нищо против ще ти задавам някои въпроси за двигателното развитие на лични разбира се.

Е, засега толкова, слънчев ден!

# 245
  • София
Честит 7-ми месец на Ева и Иглика! Да са здрави и засмени малките принцеси!

Сесилия, точно днес дадох на Вики малко сиренце за 1ви път, козе на Маджаров, изкиснах го от вчера във вода. Според майка ми , не е чисто козе, и ма и краве мляко , но какво да се прави, това намерих. Реакцията беше погнуса, и от време на време чак се тресеше  Joy Много смешно изглежда отстрани. Утре пак ще пробвам.

Направих си нов гинекологичен преглед при специалист и нова цитонамазка в онкологията. Този път излезе по-добре - 2ра група, имам и леко възпаление и раничка, но ми каза да изчакам първия мензис и тогава пак на преглед. Засега нищо да не правя.

Това е от мен. Лек ден!

# 246
Честито на Иглика - да е здрава и да радва мама и тати все повече Simple Smile
Venush, ще се радвам да си поговорим за бебчетата и не само. До скоро

# 247
Привет сладурки Hug
Днес пак се очертава приятно за разходки време Wink
Честито на малчовците които празнуват днес-Ева и Иглика Heart Eyes
Поздравления вчера са се получили страхотни случаини срещи на чиито снимчици  ще се порадваме с Дари по късно пак-страхотни сте Heart Eyes
Марианка-пожелавам ти приятно учене-дано успееш да се концентрираш разбирасе с помоща на маика ти Wink
Йоана77 добре дошла на теб и на мъничетата ти-имаме си още една адашка Hug
Ави-надявам се всичко да мине бързичко и наистина дано преместването да се хареса от Дари Wink-целувки на Сашко Heart Eyes
Иринни-благодаря ти мила-и вие ще ми липсвате ужасно много Rolling Eyes-знам че и теб те очаква същото(скоро ли ще е?)-местим се в кв.Левски Rolling Eyes-и много съжалявам че нито едно бебче от форумчето ни няма близо до нас-повечето сте в другия краи Wink Как си с кръста-надявам се ве4е по-добре Hug
Ние както ви се оплаках вчера сме не много-а ужасно кисели Rolling Eyes. Надявам се да е някакъв период който скоро да отмине Praynig
В петък пътуваме за Сандански и се надявам хубавото време и чистия въздух да ни се отразят добре Wink-ще изкараме празниците там а и баща ми има юбилеи 50г-така 4е се очертава едно голямо хапване Blush  bouquet
Слънчев и усмихнат ден от нас

# 248
Здравейте и от мен
Отидохме до Чекотинския манастир, който се намира близо до Правец. Девствена природа, слънце, птички...На 40 мин ( с карането на мъжа ми  car003) от София просто страхотно местенце. Хриско го гледа баба. Аз исках да го вземем, но така сладко спеше, когато тръгвахме, че ми беше жал да го събудя. В този манастир нашия тате е кумувал на едни приятели и за тях това беше много романтично настроено ходене. А и ние си бяхме все едно гаджета. Отбихме се в Правец, след това до Ботевград, където хапнахме.
Ей, Доника ами ние сме до Чекотинския-там ние мястото и 8-9 дена изкарахне там-да сме знаели да дойдете Hug Нищо, следващия път Flutter

# 249
HAPPY BIRTHDAY на всички беборанчета, които празнуват днес.

Аз съм на работа и набързо само да кажа на мама Меги - най-полезните неща на копривата са в отварата, която се получава при варенето й, така че ако решиш можеш като начало просто да добавиш малко от водичката в пюрето й...
За заглавието на новата ни темичка - Ави беше дала още преди няколко седмици едно предложение за Великден, което си чака ред Септемврийските деца са писани като великденски яйца. Аз съм за него. Но нека се изкажат повечето мами и ще пусна по-предпочитаното  Peace

# 250
  • София
Честити 7 месеца на Иги и Ева! Колко бързо лети времето.

мама меги, споко, от коприва и спанак няма как да повишиш много хемоглубина, само с месо става. Аз редовно я храня моята с коприва по съвет на педиатърката поради нисък хемоглубин. Но го правя защото още не съм въвела месото. Копривата я запарвам  първо, после я задушавам на пара с картоф и морков и използвам същата вода за да пасирам. Само коприва е гадно, пробвах веднъж с оризова каша, но хич не беше вкусно (за мен, де, бебка си го хапна).

Мерси за съветите на снежка-смешка, венуш, телетабис и ирини относно захранването!

# 251
Добър ден от нас!

nbirthdayЧестити месечинки на Иглика и Ева!!! Да са здрави, умни и най-красивите принцески! Tada
Днес излизахме с моето мило, по задаи и същевременно на разходка с Даная и едни приятели. Подготвяме се за пътуването, което чакам с нетърпение (по точно чакам да отида при баба , не при свекито Confused). Подготвяме се и за преместването си отново в нашата квартирка. Отноео сами, без никой да ни се бърка и натрапва и..... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Сега пооправям кои дрехи ще ми трябват и кои не. И тези които не ми трябват ги местим, а тези които ще носим сега остават с нас. Имам и доста неща, които Дани не ползва, както и нейни дрешки..Ще ги прибирам и ще ги пазя за второто Joy Mr. Green.Дано не е скоро само, че,...

irinii, много ти благодаря за изчерпателния отговор. Hug
Vessselka, за снимката аз се справих. Имах предвид, че мойта програма ги прави все едни и същи, не че искам да я сменям. Виж на другите, на Ави например, на Мила 84 са по големки, а моите както и да ги наглася размерите, то си ги прави едни и същи. Все такива мънички. Това имах прдвид. Надявам се сте ме разбрали. Flutter

Ми това е общо взето. Даная сега спинка. Научила се е да си колва главата на една страна и така да гледа. На мене ми е много смешна така, и като започна да я целуваммммм Crazy Папа попарката. Слагам обезсолено сиренце, някой беше питал. Малко масло слагам, сухари 2 и половина и чайче с малко, ама малко захар. Леля ми каза, че е купила на Даная столче за хранене, но е изненада и обувчици. Какви ли са newsm78 нямам търпение да ги видя...

Момичета сега ставам защото, ще отиваме да забираме майка ми от работа и трябва да се оправяме с Даная.

Целувки от нас и лека вечер!!! Heart Eyes Hug

# 252
Честито на празнуващите днес!Да са живи и здрави и много послушни! Hug  bouquet

При нас няма нищо ново,този грип ни завладя направо,след мен се разболя Мишето,сега пък мъжът ми е болен,направо вече нямам сили,но слава Богу минава ни вече,Мишето е много добре,след Великден ще ходим и на поредната консултация,нямам търпение да разбера колко сме големи!Вече окончателно сме на четирикратно хранене,явно петото му идваше повече и затова не си го изяждаше,но сега всичко е ок!Подготвяме се за първия Великден на бебчо,сигурна съм че ще си прекараме страхотно!Още нямаме зъбче,но го мъчат много,вече нямам търпение да пробие поне един да се успокои малко ooooh!Вече ходим в проходилка и превзема нови територии Grinning
Исках да ви попитам с кое месно пюре захранихте първо-искам да е пилешко newsm78

bazel,и на мен ми предстои профилактичен преглед,ама нещо все отлагам ooooh!Радвам се ,че резултатите ти са по-добри! Peace
lillka,и на нас ще ни липсвате!Много далече е това кв.Левски ooooh!
mari_anka,приятно учене Winkнаправо ти се възхищавам как намираш време за това,добре че завърших,че иначе не ми се мисли!Сега само попрочитам новостите,че нали мисля да се връщам на работа септември Confused
Ами това е то нас,че пак ми свърши времето,викат ме hahaha

# 253
Привет, момичета и поздравления за чудесните септемврийски срещи и хубавите снимки!

Честит мини ден-ден на Ева и Иглика!  newsm51

Мама Меги, срещата е утре в 11 часа на фонтана в градинката пред Народния театър. Ще се радвам да се запознаем и с вас.

Кузманка, като включиш програмата, в Step 3 вляво можеш да зададеш желания размер на снимката.

МарияФ, радвам се, че Филип е оздравял вече!

Аз все още харесвам творението си "Писани като Великденски яйца са СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца ".  smile3521

# 254
  • гр.Русе
Здравейте,мацки!  Hug
Честит празник на Ева и Иглика!
alexal,аз захраних с Пилешко със зеленчуци на Гербер,но има едно пюре на Нестле-Пилешко с моркови и с него можеш сама да определиш количеството месо,което да дадеш,защото пилето е разделено от моркова.Радвам се,че бебчо вече е здрав!  Heart Eyes
Ние обаче изкарахме първата си безсънна нощ от раждането на Крис.Цяла нощ се будеше през 5 минути,плаче,пъшка,вдигна температура,хрема,кашлица.След обстоен преглед днес се оказа,че е напълно здрав,кашля от лиги и 2-3 зъба напират да се покажат.Дано да е скоро,защото милото ми детенце се измъчва.
Марианка и аз ти пожелавам да успееш да се концентрираш и да поучиш.
Хубава вечер на всички и много  Heart Eyes от нас

Общи условия

Активация на акаунт