Отговори

с благодарност за заглавието на Ави, Чочи /и мъжа на Чочи/   bouquet

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАГЛАВИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ
"Писани като Великденски яйца са СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца" - ави
"Кокичета навън цъфтят, а септемврийчетата здравички растат"-марианка
"Септември отдавна си отиде - имаме си бебчета красиви"-марианка
"Слънце пекна посред зима, за Септемврийче всеки ден разходки има!" - тонита
"Топло слънце бузки гали, а Септемврийчето в количката играе!" - тонита

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА
  СА ОБЩО 110 БЕБЧОВЦИ и имат рождени дни

ПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА ДВВ

НАШИТЕ НАЙ-КРАСИВИ БЕБЕТА
сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - 2006

полезни сайтове
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

САЙТ ЗА ПРОВЕРКА НА ДОПУСТИМИТЕ ЗА КЪРМАЧКИ ЛЕКАРСТВА

МАСАЖ НА БЕБЧО
8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
И С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ДЕНИС ЗА:
Новороденото – въпроси и отговори
за коликите
СЪНЯТ НА БЕБЕТО: 8 ФАКТА, КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм... ново
Новият Имунизационен календар
Православни обичаи за новородено

ЗА НОРМИТЕ
ХОДЕЩИ КРАЧЕТА
Инфо за обувките І ново от Ася
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката ново от Ася
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувкатаново от Ася

А СЕГА ЗА ХРАНАТА...

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст ново от Стес
примерна таблица за захранване по такъв модел може да направите и вашата
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ ново
инфо за храните и захранването ново
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ
Начало на захранването -Защо да чакам? 6 причини
НИТРАТИТЕ

# 1
Добро утро, момичета! И пу първа в новата темичка!

Ние не преставаме да се удивляваме, Ирини, как намираш време за всичко? Благодаря ти от сърце!   bouquet И чакаме да качиш снимки с новата прическа на Спаси!

Честит мини юбилей на Мартина и Калина! Честита 7а месечинка на Стефи! Да растат много весели, здрави и послушни!

Вики, честита да ви е кръщенката на сладкото ти момченце!

Снеже, да ви е честито първото зъбче на Ема!

Лулова, браво за медийната изява на Хари!

Веселка, съжалявам за загубата на семейния ви приятел! Колко е малък светът и колко кратък е животът!

А за спирането на кърменето, тема, която не сме обсъждали, и за някои от нас, надявам се, е още далечна, една съседка ми каза, че нейният доктор й препоръчал някакви хормонални таблетки - нещо с "Д" бяха, които се взимат по една на седмица за 4 седмици. Били най-добрият начин за спиране на лактацията. Знаете ли нещо по въпроса?

Вън е сиво и мрачно, но се надявам Слънчо скоро да се покаже!

Весел и усмихнат ден на всички!

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 10:50 от Ави

# 2
Честита ни нива темичка!  bouquet
Ама вие сте страшно бързи. Събота и неделя не съм влизала и гледай ти, изписали сте старата тема, че и нова сте захванали. Joy По късно ще се разпишем по подробно, защото ставам да пийна набързо едно кафе, докато Дани все още спинка. Flutter

# 3
  • Пловдив
честит мини рожден на Мартина на мама omnipresent и Калина на мама мима-калина!!!

Много е хубава новата темичка, а заглавието е трепач Laughing!!!
За спиране на кърменето и аз съм чувала, че има някакви хормонални таблетки.  Аз не съм ги пила, защото моята спря постепенно и от самосебе си, но доколкото разбрах на Веселка кърмата не е спряла сега,а  има болка в едната гърда! Аз също съм била със запушени канали и една акушерка ми ги отпуши............как пищях #Crazy Sick!!! Беше много болезнено, но ме помогна веднага!

Аз този уикенд съм много депресирана! Бебо целия пак е в люспи /аз така ги наричам/ и обриви, и от 2 дни е много крив, вечер заспива само в мен и не мога да го оставя в леглото! Което пък ме накара да започна пак да се чудя вече на какъв лекар да го заведа и с какво да го мажа!
Сега още повече ме е страх да продължа захранването, въпреки че в петък му направих 30гр. оризова каша на Милупа и той с такова удоволствие си я хапна, че чак после не искаше АМ!

Вики - честито кръщене на Криско - много послушен е бил!!! В Св. Богородица ли беше?!

Май днес ще бъде един сив ден! Чао засега от мен!

# 4
Добро утро, мами-сладурани! Grinning
Честита 7-ма месечинка на Стефания на bebe_dundi! Честита половин годинка на Мартина на omnipresent и Калина на мима-калина! Да са ви живи и здрави сладурчетата и да ви даряват с много любов!

Ави и bebe_dundi, стана ми много приятно, че сте се сетили за мен и, че съм ви липсвала. Благодаря ви! Hug
Нашият комп си е все така повреден, както казва мъжа ми, повредата е сериозна и скоро няма да стане. И се измъчвам тук на един лаптоп, където нета е ужасно бавен и не ми издържат нервите. #Cussing out Едва ви изчитам и като дойде време за писане.... ooooh! Сутрин е малко по-бърз и гледам да се отчета, докато не се е появил проблем отново.
От вчера моята кипра е вече с обици. Grinning Стоят и страхотно, голяма сладурка. Изплака само по време на пробиването на ушетата и край. Гушнахме се, тя се усмихна и все едно, че нищо не е било. А снощи пекох рибка, според обичая.  chef И вече смело мога да се похваля, че Веси  се обръща. Най-накрая!  Grinning Бях се притеснила.
Vessselka, моите съболезнования за семейния ви приятел! Много неприятно, просто нямам думи. Cry
Лулова, аз не постигнах никакъв успех със събирането на урина в тези колектори. Залепих го, според указанието и го оставих да постои около 2ч. с него. Когато свалих памперса, колектора се беше отлепил от влагата и в него нямаше и капчица. Много се радвам за медийната ви изява. Днес непременно ще си купя списанието, за да ви се насладя. Grinning
snezhka-smeshka, честито ви зъбче! Да растат бели и здрави като гъбки. Grinning
viki81, честита ви кръщенка! Забавлявах се истински с историята за "стъкления" Крис и кръстника. Laughing И Веси не хареса пюрето на Хип със спанак. Накрая го подарихме на един лакомник (септемврийче), който си го хапна с апетит. Grinning На нея изобщо не и допадат техните пюрета, защо, не зная. И тя е любителка на родното производство "Ганчев", колкото и да не ги харесвам аз. А кашите ги редувам - взимам на Милупа и Хип. До сега Слънчо не съм купувала, защото те почти всички са с глутен.
irinii, честита ви подстрижка и от мен. Голям майтап сте били. Laughing
fibi4ka, kолко неприятно. Confused Оздравявай бързо! Стискам палци.
mamaKapi, предполагам, че при вас е просто период, който ще отмине, а моето момиче си е просто злоядо. Thinking Като започнем да се храним, трябва да сме поне двама. Татко и я забавлява с играчки, песни и смешни физиономии hahaha, а аз пъхам лъжицата в устичката. Ужас!
stes, как ви се случи тази неприятност с баткото? Оздравявайте бързо!
alexal, бързо оздравяване на детенце! Разбирам те напълно как се чувстваш. Спомням си, когато Мими се разболя за първи път, какъв шаш и паника бях. Мъжът ми беше отишъл за риба за 2-3 дни с приятели и аз сама на етажа. Свекъра и свекървата си бяха долу. Беше към 1ч. през нощта, когато забелязах, че изгаря от температура. Измерих я набързо, 39,9. Още си я помня. Грабнах детето и с рев и писък хукнах по стълбите. Нямах нищо у дома за сваляне на Т. Града ни е малък, денонощни аптеки няма. Отидох в поликлиниката, където я прегледаха и също нямаха нищо за сваляне на температура Shocked. Доктора ме посъветва да я увия в мокър чаршаф. Е, не го направих, видя ми се малко садистично. Но цяла нощ, без да мигна, се опитвах да сваля Т с мокри парцали с оцет, които поставях на челцето и ръчичките. Голям кошмар преживях. При това нямах връзка с мъжа ми изобщо. Бяха се качили някъде в планината, където липсваше обхват. Не искам да си спомням направо. Е, вече съм гърмян заек и не се шашкам, но тогава...
Желая ви от сърце приятен ден! Hug

# 5
  • Русе
Лелеее,заглавието е трепач!
Искам само да ви споделя един сайт от който яко се зарибих да пазарувам.............толкова красиви дрешки има,че не издържах Crazy www.smenzamen.com
Някои мами сигурно го знаят,но за тези,които не са  го посещавали може да е интересен.
Ема е крива вече цяла седмица,а уж в "8-те рвеливи периода" пишеше че от 30 до 35 седмица започвало лесното Crossing Armsднес започваме 32 седмица,а Ема е "оцет" (както вика баща й #Crazy)Ако ще са зъби-да избиват най-накрая,венецът й ще се пръсне от долу.2-ра тъбичка Пансорал купих,само той я кара да миряса за малко.
Ема яде пилешко,пуешко,заешко,всички зеленчуци и полодове е опитала и вече и ГЛУТЕН въведох,ядем каши и пюрета с овесени ядки. Остана сиренето,ама то ще е поне след 2 седмици.
Педито каза попара,ама нямам място къде да я въведа:
8ч-АМ 170мл
11.30 до 12ч-пюре-зелечук или месо-около 170гр
15.30ч-АМ-130мл
18.30ч-50гр каша с 130мл вода(кашата е млечна) или 170гр плодово пюре с 10гр каша вътре
21.30-АМ-170мл
Следва да заместя яденето в 15ч,ама това ще е по-нанатък,а сиренето ще въведа като го слагам в зеленчуковото пюре newsm78
Ема най-накрая разбра защо седи в проходилката-ами ето че стана на 7 месеца и вече паяка й беше интересен и тича с него.явно й е било рано на 6 месеца да я слагам.
Ама те тия деца много умни бе,всичко си показват,кога за какво са готови  Joy
Тази седмица ще пускам контролните изследвания,малко закъснях ама хайде да  не издребняваме Flutter
за къпането от 2 месеца къпя Ема през вечер,а вска вечер мия на мивката дупе.
за кръщенето най-вероятно като0 навърши поне 2 години,скоро бях на кръщене на приятелка на 1 год. дете и то толкова се стресира милото Sad
за лятната почивка нямам търпение да доийде Август и да отиваме на море,даже вече съм решила къде ще идем и кога и.................разберете ме,нямам търпение да сложа Ема на пясъка Mr. Green
Цлувам ви всички и лек и усмихнат ден  bouquet  bouquet

# 6
Ле-леее, като видях колко съм изписала... Shocked ooooh!
Ави, на мен като лежах в болницата ми предписаха за спиране на кърмата Бромокрептин, но действа много зле на нервите и е с много странични ефекти. Пих го известно време и се отказах. Изцеждах се, всеки ден на по-големи интервали и накрая спрях съвсем.

# 7
хапчета за спиране на кърмата - парлодел-пият се 20 дни,бромкрептин-пият се месец,достинекс -пият се 2-3 дни/тези са най-скъпи,но най-ефективни и с най-малко странични пос,едствия и се пият най-кратко.
траничните им действия обикновенно са спадане на кръвното,световъртеж и рядко гадене.Понеже са хормонални много бързо "оправят" тези лъкатушещи настроения които поради хормони имат бременните и кърмещите жени.Та в този ред ма мисли "оправят"нервите  Wink

# 8
  • Sofia
хайде и аз в новата тема! Heart Eyes

# 9
Здравите и от нас ние сме родени също септември.
на 26.09.2006 в Разград роди се 2,200 в 6:40

# 10
  • Sofia
От мен закуско-обяд, че ДВВ нещо се загуби....

Марианка, и аз се питах къде си Simple Smile

# 11
Добре дошла на новата Мила 84 и Мишо! Дано не ви бъркаме с Мила84, мама на Неси!

Денис, мерси за инфото. Достинекс бяха, да. Съседката каза, че се пият 4 таблетки, а най-малката разфасовка, която се продава, съдържа 8. Та ми предложи останалите й 4. Като се видим, ще й ги поискам да ги имам под ръка.

Марианка, браво на Веси за обръщането! Муцка, мерси за сайта с дрешките!

Стели, бързо да минават обривите!

Весана, мерси за почерпката, но тези тортички ги предпочитам на живо!

# 12
Добро утро мацки
Чета си аз и гледам MILA 84  и си викам абе аз ли изперквам или вече ви казах добро утро.Оказва се че си имам адашка.Добре дошла в нашият отбор  bouquet
Ирини наистина чакаме снимка на прическата на  Спаси.
Лулова Много се зарадвах на Хари.Историята е страхотна(благодаря че си споменала и Неси)Очаквам в най скоро време да ви видя на корицата на някое списание-ще сте страхотни.И мъжа ми много се зарадва на Хари.
Само да припомня че всеки четвъртък сме решили да се събираме пред Народния театър в 11.00 Ние с Ави ще сме на линия,а всички който имат желание са добре дошли.Срещата предвижда обяд към 12.00 в Максим и дълга разходка със сладки приказки.
Сега ставам за да се пооправя малко че чакам гости днес
Лек и усмихнат ден,напук на намръщеното време   love001

# 13
И  аз се о4удих,4е има още една мила 84 и се 4удих какво става  newsm78.Ама разбрах 4е имам адашка във форума   bouquet

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 11:25 от MILA 84

# 14
  • Sofia
Мила 84, и аз така се втрещих с новата ти адашка!
Ави, ами следващия път наживо Heart Eyes Само да кажа, че торти не правя сама Grinning
Ние в събота бяхме в градинката на Народния театър, ама гледам, че кафенетата отпред още ги няма - имам предвид тези, които бяха на мястото на ледената пързалка.

Общи условия

Активация на акаунт