Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 963
  • 388
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Спомените ми са свързани с аромата на прясно изпечени кифлички и козунаци, боядисването на яйца, пристигането на гости и празничните събирания около трапезата. Аз самата не съм много по традициите и с лека ръка мога да ги разчупя, за това използвам всеки един повод да експериментирам с нови продукти и рецепти.
Със сирене Президент бих приготвила някакъв кремообразен дип, като добавя кисело мляко, зехтин, пресни билки и подправки. Смятам, че това, което е смес от овче и краве мляко би било особено подходящо. Също така бих го мариновала нарязано на кубчета в зехтин и подправки, за да го добавя към салата.

# 151
  • Горна Оряховица
спомен - козуначени кифлички със сирене.
Сега аз ги правя за децата Simple Smile

# 152
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? - традицията, която спазваме е винаги, ама винаги да сме заедно. Ако се налага, някой дори се връща от чужбина.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус? - всяка година правим и мини питки със сирене, тази година ще пробвам как ще се получас със Салакис Президент

# 153
  • Бургас
Не свързвам по никакъв начин сирене, било то и Президент, с великденска трапеза,Предпочитам да си го хапвам без нищо.
Самият празник свързвам със срещите с близките ни хора.

# 154
Боядисването на яйцата е един от най-хубавите моменти, когато всеки от семейството участва с някаква идея.
Бих направила една хубава баница със сирене Président.

# 155
Спомените за Великден винаги свързвам със боядисването на яйца, боренето с боядисани яйца и аромата на козунак.
Сиренето е неизменна част от трапезата, а за Великден задължително ще бъде включено във салатата, а може бии в някоя разядка.

# 156
Любимите ми спомени са свързани с традициите, които спазваме и днес - боядисване на яйца, правене на козунаци, приготвянето на празничния обяд на Великден. За да разнообразя трапезата, бих разчупила традициите, като прибавя запечено козе сирене President към традиционната великденска салата, за да и придам по изискан вкус и бих напълнила варени яйца с котидж сирене и зелен лук.

# 157
  • София
Великден винаги го свързвам с боядисаните и шарени яйца.
С Всяко ядене слагаме на масата и сирене. За Великден сирене Презинет бих добавила към зелената салата с яйца.

# 158
Най-ценните ми спомени от великденската трапеза са свързани с усмивките на близките ми, с ароматите на домашна храна и с радостта от това просто да сме заедно. Яйцата боядисвам още в четвъртък, а първото червено яйце поставям до иконата — за здраве и благословия.

Продължаваме да спазваме традициите с боядисаните яйца, козунака и домашно приготвената храна.

Сиренето Président бих включила в свежа великденска салата с репички, краставици, зелена салата и варени яйца. Нарязано на кубчета Président придава нежен, кремообразен вкус, който допълва лекотата на зеленчуците и прави салатата едновременно традиционна и изискана.

# 159
  • Бургас
Най-ценен спомен е боядисването на яйцата и правенето на курабии.
Бих натрошила сирене Président в зелената салата.

# 160
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Разбира се, че ще спазим традициите: боядисване на яйца, правене на козунаци, приготвяне на месо (агнешко или свинско) с великденска зелена салата, и да се съберем цялото семейство. Спомените са ми свързани с уюта на празника, вкусните гозби и традиции, събирането на семейството около трапезата, чукането с яйца Simple Smile.
Сиренето Президент ще включа в допълнителна салата от домати и краставици , ако имам време може да направя и една масленица със сирене в неделя сутринта.

# 161
Обожавам Великден, с всичките аромати и традиции, които го съпровождат. Стремя се да ги изживяваме всички заедно и да уча внучките си на БГ традициите. Месим заедно козунак и боядисваме яйца - чудесен аромат се носи вкъщи от всичко домашно приготвено. Обожаваме млечни продукти и специално #Président. Слагам го на зелената салата и правя разядка.

# 162
Спомените ми са свързани с традициите, които спазваме и днес - боядисване на яйца, правене на козунаци, агнешко със зелена салата, да се събере цялото семейство. Сиренето присъства почти ежедневно на нашата трапеза, основно в салати, бих го включила именно там.

# 163
Пълнени яйца със сирене Président

Пълнените яйца са класика за Великден и обичани от малки и големи. Пригответе пълнените яйца, като смесите жълтъците с натрошено сирене Président, майонеза и малко горчица. Получената смес напълнете обратно в белтъците. Подправете с пресен копър или магданоз и сервирайте като апетитна разядка или закуска.​

За още по-наситен вкус може да използвате сирене Président със смес от краве и овче мляко.

# 164
Спомените ги свързвям със събирането на цялото семейство, боядисване на яйцата, месенето на козунаци, курабии - все забавни моменти.
Сиренето бих добавила към разядки с яйца, салати, мезета и един домашно правен тутманик.

Общи условия

Активация на акаунт