Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 925
  • 388
  •   1
Отговори
# 180
  • София
За Великден традицията повелява да боядисваме яйца с първото червено яйце се намазва челото на най-малкото дете за здраве, правим козунак и печено агне на жар под земята, винаги ходим на църква на Великденска литургия много е празнично и хубаво, обикаляме църквата три пъти и носим свещичката до вкъщи.
 Сирене Президент включвам върху зелена салатка!
Светли празници на всички! ❤️

# 181
  • оттам, откъдето започва България
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Великден, както и Коледа, го свързвам със семеен празник, празник, на който се събира младо и старо. Масата е отрупана с ядене и задължително има козунаци, пита и боядисани яйца. На агнешкото не държим, явно е до вкус. За съжаление вече ако на един от празниците се събере цялото ни семейство, на другия децата са далеко от нас.

Сиренето задължително присъства ежедневно на трапезата ни, така че с удоволствие бих го включила като част от салатата на Великден - гриловано сирене и до него зелена салата, с краставици, репички и варени яйца.

# 182
Обожавам Великден!! спомените от детството ми са свързани с много смях, боядисване на яйца и огромна маса, на която се събира цялото семейство. В нашето семейство не пропускаме традиционното агнешко и козунак, а сиренето President слагам в салатата със свежи зеленчуци, дава уникален вкус и кремообразност, която освежава и съвсем леко издига вкуса на класическите ястия.

# 183
Задължително боядисваме яйцата заедно всички,  без ръкавици, за да се изцапаме , а детето е най-щастливо. Винаги се събираме на Великден всички и до ден днешен тази традиция се спазва у дома.

Вкъщи обожаваме печени чушки с катък и чесън , а в комбинация със сирене President това предястие е невероятно.

# 184
Великден винаги свързвам с много цветя, красиви боядисани  яйца, вкусни салати и божествените козунаци на баба и мама. В нов прочит и с някои добавки сега аз правя това, което преди те правеха, а от продуктите на President чудесна работа ми вършат маслото, крема сиренето, сиренето - с тях баниците и козунаците стават пръстите да си оближеш, а уханието е.....ммммммммммм.

# 185
1.Най-топлите ми спомени са от детството – когато боядисвахме яйца с баба и се състезавахме кой ще има "борец". Винаги имаше аромат на прясно изпечен козунак и топло агнешко.
И до днес спазваме традиции като:

Боядисване на яйцата в събота.Задължително първото яйце е червено и се прави кръст на челото на децата за здраве. Обединяваща семейна трапеза в неделя.

2. Пухкави питки или кифлички с плънка от сирене Président и спанак.

# 186
За нас Великденската трапеза е свързана с традицията да готвим агнешко с ориз и да се събираме с близките. Включването на сирене President в агнешкото ястие като гарнитура или вътре в плънката би добавило изискан и кремообразен вкус, който ще направи ястието по-разнообразно. Освен това обичаме да правим домашен козунак и да съчетаем вкусовете с различни салати и десерти, а сиренето може да бъде чудесно допълнение към тях.

# 187
  • Варна
Спомени, свързани с Великден са боядисването на яйца, козунаците, дроб сарма.
Сиренето Президент бих добавила към зелена салата.

# 188
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Боядисването на яйцата, месенето на козунаците, празничната трапеза - и преди, и сега.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Сиренето бих го включила към шопската салатата.

# 189
За мен Великден е винаги свързан с много храна, смях и много боядисани яйца. Но сега вече добавям сирене President към всичко! И в козунака, и в агнешкото, и в салатата. Защо не? Великден е времето да покажеш своето вътрешно шеф-готвач, без да се чувстваш виновен😂🧑‍🍳

# 190
Най-ценните ми спомени са когато ходехме при баба ми на село. Бих включила сирене Président като част от мезетата на масата.

# 191
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?Боядисване на яйцата ,първото яйце е винаги червено и се прави кръст на челото на децата за здраве. Правене на домашен козунак.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Сиренето задължително присъства на празничната ни трапезата ни: разядки,  гриловано сирене, хапки.

# 192
  • Бургас
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Събирането на семейството за боядисването на яйцата, това е нещо, което си го спазват като традиция.

В разядки, много ги обичам напоследък, а със сирене има много варианти.

# 193
  • In The Middle Of Nowhere
Най-ценните ми спомени с Великден са свързани именно с близките ми на празника, част от които за съжаление вече ги няма. Старая се да продължавам да спазвам някои семейни обичаи, боядисвам яйца, правя ястия свързани с празника.
Сирене President бих имплементирала в традиционни храни като салати, разядки и други 😊

# 194
Най-ценните ми спомени са как цялото семейство боядисваме яйца и подготвяме трапезата за празника. Сега и с моите деца го правим. А сирене Президент може да се комбинира с абсолютно всяко ястие, така че редовно присъства на масата ни.

Общи условия

Активация на акаунт