Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 897
  • 388
  •   1
Отговори
# 195
С голямо нетърпение очаквах този празник когато бях дете, защото майка ни ни позволяваше ние да боядисваме яйцата, а това за нас беше страхотно удоволствие.
Сиренето учасват винаги в салатите ни.

# 196
Свързвам го с топлината и уюта на дома, боядисване на яйчица, правене на козунак, смях и сплотеност. Без млечни като сирене, кашкавал, мляко трапезата не е пълна и винаги добавям по нещичко.

# 197
Правенето на козунак, боядисването на яйца и събирането на цялото семейство на празника са традииците, които продължаваме да спазваме.

Сиренето бих го включила в пролетната салата.

# 198
Нямаме друга традиция за Великден, освен да се събираме цялото семейство. Сутрин се чукаме с яйца и ги хапваме заедно с козунак и сирене.

# 199
Спомените винаги са специални,защото са споделени с близки хора.Правя уникално руло със сирене и сладко.

# 200
Разбира се боядисването на яйца.
Бих използвала сиренето President за приготвяне на разядки и баница.

# 201
  • Елхово
Спомените ми са свързани с боядисването на яйцата, как баба ми слагаше лист магданоз или цветче в стар чорапогащник, затискаше го с яйцето и потапяше в боята. Бих добавила сирене Президент към зелената салата с яйца.

# 202
Най-ценното е събирането на цялото семейство, приготовленията за Великден. Сиренето Президент бих сложила на салатата.

# 203
  • Монтана
Спомените ми от детството  са боядисването на яйцата и събирането на цялото семейство на трапезата. Сиренето President бих включила в разядки и салати.

# 204
  • Там...
Безценните ми спомени свързани с празника са приготвянето на вкусни курабийки и боядисването на яйца с МАМА Broken Heart

# 205
Най-ценните ми спомени от великденската трапеза са, когато бях малка и семейството ми беше заедно на този празник. С баба боядисвахме яйца, татко приготвяше агнешко, майка салати и предястия. На този Великден ще боядисваме с дъщеря ми яйцата. Бих включила сирене Président в спаначени и копривени супи/каши, баница със спанак, салати, за да придобият изискан вкус.

# 206
  • Плевен
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Традицията да сме всички заедно, да боядисвам яйцата с детето си, да месякозунаци така, както моята майка и баба са правили.
 Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
В задължителната Яйчна салата- винаги са я правили с настъргано сирене, настъргани варени яйца и майонеза.

# 207
  • Sofia
1. Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? - Най-ценните спомени са, когато се събираме цялата фамилия и с братовчедите се борихме с яйца, а и роднините раздаваха на децата торбички с лакомства.
2. Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус? - бих го включила в една яйчна салата с майонеза, горчица, чесъм и див лук или в пълнежа на яйца шмеркезе.

# 208
Най-ценните ми спомени са с свързани с това че семейството е заедно,спазваме основните традиции за Великден. Готвим и боядисваме яйца заедно и се забавлява ме.
Сиренето присъства ежедневно на нашата трапеза,затова трябва да е вкусно и качествено.
За празника ще приготвя баница с лапад,която и малки и големи обожаваме

# 209
Почивните дни около празника и повечето време вкъщи. В тези дни прекарвах време с колелото навън също.
Приготвяме традиционно агнешко и кифлички или курабийки, защото козунак не мога.

Общи условия

Активация на акаунт