Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 890
  • 388
  •   1
Отговори
# 210
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Моите спомени, от великденската трапеза, са свързани с събиране на семейството и роднини,с различни по вид и вкус козунаци, и любимата дроб сърма ...  Спазвам същата традиция и в моето семейство.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
В салатата с домати

# 211
Сплотеността на семейството и боядисването на яйцата. Няма ден без сирене у дома, на всяка салата го слагам.

# 212
  • Варна
Спомените винаги са специални,защото са споделени с близки хора.Сиренето  Президет бих го включила в пролетната салата.

# 213
Най-ценен е споменът от боядисването на яйца с баба. Продължаваме с козунаците и чукането с яйцата. Président придава изискан вкус - използваме сирене в салата.

# 214
Светли празници !!!!!Не минава Великден без салата с първите краставици и сирене винаги и задължително с "Президент "

# 215
  • София, Дружба 2
Най-ценните ми спомени от Великден са великденската трапеза, събирането на цялото семейство около нея, козунаците и боядисаните яйца.
Сирене в нашето семейство се консумира ежедневно, а на Великден любимото ни е варено яйце, козунак, парче сирене и кисело мляко.

# 216
Най-ценните ми спомени са боядисването на яйцата с баба, събирането на семейството, чукането с яйцата и тръпката у кого ще е бореца, топлината и уюта . Бих включила сиренето President със зелената салата, яйцата и козунак.

# 217
Приготвянето на Великденски обреден хляб, върху който се поставя специален знак посредством прусурник.
Прусурника/просфорника е дървен печат за обредни хлябове.

В сравнително голяма част от страната те са много разпространени и всяка християнска къща има своя просфорник, който се съхранява в домашния иконостас, редом до иконата - покровителка на дома. С него се извършва "претворяването" на хляба в тялото Христово.

Светли и щастливи Великденски празници!

# 218
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?

Най-ценните ми спомени са моментите, в които като малка с нетърпение очаквах да боядисваме яйцата. И досега продължавам традицията да боядисвам обагрени в най-различни цветове яйца с помощта на памук и всеки път се получават уникални шарки. 😊 Друг такъв момент е кръста, който се прави на челата на всички за здраве.

Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Бих го включила в пролетната и обичана домашна салата с домати и краставици.

# 219
Курабойки с прясно мляко сутрин и борбата с яйца:-) Сирене слагаме на зелената салата.

# 220
Спомените ми са свързани с боядисването на яйцата, как баба ми слагаше лист магданоз или цветче в стар чорапогащник, затискаше го с яйцето и потапяше в боята. Бих добавила сирене Президент към зелената салата с яйца.

# 221
  • плевен
Украсяването  на дома.Боядисването на яйцата  ,приготвянето на домашен козунак и  на празничната трапеза. Сиренето  го включвам в гръцка салата,разядка с яйца и сирене.

# 222
  • Sofia
Яйцата са ми винаги емоция за Великденската трапеза - толкова красота събрана на едно място. И срещата съд семейството разбира се.
Сирене президент бих включила във вкусна Великденска майонеза от сварени жълтъци и сирене овкусена с пролетни зелени подправки.

# 223
Моят най-ценен спомен от великденската трапеза е как баба ми правеше козунак и всички се събирахме около масата, докато още беше топъл. Традицията да боядисваме яйца и да правим агнешко е нещо, което никога не пропускаме. Включвам сирене President в рецептата за традиционните яйца, като го слагам вътре в сместа, става кремообразно и с леко солен вкус, а всички го харесват!

# 224
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Най-ценното ми спомени са за събиране с членове на семейството, които виждам рядко, а обичам.

Традициите, които спазвам, са правене/купуване на козунак, боядисване на яйца и борене с яйцата.

Бих включила сиренето Президент в рецепти със сирене. За съжаление, не се сещам за специални великденски специалитети със сирене, а и вкусът ми не е много изискан. Днес закусвахме препечени филийки със сирене, които смятат за универсален специалитет, подходящ за всеки ден от годината, дори и за Великден.

Общи условия

Активация на акаунт