Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 883
  • 388
  •   1
Отговори
# 225
Сиренето "Президент" чудесно ще се впише във великденския ми пастет от боядисаните яйца. Намачкани и объркани със сиренето "Президент" - не само обикновеното бяло сирене, а и топените сиренца, които много обичам.

# 226
  • Пловдив
Най-ценни са спомените ми за събиранията с хора, които вече не мога да видя.
Сирене Президент бих хапнала, с удоволствие, с великденската салата.

# 227
Спомените ми , свързани с най-светлия християнски празник -Великден са дните в детството ми, когато помагахме на баба да омеси козунаци в едновремешни нощви,запазени от нейната баба. Спомням си,че чупехме 90 яйца и чувалче брашно,в стаята печката гореше и беше топло,за да втасат козунаците. После цялата фамилия се събирахме около трапезата, борехме се с яйца и си хапвахме от вкусните печива на баба . В днешни дни бих ползвала сирене Президент за крема, който приготвям за великденските морковен и мъфини. Смесвам го с пудра захар и го блендирам.

# 228
  • до най-прекрасния мъж
Най-милият ми и топъл спомен от Великден е как с мама боядисваме яйца и правим курабийки, които ям горещи от тавата, понеже нямам търпение. Нещо, което ще се опитам да направя мил спомен и за моето дете.
Сирене Президент би се вписало перфектно във великденската салата, както и за пълнени яйца с жълтък и намачкано сирене.

# 229
Пазя скъпи спомени от Великден през годините!❤️ Съботата винаги минаваше в месене на козунаци и боядисване на яйца, мама ни позволяваше да участваме в декорирането на яйцата от ранна възраст. Обожавам аромата на прясно изпечен козунак❤️
 Тъй като замесваше голямо количество тесто и заради втасването, изтичането на козунаците се случваше привечер. Помня как една година пекохме козунаци до полунощ.❤️
Мама не позволяваше да се кръшкаме и да чупим от козунака преди полунощ и ние с нетърпение очаквахме да дойде Великден.
Имам спомени как сме в двора на черквата и очакваме живия огън, пълно е с хора и всички са добри, смирени и усмихнати. Бързането да занесем живия огън вкъщи, вятърът и дъждът, които понякога успяват да го угасят на път за дома и отзивчивите хорски ръце, които ти дават да запалиш от техния.❤️
Великденското утро с "Христос воскресе!" и кръшкането с украсените яйца. Следваше кръшкане с родните и приятели, като им носехме от нашите яйца и козунак. Свидни спомени!❤️
Сирене President бих добавила към зелената салата или ще сервирам самостоятелно. Няма нищо по- хубаво от вкуса на качествено саламурено сирене поднесено натурално!

# 230
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Спомените ми са как бера детелини и други цветя/листенца и баба ми с тях украсява и боядисва великденските яйцата. И до сега използвам тази техника.
Сирене президент мога да вложа в зелена салата с репички, маслини и сирене.

# 231
  • Банско
Най-ценните спомени са със семейството, когато всички са заедно, щстливи и празнуваме светлия празник.
Сирене Президент бих добавила на масата самостоятелно, поръсено с малко червен пипер и олио, както се сервира сиренцето от баба и дядо!

# 232
Спомените ми от Великден винаги започват с бой за най-голямото яйце и печене на козунак, който мирише толкова добре, че не се знае дали ще го изядеш или ще го държиш като статуетка 😂 В семейството ни не пропускаме традицията с агнешкото и яйцата, но сега вече слагам сирене President в традиционните ястия, за да добавя малко "френски" шик, защото за какво иначе живеем, ако не да си направим Великден с нотка на гурме! 😋🧀

# 233
Спомените ми са свързани с традициите да  боядисваме  яйца, правене на козунаци, печено агнешко със зелена салата, да се събере цялото семейство около масата. Сиренето го използваме  основно в салати,много харесваме шопска салата .

# 234
Спомените ми за Великден са как боядисваме яйца, как приготвяме кифлички заведи с майка ми, както и курабии. Вкъщи ухаеше на празник.
Тези традиции спазваме и у дома. Аз правя и козунаците.
Сирене Президент бих включила на празничната ни трапеза в разядка с варени яйца, сирене, кисело мляко, черен пипер и чубрица. Става много вкусно. За закуска пък бих направила баница със сирене Президент и спанак.

# 235
Обичам да спазваме традицията да боядисваме яйца и да приготвяме домашен козунак. Сирене President може да придаде ново измерение на тези ястия, като го добавим в пълнени яйца, козунаци или пити. Така ще съчетаем традиционния вкус с нещо ново и изискано, което ще направи празника още по-специален.

# 236
  • при моите деца .....
Великден свързвам с боядисването на яйца, правенето на козунаци, агне - пълнено, зелена салата.... Но по-важното - събираме се всички близки при баба и дядо....
Сега, когато аз приготвям обяда за празника - бих добавила сирене Президент към салатата.

# 237
  • някъде другаде
Сиренето е задължително към зелената салата и варените яйца.

Великден свързвам с боядисването на яйца, правенето на козунаци, агне - пълнено, зелена салата.... Но по-важното - събираме се всички близки при баба и дядо....
Сега, когато аз приготвям обяда за празника - бих добавила сирене Президент към салатата.
Това е и моят спомен за Великден.

# 238
Най-ценните спомени от Великден са боядисването на яйцата и приготвянето на празничната трапеза. Традициите, които спазваме са боядисването на яйцата, приготовлението за празника, като цяло.

Сиренето бих го включила в салата, баница със спанак или само така в чинийка

# 239
  • Пловдив
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? - Спомените ми са свързани с традициите, които спазваме и днес - боядисване на яйца, правене на козунаци, да се събере цялото семейство, да се борим с яйца...

Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Сиренето  ежедневно присъства на трапезата ни - в предястия, салати, кифлички.... Бих го включила и в разядка с яйца и извара

Общи условия

Активация на акаунт