Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 879
  • 388
  •   1
Отговори
# 240
Спомените ми са свързани с украсяването на дома, месене на козунаците и боядисването на яйцата. Тези традиции спазвам и днес. Със сиренето бих приготвила вкусна великденска свежа салата.

# 241
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? - най-ценното е че се събираме цялото семейство заедно. Традиционно боядисваме яйца и правим козунаци.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус? - сиренето е неизменна част от нашата трапеза всеки ден. Консумираме го и в зелената салата, така че там бих включила сирене President.

# 242
Спомените ми са как месим козунаци с мама и баба ,боядисваме яйца и се събираме цялото семейство за празника.Ходим на църква семейно.Сега създавам още ценни спомени с дъщеря ми ,която активно ми помага вече с боядисването на яйца и месенето на козунак.
Сиренето присъства на масата ни ежедневно,главно на салата с домати.

# 243
Мили спомени от Великден имам от детството си, а сега и от семейните сбирки с децата. Важно е да им създаваме и на тях хубави спомени от семейните традиции. Най-интересните моменти, разбира се, са боренето с яйцата. За Великден ще освежа зелената салата, освен с рекички, маслини, и с малки бучки сирене, за да е по-пъстра.

# 244
  • Карлово
Спомени свързани с Велик ден са във вниматеното избиране на борек от вече боядисаните яйца. Последващото чукане с всички присъстващи на празничната трапеза. Радостта на победителя и как си пази яйцето до края на празничните дни. А счупените яйца отиват в зелената салата, с добавка разбира се на сирене Президент.

# 245
  • Пловдив
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? - Великден прекарвам със семейството си и трядициите са, че на трапезата задължително присъства агнешко печено с великденска зелена салата и козунак;
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус? - сиреме Президент се комбинира чудесно със зелената салата, в разядка с яйца, майонеза и подправки

# 246
Правенето на козунак, боядисването на яйца и събирането на цялото семейство на празника са традииците, които продължаваме да спазваме.

Сиренето бих го включила в пролетната салата, в баница/питка.

# 247
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? -
Събирането на цялата фамилия.

Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?-
Тъй като марулите за зелена салата на Великден са прекалено нитратни - респективно и вредни за нас, правя млечна салата, в която бих сложила и натрошено сирене Президент, за повече вкус и плътност.

# 248
Боядисването на яйцата е най-яркият ми спомен.
С масло Президент бих направила чудни маслени бисквити със зайчета.

# 249
Яйца, козунак, зелена салата и дробсърма.
Със сирене President правя страхотна яйчена салата / разядка.

# 250
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Най-ценните ми спомени от Великден е времето, прекарано заедно с любими хора.
Сиренето традиционно присъства почти винаги на масата ни. Този Великден ще е в картофеното пюре.

# 251
Най-ценните ми спомени са семейните събирания с аромат на току-що изпечен козунак, чукането с яйца и смехът около масата. Всяка година боядисваме яйца заедно и задължително приготвяме агнешко и дроб сърма.

Добавям Président бри в пълнежа на великденската питка, а понякога приготвям и козуначени рулца със спанак и сирене бри за нежен, кадифен вкус.

# 252
  • някъде
Най-ценните спомени са моментите, когато боядисваме яйцата и когато сме всички заедно около масата. Сиренето бих го включила в салата или баница със сирене.

# 253
Спомените са ми свързани с моята майка, която месеше козунаци на ръка и затопляше стаята като сауна. Продължавам традицията, като приготвям козунаци, но в хлебопекарната.
Бих ползвала сирене Президент в салатата от домати и краставици. Ние не ядем зелена салата.

# 254
Най-ценните ми спомени от Великденската трапеза са свързани със събиранията на семейството, приготвянето на козунак и боядисването на яйца. Включването на сирене President в традиционни рецепти, като пълнени яйца или кремове, би било чудесен начин да придадем нов и изискан вкус на празничните ястия. Това ще обогати трапезата и ще добави специален акцент на вкуса.

Общи условия

Активация на акаунт