Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 869
  • 388
  •   1
Отговори
# 255
Спомените ми са свързани с ранното ставане и месене на козунаци, миризмата на прясно изпечен козунак, боядисване и чукане с яйца, надявайки се в мен да е боракът. Обикалянето на църквата. Рецепта, с която бих включила сиренето е следната:
Пълнени яйца със сирене Président – вместо стандартната плънка с майонеза, използвам меко сирене Président, смесено с жълтъци, малко горчица и копър.

# 256
Правенето на козунак, боядисването на яйца и събирането на цялото семейство на празника са традиции, които продължаваме да спазваме.

Сиренето бих го включила във Великденската питка.

# 257
Най-ценните ми спомени от великденската трапеза са как цялото ми семейство сме се събрали около трапезата - баби, дядовци, внучета, родители. А сирене Président присъства винаги на масата като е включена във всички традиционни великденски рецепти.

# 258
О, спомените от Великден са толкова яко свързани с баба, козунак и страшни драки кой ще хване най-голямото яйце! 😂 В нашето семейство не пропускаме традиционното агнешко, яйца и, разбира се, след като ги боядисаме, има състезание кой ще има най-щастливото яйце. Добавям сирене President в плънката за козунаците - да стане малко по-изискано, че вече сме големи хора и не е срамно да сложиш нещо по-луксозно! 🧀😋

# 259
  • Плевен
Най-ценен спомен и традиция която продължаваме да спазваме всяка година по тези празнично-почивни дни е пролетното ни събиране на обща трапеза на открито, ако времето е подходящо разбира се за тази цел  на приятели и роднини, независимо каква религия изповядват или са атеисти.
Традиционна или специална Великденска рецепта със сирене не правим, но като традиционен и задължителен продукт на българската трапеза винаги присъства там под всякаква форма - дали натурално, дали в тестено изделие или в комбинация с други храни (салати, яйца и др.)

# 260
Спомените ми от Великден са свързани с огромни семейни събирания и танци около масата (да, става и такова нещо! 😂)
Обичам да добавям сирене President към агнешкото - да го направя малко по-шик, че нали се стараем! А в баниците слагам малко за кремообразност, защото кой не обича малко лукс в живота? 🤩

# 261
Традицията да сме заедно, всички, каквото и да се случва. В боядисването на яйцата да участва цялото семейство без значение от резултата. Козунак да има в промишлени количества и да се ходи на църква, всеки да  пази свещичката си с ръка и да мълчи, и да е смирен.
Не знам дали по модерен начин бих го включила, но харесваме това сирене, дори и редом с козунака си върви чудесно, отделно с разни разядки с патладжани, орехи и чесън става уникално вкусно.

# 262
Спомените ми от Великден включват не само печене на агнешко и козунак, но и спорове кой ще открадне най-вкусното яйце от кошницата! 😆 А сега съм си добавила и сирене President към традиционните ястия, в козунака, в агнешкото, в салатата... за да усетиш, че Великден може да е и луксозен, а не само вкусен! 😁

# 263
Великден е голям и светъл празник. Трапезата ни събира с шарените яйца и вкусни козунаци. Ще добавя и пролетна салата със сирене Président.

# 264
Най- милите ми са спомени са как цялото семейство се събира заедно около трапезата, изпълнени с много любов. Традициите спазваме и до днес- приготвяме агнешко месо, което се е пекло цяла нощ, домашни козунаци- месени в събота преди Великден, зелена салата, яйчица и други вкусотии. Сирене President бих добавила към салата с домати, чудесна комбинация към една празнична наздравица!

# 265
Спомените ми са свързани с боядисването на яйцата като деца на село и как се събирахме на обяд цялото семейство.
Бих добавила сирене Президент към салатите.

# 266
Най - ценните ми спомени за Великден са от детството. Събираме цветя от градината на баба и правехме празнична аранжировка за празника, както и боядисването на яйцата.
Много обичам сиренце със зелена салата и яйчица.

# 267
Спомените ми са свързани с подготовката на празника, която създава вълнение и радостно очакване, тържествената атмосфера около трапезата и радостта от събирането за празника. Сиренето президент е основен играч в платната с деликатеси, които остават най- дълго на трапезата.

# 268
  • В Космоса
Великденската трапеза винаги е била празнична, шарена и вкусна, ухаеща на пресен козунак и ароматно агнешко.Сирене винаги присъства на софрата, за празника ще бъде Président.

# 269
Великденската трапеза свързвам с нашарените яйца, срещите и събиранията с приятели и роднини.
Специално няма да готвя със сирене, но то винаги присъства на масата вкъщи на всяко хранене.

Общи условия

Активация на акаунт