Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 865
  • 388
  •   1
Отговори
# 270
Руло от тиквички с топено сирене President, това задължително присъства на великденската трапеза.
Мил спомен ми всичко свързано с трапезата- разговорите, борбата с яйцата, приготовленията

# 271
Най-ценните ми спомени от Великденската трапеза като бях малка са - семейното събиране и отрупаната с храна маса, и аромата на топли козунаци. Сега роднините ми са разпръснати из България и света и е трудно да се съберем много хора, за да празнуваме празника, но все още съм запазила традицията за боядисване на яйца, месенето на козунак и приготвянето на празнична трапеза.
Новото, което правим с децата е да украсим къщата с яйца, зайчета, пилета и разни други цветни декорации, за да е по-празнично в къщи.

С две малки деца всеки ден е великден, само дето не боядисваме яйца 😀. На нашата трапеза от закуската до вечерята все присъства сиренето. Децата го хапват за закуска дали с макарони, дали с пържени филийки, на обяд си слагаме за мезе, а вечер зависи от ястието - сиренето или присъства в салатата, или вътре в ястието или като мезе.

В къщи се учим да ценим храната и да се храним пълноценно и здравословно. А млечните продукти са полезни както за малките, така и за големите.

# 272
Един от най-ценните ми спомени от Великденската трапеза е събирането на цялото семейство около масата, украсена с боядисани яйца и козунак. Традициите, които продължаваме да спазваме, включват боядисването на яйца рано сутринта на Велики четвъртък или Велика събота, както и приготвянето на домашни козунаци.
За да включа сирене Président в традиционни великденски рецепти и да им придам нов и изискан вкус, бих приготвила едложил пълнено яйце със сирене и тарталети с агнешко и сирене.

# 273
Най-ценните спомени са тези прекарани със семейството ми на село.Боядисване на яйца,месене на козунак,обикаляне на църквата в петък вечер.Сирене хапваме доста, на Великден го комбинирам със салатка и варено яйце.Президент салакис е любимото сирене на малката ми дъщеря.

# 274
Ценните спомени от детството ми, събиране цялото семейство, идване на роднини от други градове, топло слънчево време, сядане на двора в къщата, пресни боядиса и яйчица, домашни козунаци, козуначени кифлички, задължително зелена салата. Тези традиции още се спазват, с изключение, че вече не се събираме всяка година така, цялата рода. Иначе козунаците и яйцата си ги правим в събота. Задължително присъства сиренцето с червен пипер и олио. Това е много необходимо на нашата трапеза, независимо дали е празник или не е!

# 275
Спомените ми за Великден са винаги свързани със семейни събирания и много храна. Обичам да правя голяма салата с пресни зеленчуци и сирене President, добавям го вместо обикновено сирене, за да придам нов вкус на традиционната рецепта. И разбира се, агнешко и козунак - не се забравят!

# 276
  • София
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
HeartНа първо място, разбира се, си остава броенето с яйцата и най- вкусния козунак на баба, поръсен с печените ядки/ семки на каийсите, които сме хапнали през изминалото лято.... Сега се опитвам всичко, което знам и мога да предам на децата ми. Днес и двете ми малки момченца  (на 2,6 г) за първи път милите търсиха "ицата" (яйцата) като видяха как се борим с кака им и очичките им светнаха. Толкова беше вълнуващо...

Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
HeartСиренето го хапваме чисто, натурално, просто нарязано върху една дъска. Почти не сядаме на маста без това. Аз пък бих го пробвала в яйчената салата, която обикновено приготвям най-вече около Великден.

# 277
*Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? -----Най-скъпите ми спомени от великденската трапеза са свързани със събирането на цялото семейство заедно и, разбира се, с боядисването на яйца с децата и с приготвянето на агнешкото.
* Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус? --------  Сиренето President е редовна част от нашата трапеза, вкусно само по себе си, но и идеална основа за баница със спанак и домашни кори.

# 278
  • София
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Когато бях дете и се будех на Великден, винаги намирах шарени яйчица около себе си. Възнамерявам да запазя традицията и занапред.
Спазваме това, че винаги сме заедно на този празник, боядисваме заедно яйчицата предния ден, заедно слагаме масата, ходим на църква.

Сирене президент го включваме по няколко начина - нарязано чисто натурално, в баница или в гювече сирене по воденичарски.

# 279
Великден свързвам с боядисването на яйцата, месенето на козунаци, големите трапези и семейството около масата. Сирене Президент редовно се купува в нашето семейство, тъй като всички го обичаме, но не  го свързвам с Великден, а по-скоро с Коледа и вкусната баница за закуска.

# 280
Тримата с дъщеря ми и мъжът ми боядисваме яйцата и после с дъщеря ми правим козуначени кифлички

# 281
  • на последния етаж
Традициите, които продължаваме да спазваме са приготвянето на козунак, боядисването на яйца и събирането на цялото семейство на празника.
Бих включила сиренето в пролетната празнична салата.

# 282
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Традициите, които спазваме - боядисване на яйца, козунаци, агнешко, и цялото семейство се събираме заедно да споделим празника. Сиренето присъства почти ежедневно на нашата трапеза,с яйца, салати,принцеси и бих го включила именно там.

# 283
Събуждаме сутрен рано цялото се семейство и се захващаме с чукането с яйца малки и големи после хапваме вкусен козунак , на обед всички сьдаме на масата с вкусно агнешко и зелена салатка

# 284
Великден е празник на семейството, на вярата в доброто и на новото начало. А освен традиционните боядисване на яйца с децата, козунаци и месо, обичаме пастет от варени яйца и сирене, като президент е особено подходящо, без да се включва майонеза , както в обичайната рецепта, става перфектно и без нея, ако сиренето е президент.

Общи условия

Активация на акаунт