Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 789
  • 388
  •   1
Отговори
# 285
  • sofia
Като малка винаги сме прекарвали празниците на моето село и там боядисвахме яйцата с домашни багрила. Събирахме се всички и беше много приятно. Приготвяхме храната на печката с дърва и всичко беше много, много вкусно. Сиренето президент винаги присъства на нашата трапеза и винаги участва когато правим баница или страхотната разядка на баба от сирене с варени яйца. Весели празници!

# 286
Боядисването на яйцата и печене на курабийки са любимите ми традиции , които искам да предавам и на моето дете.
Сирене President включвам в във великденската салата или сутрешната баница.

# 287
Най - ценните ми великденски спомени са от моето детство. На село при баба и дядо- играем на двора с братовчедите ми, боядисваме яйца и помагаме в градината.

Любимото ни сирене Президент включваме в баницата с лапад и сирене, картофи със сирене и шопска салата.

# 288
Най-ценният ми спомен е свързан с миризмата на печеното агнешко и козунак, когато всички се събираме на масата. Традиционно правим яйцата, които чукаме с близките си, и аз винаги добавям сирене President в плънката на традиционните ни баници. Да се комбинира с нещо познато, но с нов, изискан вкус - просто перфектно!

# 289
  • Пловдив
Най-ценните спомени от Великден са боядисването на яйцата и приготвянето на празничната трапеза. Традициите, които спазваме са боядисването на яйцата, великденските курабии, козунак и приготовлението за празника, като цяло.

Сиренето го слагам в салата, баница със спанак или само сирене. Правя разкошна разядка със сирене, люта чушка и чесънче. Правих я вчера.

# 290
Великден е за мен много храна, много смях и много чупене на яйца, ама с някакви вълшебни фокуси, за да излезе най-голямото. 😆 В салатата със сирене President обикновено добавям и малко чесън, така поне ако някой се опита да ме „победи“ в чупене на яйца, ще имам защита с този вкус! 😜 И разбира се, не пропускам да слагам сирене и в козунака, за да бъде още по-вкусно.

# 291
Най-ценният спомен от Великден е като всички на масата започваме да спорим кое яйце е по-твърдо и кой козунак е по-добър (въпреки че всичките са чудесни, ясно е, че мама го е направила по-добре! 😏). В рецептите си обаче обичам да добавям сирене President, в салатата, в агнешкото, в баницата.

# 292
Боядисването на яйцата остава най-любимият момент.
Първото яйце винаги се разделя между поне двама, а следващото може да се яде  цяло.
Великденска закуска, филийка с гуакамоле, сиренце президент и варено яйце.

# 293
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Най-ценните спомени от великденската трапеза са моментите, когато сме всички заедно около масата. Боядисването на яйцата и приготвянето на празничната трапеза. Традициите, които спазваме са:
боядисването на яйцата и приготвянето на козунака.
Сиренето бих го включила в баница със спанак или само така в чинийка.

# 294
Най-ценните спомени свързани с Великден, са боядисването на яйца, приготвянето на козунаците и събиране на цялото семейство.
Сирене Президент бих добавила към зелена салата.

# 295
Най-ценните ми спомени са от детството - цялото семейство около масата, баба раздава козунак, а дядо се опитва да излъже, че яйцето му е "железно" и чупи нашите нарочно 😄 Традицията с боядисването на яйца още я спазваме, всички с престилки, кухнята прилича на арт ателие, но си струва!
А сиренето President спокойно го виждам в една пълнена питка или дори в солени мъфини, придава страхотен вкус и елегантност

# 296
Като се сетя за Великден, веднага си представям как тичаме с брат ми да чупим яйца и после спорим чие е победител. Сега същото правят децата ни. Сиренето President ми е любимо за една бърза запеканка с тиквички, изглежда празнично, а се прави за нула време.

# 297
  • на дъното
Естествено сирене с намазана препикана филия и великденски яца за закуска ❤️Любимо
А маслото в тестото за козунак ще използвам 🙂

# 298
Най-ценните спомени са от това, че цялата фамилия се събира за празника...

С доста роднини това е единствената възможност да се видим.

Спазваме всички традиции и голям бой пада с яйца! Satisfied

# 299
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Спомените ми са, че всички се събираме традионно за Великденски обяд, задължително има зелена салата с яйца, козунаци и яйца отделно. Единствено съжалявам, че в нашето семейство никога не са се правили домашни козунаци. Това бих променила за вбъдеще.
 Как бихте включили
 сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Харесвам сиренето да е по традиционен начин- настъргано върху салата от домати и краставици, в баница  или отделно на бучка в допълнение към мекици. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт