Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 8 661
  • 388
  •   1
Отговори
# 30
Най-ценните ми спомени са свързани с подготовката на ястията, когато всички членове на семейството се събират, за да приготвят традиционните рецепти. Помня как баба ми правеше козунаци, а мама подготвяше шарени яйца и различни салати.
В нашето семейство продължаваме да спазваме традицията да боядисваме яйца и да приготвяме специална великденска трапеза, която включва агнешко месо и салатки.
Когато става въпрос за включване на сирене Président в традиционните великденски рецепти, виждам много възможности. Например, можем да направим кремообразна салата с варени яйца и сирене Président, която да поднесем като предястие.  Освен това, можем да добавим сиренето в агнешкото ястие, като го използваме за пълнеж в руло от агнешко месо.

# 31
Най- ценните ми спомени от Великденската трапеза са свързани със събирането на цялата рода, хапване на вкусни ястия, домашно приготвени - свежи салати, яйца, козунаци и разговори за прекрасните спомени през изминалата година.
Бих включила Президент в салата с цедено кисело мляко, сирене и печени чушки, любимата ми 😊

# 32
Спомените ми от детството ми са боядисването на яйцата, печенето на великденските сладки. На трапезата се събирахме цялото семейство, имаше печено агне, салати, козунаци.  Сиренето President бих включила в разядки и салати.

# 33
На-ценните ми спомени от Великден са как ставам сутрин, а къщата ухае на прясно изпечени козунаци, защото баба цяла нощ ги е месила и пекла. В семейството спазваме всички християнски традиции за този празник.
Със сирене Президент ще направя баница, че като се съберем много хора да има всеки какво да си хапне.

# 34
  • Благоевград
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Най-ценните ми спомени са свързани с нетърпението с което аз и сестра ми ставахме сутрин, и чакахме да се сварят яйцата, за да ги боядисаме.
Да, спазваме. Винаги боядисваме яйцата в събота и приготвяме специална великденска трапеза за празника.
Сирене "Президент" бих включила в различни салати и разядки, а също и в направата на баницата.

# 35
Боядисване на яйцата заедно с мама. Надявам се скоро да можем и заедно с малчо да си създадем великденски традиции.

# 36
  • София
Здравейте!
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Баба спазваше всичко по канон, включително пеенето на песни по време на приготовленията за Великден. Не спазвам толкова строго, опитвам се да бъде и забавно за детето, много обича този празник и има някаква магия в боядисването на яйцата, правим питка с рисунки.

Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Със сирене Президент ще направя баница по рецепта на баба.

# 37
  • София
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Най-ценните ми спомени от великденската трапеза е по-скоро подготовката за нея (която винаги отнема много повече време) Simple Smile И по-точно месенето на козунаците.
Сирене Президент бих включила непременно в менюто - за предястие под формата на топчета от сирене с билки оваляни в червен пипер.

# 38
Месенето на козунаци с баба и боядисването на яйца от цялото семейство.

# 39
Великден свързвам със събирането с близки хора, но сиренето по никаъв начин не го свързвам със същия празник. На Великден обикновено има много яйца, зелена салата и агнешко месо + козунаци и питки. Ако добавим и сирене ще стане твърде тежка трапеза, така че без сирене на Великден, пък било то и Président.

# 40
  • in Wonderland
Боядисването на яйца, месенето и печенето на курабийки.
Сиренето бихме сложили на салатата.

# 41
Най-ценният ми спомен е как сме всички заедно. Без излишно суетене, скъпи копупки и пр. Скромно, топло и истинско. Всеки с грижа за другия.

# 42
Най-ценното спомени са събирането на семейството., броенето с яйца, емоциите.
Бих включила сирене Президент, то е любимо у дома.

# 43
Спомените ми са свързани с боядисването на яйцата, как баба ми слагаше лист магданоз или цветче в стар чорапогащник, затискаше го с яйцето и потапяше в боята. Бих добавила сирене Президент към зелената салата с яйца.

# 44
Най- ценните спомени са как се събираме  цялото семейство и най-близките на всички свети празници.Великден е шарени яйца, пухкав козунак и щастливи детски очички. Сиренето президент се вписва чудесно в салати и предястия.

Общи условия

Активация на акаунт