Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

  • 8 661
  • 388
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 14 634
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Великден не свързвам с нищо друго освен боядисване на шарени яйца. Хубав спомен от детството, а и сега ми е приятно да го правя.
Специално сирене Президент не бих казала, че е част от трапезата на празника, но вкъщи то е целогодишно в менюто ни било то като самостоятелно или в някакви разядки и салати.

# 16
  • Мнения: 177
Боядисваме и се бием с яйца. Задължително за всеки има по едно червено яйце за здраве.
Бих включила сирене президент в традициоанната зелена салата, която приготвяме.

# 17
  • София
  • Мнения: 37 358
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Моите спомени, от великденската трапеза, са свързани с много боядисани яйца, различни по вид и вкус козунаци, печено агнешко месо ...  и много роднини. Спазвам същата традиция и в моето семейство.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
Сиренето ще добавя към салата.

# 18
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 095
С такива предизвикателства ще четем еднакви мнения във форума, през последните три седмици става ясно, на база 80% от прочетените мнения от мен, че бг мамите свързваме предстоящите празници с червене на яйца и правене ( ядене) на козунаци.
Нямам търпение да прочета нещо различно и ще следя с интерес, но едва ли ще попаднем на нещо ново.
Продукти на president купуваме сравнително рядко - масло и бри, но като цяло консумираме доста сирена и масло в нас.
Brie President ще поднеса на великденската трапеза в натурален вид, в компанията на хубава чепка грозде върху плато. Просто вкуса на брито на президент е по-мек от този на същия вид сирене но на другире марки които сме яли.

# 19
  • Мнения: 4 023
Най -хубавите спомени от Великден са събиранията с близки и приятели.
Сиренето Президент бих включила към салата.

# 20
  • Мнения: 286
Спомените ми са свързани с боядисването на яйцата с баба  в стар чорапогащи. Бих добавила сирене Президент към салата с яйца и пресни краставици.

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 826
Както на всеки голям празник най-хубавото за мен е че се всички заедно, а от това остават най-хубавите спомени.У дома боядисваме заедно яйца и месим козунаци...А вкусното сирене присъства на  трапезата ни под всякакви форми-разядки, добавка към салати, студени/ топли  предястия.

# 22
  • Мнения: 2 091
Най-ценните ми спомени са свързани с чукането с яйца когато бяхме деца и разбира се аромата на вкусни домашни козунаци. На този празник открих страхотната вкусна комбинация - варено яйце, майонеза и сирене. По всяка вероятност и тази година ще включа сирене Président за направата на точно тази разядка.

# 23
  • София
  • Мнения: 3 253
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си?
Моментите заедно със семейството! Десетките битки с яйца и забавните случки, когато извадя дървеното яйце. 😃 Правим агнешко месо, свежи салати, яйца, козунак.

Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?
В салатата задължително. Придава свежест и цвят!

# 24
  • Мнения: 391
Спомените ми ме отнасят към правенето на бели курабии дни преди Великден,събирахме една тревичка и я слагахме със яйцето в чорап и така го боядисвахме,цялото семейсво събрани около мосото и бой с яйца....красота  и щастие и сега се опитвам и на това да науча и децата си,да правим всичко заедно.Сирене Président бих добавила към разядките,салати или просто плочка  със червен пипер и олио.

# 25
  • Мнения: 53
Традиционна салата със сирене Président и зеленчуци

Създайте свежа празнична салата, комбинирайки сирене Président с домати, краставици, чушки,  маслини, яйца или други ваши любими съставки. Подправете със зехтин и пресни подправки за допълнителен аромат. За още повече вкус добавете и няколко капки ябълков оцет и щипка риган. Салатата е чудесно допълнение към великденската трапеза – цветна, лека и изключително апетитна.

Независимо дали е част от рецепта, или просто нарязано - сирене Président е винаги вкусно!

# 26
  • София-Младост
  • Мнения: 23 881
Боядисването на яйца и месенето на козунак. Събирането със семейството на Великден и всеобщата детска радост при чукането с яйца:)
Сиренето може да се добави на трапезата поръсено с малко зехтин и червен пипер, винаги е добро мезе.

# 27
  • Мнения: 819
Разбира се боядисването на яйца. Тази година това ще е първият празник с дъщеря ми и се надявам и тя да се вълнува както аз когато бях дете.
Сиренето бих сложила на салатата, ние ядем сирене с почти всичко.

# 28
  • Мнения: 760
Най-ценни спомени от великденската трапеза свързвам със събиране на цялото семейство и, разбира се, боядисването на яйцата и приготвянето на домашен козунак и печено агнешко месо. Сиренето President редовно присъства на нашата маса, а за Великден смятам да го включа в някоя разядка.

# 29
  • София
  • Мнения: 986
Най - ценно е семейството и общите събирания. Великден - салатите, агнешкото месце, козунаците. Сиренето - винаги намира място. Поръсено с червен пипер, с малко зехтин, ... мммм

Общи условия

Активация на акаунт