Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 662
  • 388
  •   1
Отговори
# 315
Великден е един от любимите ми празници. Спомените ми са свързани с боядисването на яйца, правенето на козунаци, агнешко със зелена салата и цялото семейство около трапезата.
Сиренето присъства ежедневно на моята трапеза и на Великден не прави изключение. Добавям към салатата или поднасям просто нарязано на малки хапки. Също правя и бобнони от сирене, които често поднасям на празничната трапеза.

# 316
За мен Великден винаги е бил пълен със смях, боя с яйца и домашен хаос в кухнята... Продължаваме традицията.. първото яйце винаги е червено и се пази до следващия празник. А за трапезата тази година направих тартчета със сирене Президент и спанак, станаха малки гурме бижута!

# 317
Правенето на козунак, боядисването на яйца и събирането на цялото семейство на празника са традииците, които продължаваме да спазваме.

Сиренето бих го включила в пролетната салата и така за мезенце!

# 318
Великден винаги ми напомня на смях, аромат на печено агнешко и цял ден с близките. Обичам да пазя традициите, боядисваме яйца, правим баница и винаги се стараем трапезата да е пъстра. Сиренето Президент се включва отлично в зеленчукова лазаня, вкусно, свежо и нещо различно от класическите рецепти.

# 319
Най-сладките ми спомени са от времето, когато баба ни събираше всички и казваше, че трапезата трябва да е богата, за да е богата и годината. Тази традиция си я пазя и до днес. А сега обичам да приготвям рулца с бутер тесто и сирене Президент, изискани, но супер лесни, идеални за празничното меню.

# 320
  • у нас
Боядисването на яйцата, козунаците, събиране на цялото семейство са традициите, които ценим и пазим. Сирене за шопска салата задължително добавям.

# 321
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Най-ценните спомени от великденската трапеза са моментите, когато сме всички заедно около масата - като боядисването на яйцата и приготвянето на празничната трапеза. Традициите, които спазваме са боядисването на яйцата, замесването на козунака, приготвянето на пълненото агне. Сиренето бих го включила в салата, баница или само така в чинийка.

# 322
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?[/i]

Обичам празниците, но най-много обичам Великден и Коледа.
Всички традиции трябва да се спазват, за да запазим уникалното си национално богатство.
Боядисването на яйца е усещането за Великден, така започвам празника.
В месенето на козунаци не съм много добра, но се уча още и се надявам все някога да успея Simple Smile
А зелената салата, както много хора я обичам с кисело мляко, но аз добавям винаги сирене на малки хапки и запечени сусамови семена, така става много ароматна и вкусна. Simple Smile

# 323
Фритата със сирене Président и зеленчуци

Леко и питателно, това ястие е перфектно за една спокойна празнична закуска. То съчетава в себе си богатия вкус на натрошено сирене Président с яйца, ароматни зеленчуци като чушки, домати, лук, спанак и пресни билки. Лесна за приготвяне и пълна с хранителни вещества, фритатата е чудесен начин да започнете празничния ден с вкусна и здравословна храна. Поднесете я с прясно изпечен хляб, за да създадете уютна атмосфера и да зарадвате всички гости.

# 324
  • Велико Търново
Традициите ми за Великден са свързани със самата подготовка - боядисване на яйцата, правене на козунак. Сега също гледам да спазвам тези традиции и да ги предам на децата си.
А що се отнася до сирене Президент - бих го съчетала с една салата с варени яйца - настъргани, настъргано сирене Президент, целен лук, подправени с червен пипер, зехтин и сол.

# 325
Най-хубавите ми спомени от Великден са свързани с козунака на мама, половината ставаше на трохи още докато го реже 😅 И, разбира се, бой с яйца, вечната борба кой ще е "шампионът"!
Сега обичам да добавям сирене Президент в картофена запеканка, става топящо се и много вкусно, идеално за празничната трапеза!

# 326
Помня как на село всички се събирахме и всяка жена носеше нещо домашно, козунак, агнешко, баница… цялата маса скърцаше
Сега се старая да запазя духа, но обичам да вкарвам и по-модерен щрих. Сложих сирене Президент в една запеканка с картофи и яйце, стана толкова нежна и ароматна, че свърши преди агнешкото

# 327
Още от дете Великден ми е бил любимият празник, не само заради шоколадовите яйца и козунаците, а заради цялата атмосфера. У дома винаги беше пълно с хора, шумно, весело, ароматно. Майка ми боядисваше яйцата с лукови люспи и ги "щампова" с листа от магданоз, аз бях очарована от магията, която се получаваше! Сега го правя със сина ми и той също гледа с отворена уста, въпреки че вече има 10 вида готови бои в магазина 😄

Сиренето President много добре пасва на пълнени яйца. Смесвам го с жълтъка, малко майонеза, копър и става страхотен крем! Всички си облизват пръстите 😋

# 328
Най-ценните ми спомени, свързани с Великден, са боядисването на яйца, приготвянето на козунаците и събиране на цялото семейство около празничната трапеза. Сиренето President винаги присъства в любимата ни в делник и празник шопска салата.

# 329
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Приготвянето на козунак и боядисването на яйца. Още от малка помня моята баба и как й помагах.
Продължаваме и до ден днешен. Сирене President ползвам за шопска салата.

Общи условия

Активация на акаунт