Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 655
  • 388
  •   1
Отговори
# 330
  • There I was on a July morning
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? 
- Боядисването на яйца, месене на козунаци и семейните събирания.
Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти?
- Бих го включила като съставка в салатите.

# 331
Спомените от детството ми са боядисването на яйцата, печенето на великденските козунаци и незабравимата им миризма. На масата се се събирахме цялото семейство, имаше печено агне, салати, козунаци.  Сиренето( President)  винаги присъства на масата  дали натюр с зехтин и червен пипер или включено в разядки с ъс сирене печени белени чушки с майонеза, шопска салата и запечено с мед и боровинки за мезе.

# 332
Великден винаги мирише на козунак, печени чушки и смях у нас 😍 Запазили сме традицията да се събираме всички и всеки носи нещо домашно.
А President бих сложила в зелена салата с яйца и репички - лека, свежа и съвсем празнична!

# 333
Най-ценните ми спомени са как преди години успявахме всички да се съберем на трапезата. Спазваме обичайните традиции. Бих включила сиренето в любимата ми салата от сирене, извара, яйца, печени чушки, майонеза и кисело мляко.

# 334
При нас Великден винаги е интересен и приятен. Скъп спомен е как сме с цялото семейтво на двора, слънцето ни напича приятно и винаги има какво да си кажем.
С Президент бих направила препечени брускети във видове:
с Президент, паста от зелени маслини и чери домат
с Президент и цяла смокиня от сладко сладко
с Президент, копър и начупени орехи
с Президент и лютеница

# 335
Правенето на козунак, боядисването на яйца и събирането на цялото семейство на празника са традииците, които продължаваме да спазваме.

Сиренето бих го включила в пролетната салата.

# 336
  • Варна
Спомените ми са за боядисването и броенето с яйца, правенето на козунаци. Ще включа сирене Президент в питката за празничната вечеря.

# 337
  • Стара Загора
Моят спомен от Великден винаги е свързан със събирането на цялата ни фамилия заедно. Отгледана съм в семейство, което държи на българските традиции и обичаи. На най-светлия празник започваме от там, че предходната вечер обикаляме църквата. Семейните ни традиции във връзка с трапезата са свързани с това, че жените от семейството се събираме предния ден и месим козунаци, правим курабии и кифлички.
Относно основните ястия разпределяме кой да приготви салатите, кой да реже мезета, а на баба ми се пада задачата да приготви агнешкото и дроб сармата. За мъжете остава пазаренето, оргазнизацията покрай трапезата и дистрибуцията на по-тежките продукти.
Поддържаме млечните продукти заредени покрай празника, понеже в следващите дни приготвяме по традиция някои ястия с тях.
Една от любимите ми е , когато козунака вече е омръзнал на цялото семейство : Сладкиш от сух козунак с маскарпоне и сладко, като при липсата на маскарпоне може спокойно да се замени със сирене Président, а сладкото със сезонни плодове.

# 338
Ох, Великден винаги ми носи най-сладките спомени, още от малка помня как се събуждах рано сутрин, баба вече месеше козунаци, а къщата ухаеше на ванилия и масло. Всички бяхме въвлечени в боядисването на яйцата, половината боя беше по пръстите, по покривката, по лицата ни, но това беше част от забавата. И досега продължаваме тази традиция с децата, всяко яйце е различно, някои с рисунки, други просто цапани, но всички с любов.
Тази година съм решила да внеса малко разнообразие в менюто. Приготвих козуначени мини-сандвичи със сирене President и малко сладко от смокини - стана нещо божествено!

# 339
Правенето на козунак, боядисването на яйца и събирането на цялото семейство на празника са традииците, които продължаваме да спазваме.
Сиренето бих го включила в пролетната салата.

# 340
  • София
Боядисването на яйца.
В салата.

# 341
Най-ценният ми спомен е как всички на Великден се събирахме около една маса и никой не ставаше, докато не се опитат всички ястия. Беше състезание кой ще изяде най-много козунак и кой ще победи в боя с яйцата. А сега продължавам традицията, но добавям малко модерен привкус, обичам да слагам сирене President в пухкави солени кексчета. Стават страшно вкусни и изчезват още топли!

# 342
Спомените ми са свързани най-вече с това, че се събирахме цялата фамилия в къщата на село. Баба винаги беше опекла цяла маса с козунаци на пещ. Беше хубаво време.
Със сигурност бих включила продуктите на President на празничната трапеза, защото много се харесват вкъщи.

# 343
  • София
Един от най-ценните ми спомени от великденската трапеза е събирането на цялото семейство около красиво украсената маса – ухание на козунак, шум от чукване на яйца, смях и стари истории, които се разказват всяка година, но никога не омръзват. Особено запомнящо се е сутринта на Великден – състезанието с яйцата и бабините печени агнешки ребърца с аромат на джоджен и чесън.

Традиции, които продължавам:
Боядисване на яйцата в събота – първото винаги е червено.
Посещение на църква в събота вечер.
Приготвяне на домашен козунак.
Задължително агнешко – печено или под формата на дроб сарма.
Събиране на цялото семейство около една маса – това е най-ценното.

Как да включим сирене Président за изискан вкус:
1. Пълнени яйца със сирене Président Крема:
Смесваш жълтъците със сирене Président Крема, малко горчица и копър – кремообразна, фина текстура и чудесен вкус.
2. Козуначена баница с Président Бри:
Комбинирай козуначено тесто със слой Président Бри и боровинки или сладко – уникално сладко-солено изкушение.
3. Дроб сарма с настърган Président Ементал:
Поръси ястието с Ементал малко преди да е готово – запича се и добавя богат вкус.
4. Агнешко със сос от Président Камамбер:
Камамберът се топи чудесно – можеш да направиш кремообразен сос с него и бяло вино, идеален за печени меса.
Включването на Président дава усещане за нещо по-специално – като празник в самото ястие.

# 344
Великден е любим празник на моето семейство. Традициите са същите, които знам и от моето детство - боядисване на яйца, месене на козунаци, печено агнешко, зелени салати и разбира се споделени с цялото семейство и приятели. Сиренето също присъства на трапезата както в баница и питка, така и в специалната разядка със сирене, варени яйца и авокадо. Не е много традиционно за празника, но винаги се харесва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт