Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 422
  • 388
  •   1
Отговори
# 345
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Традициите са хубаво нещо. И ние се събираме,  фамилията, баби, дядовци и внуци..яйца, козунаци и агнешко. Но не забравяме защо е всичко това и напомняме на най-малките, че всъщност Великден не е ден на яйцето и козунака?!, а празнуваме възкресението на Исус Христос и в неделя сутрин се поздравяваме с Христос Воскресе!
А сирене Президент включвам към салати, добавям при яйцата, печем във фолио с подправки.

# 346
Великден е много специален празник и винаги на него се събираме родата. На масата майка ми винаги слага здравец и прикадява с тамян. Започваме традиционно с мляко, козунак и голяма битка настава с яйцата. Аз правя една традиционна салата със сирене, лапад или спанак , репички, лук, добавям печен пипер-консервиран... Наричаме я великденска ... От баба си я знам... много е вкусна и децата така заобичаха спанака и лапада.

# 347
Най-ценните ни спомени са месенето на козунак и емоциите покрай великденската трапеза. Включваме сирене President в питка или в салатата.

# 348
Винаги си спомням как като деца се биехме с яйца и им давахме имена 😂 Тази традиция с "бой с яйца" още си я спазваме, даже сега е по-смешно, щото всички сме големи и все пак се състезаваме сериозно!
Сиренето President го добавям към пълнежа на великденски кифлички, стават мекички, ароматни и с лек френски финес

# 349
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? - боядисване на яйца, направа на козунак

Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус? - добавка към салата

# 350
радост, сплотеност, положителни емоции, смях;   приготвяне на вкусна баница със спанак

# 351
Великден за мен е не само вкусно хапване, но и време за събиране на семейството около масата. Винаги правя агнешко с подправки и разбира се, козунак, който е основният акцент. Откакто открих сирене President, добавям малко в салатите – уникално е за великденската трапеза! Променя я и я прави по-изискана!

# 352
Какви са вашите най-ценни спомени от великденската трапеза и какви традиции продължавате да спазвате в семейството си? Как бихте включили сирене Président в традиционни великденски рецепти, за да им придадете нов и изискан вкус?

Моят най-мил спомен ,е събирането на трапезата на село при баба ми ,с цялата рода..Месенето на козунаци,както и боядисването на яйцата ....Обгарянето на пещта и поставяне на агнето за печене в пещта...
Бих използвала сирене Président , за приготвянето на шопската салата....

# 353
Още като малка си спомням как баба правеше козунаците и никога не ми се искаше да се пречкам в кухнята, но сега с удоволствие уча децата да правят същото. Сирене President пък ми даде идеята да го сложа в сладките пити, резултатът беше неочаквано вкусен и приятен! Сега това ще е новата ни великденска традиция!

# 354
Боядисването на яйцата, уханието на козунации печено агнешко, които се разнасят из целия град! Обожавам  празничното жужене от дворовете, където се събират семейно всички членове на фамилията.
Сиренето President бих сложила в салата от домати, краставици, лук и маслини, полята обилно със зехтин, която е чудесно допълнение към празничната трапеза!

# 355
Моите спомени са пълни с аромат на прясно изпечен козунак и обичая да събираме цялото семейство на масата. Тази година реших да добавя сирене Президент в традиционните ястия, като го сложих в пълнените яйца с малко сметана и копър, изненада за всички и определено вкусно! Великден никога не е бил по-вкусен!

# 356
Най-ценните спомени от великденската трапеза са моментите, когато сме всички заедно около масата. Боядисването на яйцата и приготвянето на празничната трапеза. Традициите, които спазваме са боядисването на яйцата, приготовлението за празника, като цяло. Сиренето бих го включил в салата, баница със спанак или лопуш или само така в чинийка.

# 357
Събирането на най-близките хора около трапезата с вкусната храна и приятните разговори, това са моите спомени, които продължават и до днес.
Сирене Président бих добавила във Великденската салата.

# 358
Най-ценните ми спомени от Великденската трапеза са свързани с топлината на цялото семейство, събрано около масата – боядисаните яйца, ароматът на домашна козуначена питка и радостта от играта с чукане на яйцата. Винаги ще помня как баба старателно месеше козунаци цяла сутрин, докато в кухнята се носеше ухание на ванилия и лимон.

Традиции, които продължаваме да спазваме – непременно боядисваме яйцата заедно, обикновено на Велики четвъртък, като първото яйце винаги е червено „за здраве“. Печем агнешко месо и приготвяме зелена салата с репички и пресен лук. На Великден всички се събираме на общ обяд и задължително си разменяме козунаци и яйца с близки и приятели.

В домашната козуначена питка бих добавила фина плънка от крем сирене Président с малко лимонова кора – ще стане още по-сочна и ароматна.
    Към зелената салата бих прибавила кубчета Président бяло саламурено сирене – за свежест и лек солен акцент.
    При печеното агнешко бих приготвила гарнитура от картофено пюре с настърган Président Ементал или Крема сирене за богат, кадифен вкус.
    Дори в пълнените яйца бих смесила жълтъците с малко Président крем сирене и свежи подправки за изискано, кремообразно усещане.

# 359
Като дете чаках с нетърпение утрото на Великден, за да проверя дали имам яйце под възглавницата.

Сирене обичам да хапвам абсолютно с всичко

Общи условия

Активация на акаунт