Традиции и вкус: как сиренето Président прави Великден още по-специален!

• 15 424
  • 388
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Любимите ми традиции за Великден са естествено боядисванвро на яйца и правенето на курабии и кифли, включваме са цялото семейство. Друга наша традиция в семейството е да ходим с баща ми да берем див чесън, който влагаме в салати с маруля , варени яйца и сирене. В нашето семейство се ядв доста сирене и слвд ввликден се правят много салати и разядки с варени яйца и сирене.

# 361
Спомените винаги са специални,защото са споделени с близки хора.Сиренето Президент бих добавила като добавка към салатата.

# 362
Най-сладките ми спомени са от сутринта на Великден - всички се събираме с пижами, пием кафе и се чукаме с яйцата 😂 Обичам традициите, но тази година реших да разчупя малко нещата, направих мини тарталети с крем сирене President и капка сладко. Получи се нещо ново и супер елегантно за празничната маса!

# 363
Споделена трапеза с най-ценните хора!
Сиренето Президент ще е прекрасна компания на салата с домати, краставици и домашно босилеково песто.

# 364
Спомням си как като деца тайно крадяхме още топъл козунак от тавата и бяхме с муцуни в пудра захар. Тази година направих пълнени яйца със смес от Президент сирене, магданоз и варени жълтъци, изчезнаха първи от масата! Обичам да съчетавам традициите с нещо ново и свежо.

# 365
Най-важно ми е всички да сме заедно на празника! Мога да включа сирене Президент в празнична шопска салата.

# 366
  • Бургас
Най-цени спомени от великденската трапеза са от детските ми години - борбата с яйца на закуска.

Сирене Président в традиционни великденски обяд присъства на трапезата поръсено с прясна мащерка, лют червeн пипер и зехтин.

# 367
Най-ценните ми спомени са как баба ни будеше с аромата на току-що изпечен козунак, а ние тичахме боси по къщата с шарени пръсти от боите за яйца Stuck Out Tongue Closed Eyes Тази магия още я пазим, боядисваме яйца заедно, месим питка, правим баница. Тази година добавих малко сирене President в пълнежа на яйцата, стана страхотно кремообразно и изискано! Всички си ги грабнаха за минути.

# 368
  • София
Най ценните спомени са боядисването на яйцата с децата. Сиренето намира място в традиционата питка, която меся за великден.

# 369
Всички спомени със семейството ми са важни и мили, особено тези с баба и дядо, които вече не са с нас. Винаги си смомням с умиление за тези дълги и пълни трапези, всичките ми братовчеди, с които се виждахме на всички семейни празнници, а сега са извън страната. На Великден си правихме бой с яйца, направо като организирано състезание с публика, идваха децата от махалата, ние се събирахме всички братовчеди около 8 на брой, баба заставаше до нас като арбитър.......ох...хубави времена бяха. Не, за съжаление вече няма как да ги изпълняваме тези традиции, имаме доста липси и нищо не е като преди.
Сиренето Президент има вкус като през "онова" време, вкус на истинско сирене. Сиренето е неизменна част от баницата на трапезата, в нашето село от комшийките сме се научили да правим и "гюзлеми", които прабаба правеше и сега майка ми продължава да ги готви.

# 370
Спомените ми свързани с Великден с подготовката за празника, пролетно почистване, правене на козунаци и накрая разбира се боядиването на яйцата. Сиренето го включваме в лападник(баница с лапад), който правим точно в дните около Великден, защото тогава вече се появява лапада.

# 371
Великден винаги го свързвам с боядисаните
 шарени яйца. Сирене President  бих добавила към зелената салата с яйца.

# 372
Последните години започнах да оценявам повече празниците с родителите ми и да се опитвам да запомня всеки един момент с тях. С мама започнахме от 3-4 години да печем козунаци. Тате пък е доволен,че с мъжа ми лека полека започнахме да ядем агнешко 😀 защото до преди си го ядеше сам и му беше тъпо,че само за себе си го прави. Слънчевото време, вкусната трапеза, смеха около масата - това са нещата,които трябва да ценим и да помним винаги.

# 373
  • София
Великден е празник, на който се събираме семейно и споделяме мили спомени и случки.
Обожавам маслото Президент и то винаги присъства на трапезата, а със сиренето бих направила разядка с варени яйца, майонеза, чесън и зелени подправки.

# 374
  • Велико Търново
Най ценните ми спомени по Великден са как украсявахме яйцата всички на село при баба. Сега опитвам да придам това усещане за общност на дъщеря ми.
Сиренето Президент бих включила в яйчената салата, която традиционно правим в изостаналите боядисани яйца- варени яйца, сирене президент, малко майонеза, копър

Общи условия

Активация на акаунт