Рисуване за начинаещи и не само - 13

• 3 277
  • 159
  •   1
Отговори
# 30
Порисувах още малко по ириса и мисля да го оставя така:

# 31
  • София
Чудесно изпъква и излиза обемно напред! Браво, pppqqq!

# 32
Благодаря 😊

# 33
  • София
Който се интересува от акварелни материали - в Арт сървиз има 20% намаление на всичко за акварела - бои, хартии, четки. До сега се изкушавах. Особено за Даниел Смит и някои хартии.

# 34
Видях - и аз се изкушавам, но в момента май няма да поръчам. Имам доста неща.

А в Тему има акварелна хартия на ролки - ролката е 10 метра - малко скъпичка е, но ако ми се падне добър купон в близко бъдеще (примерно за 50% отстъпка), може да поръчам.

# 35
  • София
Внимавай с ролките. От Баохонг има памук и целулоза. Освен това има различни грамажи. Не е лоша хартията, но за да не се разочароваш, чети внимателно Simple Smile

# 36
Уж трябва да е памук - не го пише в описанието, но има видео в което пише 100% памук; 300 гр - тоест доста дебела. Но ми дават отстъпка само на студената преса (пак става).

Вчера имаше добра отстъпка - можех да я взема за 40 лв; сега изчезна, но сигурно пак ще се появи до няколко дни и ще я поръчам.

# 37
  • София
Трябва да пише според мен, че е памук и че е 300 гр. Иначе ще е целулоза и вероятно по-малък грамаж. Аз взех една с описание: “Професионална акварелна хартия” и се оказа 160 гр. Не, че е невъзможно да се рисува на нея, но е значително по-трудно.

# 38
Може ли линк за хартията в Тему?

Много харесвам марката Баохонг, всичко й харесвам, освен цената Sweat Smile Пък и вече се изръсих в Арт Сървис, че отдавна точех лиги по боичките на Даниел Смит. Толкова са прехвалени и цената им е велика, надявам се да си струват.

Иначе пробвах на акварелните панели, не съм доволна от резултата. То вярно, че седнах без никава идея какво ще рисувам и просто исках да тествам, но някак боята потъва и голяма част от цвета изчезва, не може да се ползва за доста от техниките... Ще ги ползвам за друг тип бои.

# 39
  • София
В Тему търся “Baohong roll” и избирам от резултатите. Но! Според мен трябва да пише 100% cotton и 300gsm изрично. Имат основно 3 ширини - 27, 37 и 54 см. Дължината е 10 метра. Цената на най-малката е около 90 лева, на средната около 105, на дългата - 150-180 лв и нагоре.
Целулозата им също не е лоша.

# 40
Погледнах преди малко. 105 лв е 37см на 10 м, 100% памук. Обаче като си направих сметката, по-изгодно е да си вземе човек скицник на същата марка, особено сега с намалението. Като разделя 10 м на 45 см, се получават около 22 листа, 20 са в един скицник, освен това са нарязани и подлепени...

Между другото, пробвах и бамбуковата хартия на Ханемюле. Не е като памучната, но ме кефи. За упражнения става.

# 41
https://share.temu.com/u9VUJeJgYpA

Тази беше намалена вчера, с карта за отстъпка. Като ми дадат пак същото намаление, я взимам.

# 42
Как сте в тоя слънчев ден. Аз го оползотворих

# 43
Харесва ми!
Аз си рисувам по кутиите (по-точно капака на едната), но става бавно, защото чакам елементите да изсъхнат един по един, за да мога да я хващам удобно. А също и уроци - един толкова го забавих, че вече ме е яд на картината.

# 44
  • София
brumm, водата ти става вече съвсем истинска! Направо като на живо!

Общи условия

Активация на акаунт