Етажна собственост и съседи

• 895
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Може ли някой да ми помогне с изясняването на някои неща. Изтеглих си закона за етажна собственост, но все пак някой може да се е сблъсквал с това. Преди да започна с обяснението искам да уточня, че не желая разправии, но може да се стигне и до там.

Имаме съседи над нас, които от години си живеят на село. Сега се случва мъжът да преспива, за да ходи на работа. Когато си остава тук след 11 вечерта започва едно скърцане по паркета, влачене на крака и тропане до сутринта. Общо взето с думи не се описва, тъкмо да заспиш и се започва. Преди година майка ми направи забележка и човека каза, че си е вкъщи и толкова. От тогава не сме се казвали нищо, въпреки че много пъти съм била на косъм да се обадя в полицията, за да има поне малко тишина. Преди години биеше майка си, та и това търпяхме. Сега започнаха да правят ремонт на апартамента и цялото стълбище е побеляло. Майка ми просто е попитала кой и кога ще го изчисти, а отговорът е бил " когато приключим с ремонта". И ние лятото правихме ремонт и изобщо не си личеше, но както и да е. Реших да се обадя на жена му и съвсем човешки да обясня, че това го внасяме вкъщи, идват празници и поне малко от малко да се изчисти. Не очаквах, но се съгласи. Към края на разговора ни, изтърси, че сменяли някаква тръба и ако станело проблем няма да поеме отговорност. Майка ми не се била съгласила. Не можах да разбера за тръбата на мръсния канал ли говори или за други.  Тази за мръсния канал на нас не ни прави проблеми. Може и да трябва, но на този етап всичко е добре. Много дълга история стана и може би малко се разпилях. Това, което успях да проуча, е че при евентуална повреда са длъжни да поемат отговорност нали така? Направо не ми се мисли как ще се живее с тези хора, а ако има такива проблеми още повече. Мъжът и откакто е започнал да идва има храчки по стълбището( няколко месеца го нямаше). И тази жена е толкова устата, че може да те изкара от извън релси за нула време. Все гледам да е с добрата, но някои хора не го заслужават.

# 1
Като цяло, ако няма застраховка жилището ти, е трудна работа да го накараш да поеме отговорност за предполагаеми щети. Майка ми го игра скоро това с комшията отгоре, който правеше и още прави ремонти в апартамента на майка си, но още в началото се скарал нещо с майсторите и започна сам да прави всичко. В резултат на майка ми се напука тавана в коридора. Онзи й казал, че не е негов проблем и ако иска да го съди.

# 2
Ако направят някаква повреда и ви наводни, можете да го съдите. Ще е скъпо, дълго и с неясен резултат, обаче няма кой да ви спре.

Но за това, че ходи по пода, няма как да го съдите. Чудя се, възможно ли е чак скърцане на паркет да се чува? Изолацията в тази сграда явно е под всякаква критика.

# 3
Ако направят някаква повреда и ви наводни, можете да го съдите. Ще е скъпо, дълго и с неясен резултат, обаче няма кой да ви спре.

Но за това, че ходи по пода, няма как да го съдите. Чудя се, възможно ли е чак скърцане на паркет да се чува? Изолацията в тази сграда явно е под всякаква критика.

За скърцането си мълча. Да направя забележка може, но чак съдилища. Горе няма паркет и всичко се чува. И в един момент човек търпи, но започва да писва. Изобщо не ми се занимава с караници, но то като има акъл на попова лъжичка и не разбира. Ако те бяха на нашето място щеше да стане чудо.

# 4
Биел е майка си и сте търпели, правилно ли прочетох? А сигнал, нещо?

# 5
Биел е майка си и сте търпели, правилно ли прочетох? А сигнал, нещо?
И да бяхме подали сигнал нищо нямаше да стане. Преди няколко години имаше квартирант от ромските малцинства и много проблемен. Имаше в случаи, в който посягаше с брадва. Подаване на сигнал, жалба и нищо накрая. Относно за майка му, най-много и ние да бяхме пребити.

# 6
Колко тъжно. За шум и боклуци от ремонт се правят забележки (не че няма основание за това), но за бой над възрастна жена - мълчание.

# 7
Колко тъжно. За шум и боклуци от ремонт се правят забележки (не че няма основание за това), но за бой над възрастна жена - мълчание.
Много е трудно, когато си без баща и дете, да тръгнеш да правиш забележки на пиян бияч. То за елементарни неща почти скача. Знам как изглежда, но това беше преди повече от десет години. Да не говорим, че има други съседи, които знаеха и чуваха

# 8
Нямате ли домоуправител? Обърнете се към него.

# 9
Здравейте!Имам малко по различен въпрос.Живеем на втори етаж,като под нашата тераса има стара детска площадка с пейки.От една година започнаха да се събират и да пият ,да викат на висок глас .Не са тинейджъри възрастни хора са.Пускат чалга на колонки, пият и крещят до полунощ.
 Обаждания сме се на 112 след 22.00 часа, реакция никаква с часове.Опитахме с добро,не ни отразяват.Моля за съвети как можем да решим проблема,към коя институция да се обърнем.След тях остава страшна свинщина.Чувстваме се безсилни.

Общи условия

Активация на акаунт