Имаме съседи над нас, които от години си живеят на село. Сега се случва мъжът да преспива, за да ходи на работа. Когато си остава тук след 11 вечерта започва едно скърцане по паркета, влачене на крака и тропане до сутринта. Общо взето с думи не се описва, тъкмо да заспиш и се започва. Преди година майка ми направи забележка и човека каза, че си е вкъщи и толкова. От тогава не сме се казвали нищо, въпреки че много пъти съм била на косъм да се обадя в полицията, за да има поне малко тишина. Преди години биеше майка си, та и това търпяхме. Сега започнаха да правят ремонт на апартамента и цялото стълбище е побеляло. Майка ми просто е попитала кой и кога ще го изчисти, а отговорът е бил " когато приключим с ремонта". И ние лятото правихме ремонт и изобщо не си личеше, но както и да е. Реших да се обадя на жена му и съвсем човешки да обясня, че това го внасяме вкъщи, идват празници и поне малко от малко да се изчисти. Не очаквах, но се съгласи. Към края на разговора ни, изтърси, че сменяли някаква тръба и ако станело проблем няма да поеме отговорност. Майка ми не се била съгласила. Не можах да разбера за тръбата на мръсния канал ли говори или за други. Тази за мръсния канал на нас не ни прави проблеми. Може и да трябва, но на този етап всичко е добре. Много дълга история стана и може би малко се разпилях. Това, което успях да проуча, е че при евентуална повреда са длъжни да поемат отговорност нали така? Направо не ми се мисли как ще се живее с тези хора, а ако има такива проблеми още повече. Мъжът и откакто е започнал да идва има храчки по стълбището( няколко месеца го нямаше). И тази жена е толкова устата, че може да те изкара от извън релси за нула време. Все гледам да е с добрата, но някои хора не го заслужават.