Как се справяте с дългата коса на детето ви?

• 1 487
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Мъчих това къпане с кок. Нищо не стана. То не може изобщо да изтъркаш и измиеш корените. Или съм много смотана или трябва повече пъти докато придобиеш сръчност.

# 46
  • София
На мен ми се мърсят и краищата. С дъщерята ползваме прозрачния Пантен.
Напоследък пробвам един шампоан на Ив Роше, но косата ми става твърде бухнала от него.

# 47
Мъчих това къпане с кок. Нищо не стана. То не може изобщо да изтъркаш и измиеш корените. Или съм много смотана или трябва повече пъти докато придобиеш сръчност.

Не, не, и при мен не стана. Връзвам кока, то колкото и да е хлабав, все си е опъната косата някъде по "осовата" линия на кока, за да стои на главата. Изобщо не можех да си провра пръстите да си разтъркам скалпа, моята коса е гъста. Абсолютна глупост е за мен това с кока.

Сега в топлото време, аз не си мия косата всеки ден, и усещам как, като изляза от банята след душ на тялото, от косата ми има лека миризма, като си я доближа до носа. Не е била мръсна на пипане и на вид, обаче, като е влажна, има лека миризма на цигари и каквото друго е поела, много неприятно, чак ми иде да се върна и да я измия, но няма да ми понесе косата ежедневно миене. После изсъхва и не мирише на нищо, няма вид на мръсна, нищо не се усеща. При детето не усещам такова нещо след къпане.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 10:33 от кукумицинка

# 48
Подстригахме се най-сетне, фризьорът каза, че дъщеря ми въобще не е за детски шампоани, въпреки че е малка и косъмът и на двете ни е отворен и увреден и трябва да използваме професионална козметика, дори и да не си я купуваме от него. Казах му, че не мога, явно ще си стоим с увредените коси. Реших да се боядисам в друг цвят, вкъщи, станах като петниста хиена. Въпросът е следващият път да упорствам ли пак с патладжаненото, или да се правя кафява. Гледам, че има шампоани за боядисване, с арганово масло и пр., дали вършат някаква работа?
На детето доста е скъсена косата и сега се реши малко по-лесно.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 07:53 от кукумицинка

Общи условия

Активация на акаунт