Банята - тема 49

• 28 870
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, моля за съвет в помещение което ще се преобразува в баня как е оптшмално да се подредят / разпределят смесители душ и или вана тоалетна чиния
Канализация/ вода е горе долу на мястото на Х . Врата от долната част ще се затвори Дължината на помещението ще е ок 230 cm .  Въпроса е кое е добре - тоалетна в началото или края ? и тн ? От практична точка. Отворена съм за пледложения.

# 511
Никаква врата няма на чертежа, аз поне не виждам едно цяло помещение, а изрязана снимка.

# 512
Здравейте,

Предстои ни цялостен ремонт на ново жилище. За баните намерихме майстор, който обаче може да направи само замазки изолация и плочките, даде ни много добра цена, но ще ми трябва отделно човек за местене на ВиК, поставяне на сифони и санитария. Искам да попитам можете ли да ми препоръчате такъв човек за да се ориентирам в цените и да видя, дали наистина цената ще е по-добра ако работим с различни хора или е по-добре да се наеме някой, който може да свърши цялата работа сам?

# 513
Един човек е по-добре за да няма прехвърляне на топката после - не мога това, защото онзи сбъркал онова. То и не знам как един ще сложи сифона, а друг ще прави наклоните и ще слага плочки.

# 514
  • Варна
За кой град?

# 515
Здравейте,

Предстои ни цялостен ремонт на ново жилище. За баните намерихме майстор, който обаче може да направи само замазки изолация и плочките, даде ни много добра цена, но ще ми трябва отделно човек за местене на ВиК, поставяне на сифони и санитария. Искам да попитам можете ли да ми препоръчате такъв човек за да се ориентирам в цените и да видя, дали наистина цената ще е по-добра ако работим с различни хора или е по-добре да се наеме някой, който може да свърши цялата работа сам?
Първо ремонт ли ви предстои или довършителни работи на ново строителство?
Ако е второто, ще е по лесно.

Рзбира се, че със 3 ръце най добре един човек/бригада да действат.

# 516
За София става въпрос. Довършителни дейности на ново жилище. И моята идея беше да наемем фирма, която да свърши всичко от-до, обаче този човек е познат на родителите ми, знаем, че работи добре и ми каза по 1500 лв на баня за замазката, хидроизолацията и лепенето на плочките, което мисля е много добра цена. Но нямам идея горе долу колко ще ми излязат другите неща за това ми се искаше да се свържа с някой, който да ме ориентира в цените.

# 517
  • Варна
Цената е безумно добра, особено за София. За преправяне на ВиК и монтаж на санитария мисля че до 1000 лв ще намерите оферта. Пак зависи от сложността на промените и от това какво ще се монтира после.
Моите бани също ги правиха двама майстора, но се знаеха един друг и са правили много обекти заедно.

# 518
  • София
Значи ви трябва един вик майстор още само. Човекът ви явно не иска да се занимава с вик частта, която не е скъпа. Цени актуални не мога да кажа, защото не сме правили тази година. Но дори и още толкова да ви излезе, а според мен ще е по-малко, пак ще е по-евтино, аз скоро в сф, не съм чувала баня под 5-6хиляди, за труд.
При нас също вик беше отделен, да не говорим, че и замазките(и гипсокартоните) бяха отделно и лепенето на плочки 3-ти...

# 519
Как да не е трудна вик работата..тя спомена полагане на тръби ...това си е къртене и вкопаване.

За офертата не разбрах..понеже пише ПО 1500 и са изцроени три дейности. Та 1500 на всяка ли. Или оцщо 1500 за трите?

# 520
  • София
Не съм казала за трудна, а за скъпа. Може вкопаване, може куфари, може смесено, не й знаем проектите... Не е ясно какво и колко ще местят. При положение, че плочкаджията ще прави замазка, може и да няма вкопаване, от вик.
Тя писа ПО 1500  НА баня, явно са две бани или повече, за тези двйности.

При нас понеже е къща, един човек направи цялото вик, да и сифоните, замазките на стените, куфатите и гипскартона на таваните си ги прави строителя, ние си викнахме плочкаджия, той си направи само наклоните, хидрото и лепеше плочките, накрая минаха пак вик да закачат сантарии и батерии, не, че не можехме ние, но ако нещо протечеше, например , предпочетохме те да са си го свършили от до...

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 10:44 от Angel_Dust

# 521
Баните са две, каза ми 1500 лв на баня за тези дейности, които споменах, че той ще прави. По проект имаме и трета баня, но тя ще остане за мокро помещение и склад, така че и за там ще трябват малко промени във ВиК инсталацията. И аз мисля, че си е доста тази работа и не съм сигурна дали няма и повече да излезе от плочките и замазката. Звънях вече на няколко, но не казват никакви цени без оглед ( и са си прави, де), но ние за съжаление все още нямаме свободен достъп до жилището до акт 16.

# 522
  • София
Няма как да ви се каже цена за вик без да се види на място какво точно искате да се направи и дали е възможно. Добре  е да имате проект на банята

# 523
  • Пловдив
Здравейте! Много моля за препоръки за модел тоалетна чиния, която е висяща/конзолна. Ще се монтира към структура за вграждане на геберит, задно оттичане. По-специалното изискване е при използване/не като пускаш водата/ да не плиска дупето на използващия с изпражнения. Така като гледам снимки изобщо не мога да се ориентирам, единствено на отзиви мога да разчитам.

# 524
  • Варна
Ние сме с Грое. Никога не ни е плискало. Моделът май е само един с правоъгълна форма и 49 см дължина. По това го избрах, понеже сме с ограничено място.

Общи условия

Активация на акаунт