Банята - тема 49

• 28 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Ох, много се смях с този "цоп" ефект и пак не съм сигурна, че го разбрах.
Моят въпрос е няма ли в Бг от тези "американски" тоалетни, които стоят пълни с вода и със сигурност няма "цоп" а и "цап"-ащ ефект, защото всичко си пада във водата.
Моля, ако някой знае да каже, защото скоро ще трябва да правя ремонт на баня и темата, която сте подхванали ми идва точно навреме.

Няма. И освен това "цоп ефект" е следствие именно на падането във водата. няма начин в американските да го няма с тази локва отдолу.

Ето какво каза AI  по въпроса. Явно не е непознат ефект и в американските тоалетни Simple Smile

Цитат
Splashing water from the toilet onto the buttocks, sometimes called "poop splash" or "Poseidon's kiss," is a common occurrence, often due to the force of the falling poop creating a jet of water. While generally not a cause for serious concern, especially if the toilet was recently flushed, it can be unpleasant and potentially lead to minor skin irritation.
Here's a breakdown of the issue and how to address it:

Why it happens:

Worthington Jet:
    When an object (like poop) enters a pool of water with enough force, it creates a cavity that water rushes in to fill, resulting in a jet shooting upward.

Impact of the falling poop:
The force of the poop hitting the water's surface causes the water to splash back up, especially if the water level is low or the poop is falling from a significant height.

How to minimize splashing:

Toilet paper:
    Place a layer of toilet paper in the bowl before use to cushion the fall of the poop and reduce the splash.

Lower your position:
If possible, lower your butt closer to the water to minimize the distance the poop falls, reducing the splash force.
Aim off-center:
Try to aim your poop towards the side of the bowl, allowing the falling poop to hit the sloped side rather than the center of the water.
Adjust water level:
If you have control over your toilet's flushing mechanism (e.g., in a private bathroom), you can adjust the water level to reduce splashing. However, ensure the water level is sufficient for proper flushing.
Public restrooms:
In public restrooms, consider using a layer of toilet paper or, if available, a toilet seat cover to create a buffer.

Health concerns:

Generally safe:
    Splashback from a clean, recently flushed toilet is unlikely to cause any serious health issues.

Cleanliness:
If the toilet is dirty or hasn't been flushed recently, it's best to wash the affected area thoroughly with soap and water.
Public restrooms:
Be mindful of hygiene, especially in public restrooms, and consider using antibacterial wipes after using the facilities.

In summary: While toilet water splashing can be annoying, it's typically not a major health concern if the toilet is clean. A few simple preventative measures can help minimize the splashing and ensure a more pleasant experience.

Всъщност, от казаното следва, че ако нивото на водата в тоалетната е много високо и акито пада от 2 см височина няма да пръска. Ама не харесвам идеята. Сега се сещам и за онзи епизод от "Двама мъже и половина", където един дядка разказваше, че топките му се мокрели във водата Simple Smile Та явно това практикуват в САЩ.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 20:57 от Черна станция

# 556
  • Варна
https://www.grohe.bg/bg_bg/euro-ceramic-39328000.html
Тази е нашата. От 2 години я ползваме и сме нямали “целувка от Посейдон”. Laughing

# 557
Нещо забавно по темата Wink

https://www.youtube.com/watch?v=-XNDM4eAn1U

# 558
  • София
😂 😂 😂 😂 😂

# 559
Здравейте! Влизам с един въпрос, изчетох темата, ще се върна да чета и старите, но предстои дай боже да довършваме две бани ново строителство - една основна и една малка с тоалетна в гр. София.
Знам, че е много относително, но някой може ли да сподели ориентировъчен бюджет, в миналото правих баня 2021, но в старо строителство, купих цялата санитария от Сима, заедно с труда беше около 7 хил. лв.
Сега съм в чуденка доколко са скочили цените и какво да заделя?

Не планирам особени промени по проекта, единствено добавяне на хигиенен душ в голямата баня. Широкоформатни плочи, без вградени структури (моноблок и душ-колона). Сегашните са ми на идеал стандарт, грое и рока, та пак в този клас ще е. Ще съм благодарна, ако споделите!
Скрит текст:

# 560
  • София
Сега около 10-14хиляди е само труда.Материалите отделно.За моята баня около 2000лв бяха материалите.

# 561
  • Варна
Ей, хора, сгреших със сифоните в баните и сега се чудя как да постъпя.
Цялата работа е, че 1) в началото исках точков сифон (с плочка) и мозайка на пода и 2) много е глупаво, знам, но някак не разбрах, че строителят слага сифони, хем ми каза "ние слагаме хубави сифони Виега", но на мен ми звучеше като че правят някаква подготовка и аз ще си избера сифони, когато си реша. Трябваше да бъде още по-конкретен, например: "Избери си сифони, донеси ми ги, СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА СЕ СЛОЖАТ" Laughing
Разбира се след обстойна разходка по магазини в един момент стана ясно, че никаква мозайка няма да слагам, че лентови сифони ще стоят много по-добре. Избрах си плочки 60*120 и за пода. В същото време сифони Виега с решетка са сложени, наредено е подовото, замазката е направена, но моята лампа така и не светва Bulb Тъпо, нали! Знам си. И сега ми е неудобно да звънна на майстора и да му кажа, че ще къртим сифони. Rolling Eyes Ще започваме всеки момент да правим баните.
Трябва да имам сифон с плочка! Мога да прежаля лентовия, но не и с плочката. Според вас има ли някаква драма да се направи? Показвам ви снимки. Само единият сифон е важен, другият е под тоалетната и няма да го пипам, нищо, че е с решетка. Надявам се, че няма да се вижда.
Баня 1
Скрит текст:

Баня 2
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 16:14 от Lady April

# 562
Според мен питай майстора/строителя за модела на сифона и търси в нет-а дали в горната видимата част можеш да сложиш с плочка. Това е вътрешността само.
Ние сложихме такъв сифон пак Виега, отгоре е решетк. Ако размерите на квадрата са същите, може би може да се сложи плочка.

Да се кърти вече направен под, още повече и с подово, за мен е ненужно.

# 563
  • София
Лейди, не е толкова трудно и времеемко да се изкърти малко покрай сифона и да се постави твоят избран, точков.
Повече ми избоде очите поставянето на подовото, но е свършен факт вече. Не виждам поставен подов датчик за Т. Някой от тръбите са поставени много близо една до друга, даже долепени, което по-нататък ще дава грешки в управлението.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 08:36 от sofyia

# 564
Няма проблем, ще стане, не се притеснявай въобще. Само ще трябва да уточниш ширината на сифоните, че май няма много място и примерно 1 м няма да се съберат...

# 565
Здравейте! Още не сме започнали ремонта на банята и проблемите започнаха. Първо ще трябва да изкъртим старите плочки от пода и стените (банята е 3кв.м - общо стени и под към 22кв.), но се оказа ,че не можем да намерим нормална оферта за тази услуга. Може ли някой ,който е  къртил и изхвърлял на скоро да ми каже как вървят цените на хамалските услуги? Интересувам се конкретно за гр. Пловдив, тъй като във всеки град цените са различни.

# 566
Здравейте! Още не сме започнали ремонта на банята и проблемите започнаха. Първо ще трябва да изкъртим старите плочки от пода и стените (банята е 3кв.м - общо стени и под към 22кв.), но се оказа ,че не можем да намерим нормална оферта за тази услуга. Може ли някой ,който е  къртил и изхвърлял на скоро да ми каже как вървят цените на хамалските услуги? Интересувам се конкретно за гр. Пловдив, тъй като във всеки град цените са различни.
Варна - 750

# 567
  • Пловдив
Ползвали сме комбинирана услуга - изкъртиха, изчистиха и си изнесоха боклука на много добра цена. Реагират бързо - идват, гледат и до час дават оферта и възможни дни. Тел. е  +359879832929

# 568
То лесно се кърти, но важното е да не изкъртят до степен после да мажете стените като ненормални. Ако е старо строителство, то може мазилката и сама да пада (да е рехава). Тогава по-добре до тухла да се свали и да се измазва. Добре е ако майсторът, който ще ви прави банята, може да препоръча хора, защото и той няма интерес да хвърля огромни количества материал. Не вярвам да не познава хора щом не извършва тази дейност, а прави бани.

Иначе една баня само свалени плочки са около 40-50 чувала. Само къртенето и пълненето в чували на боклуците е около 700 лв и нагоре в София. Сваляне и извозване е отделно.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 22:21 от drago_2008

# 569
  • Варна
Ние къртихме до тухла, защото мазилката (СС) под плочките сама се изрони. Цената беше включена в труда на фаянсаджията (той изкърти). Излязоха над 100 чувала строителен отпадък. 710 лв платихме на хамали да ги свалят от четвъртия етаж до партера без асансьор и да качат безумно голямо количество чували цимент и пясък. И отделно на други - 450 лв за извозване до сметище.

Общи условия

Активация на акаунт