Банята - тема 49

• 28 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Моят опит е с телените етажерки. Телта не ръждясва, но ръждясват заварките. Случвало ми се е поне два пъти с неевтини етажерки от този тип:

Но ако телескопичната е само тръба и всичко останало пластмаса няма да ръждяса.

# 61
Хм, а не могат ли и при заварките да се направят така, че да не ръждясват? 

# 62
Не знам, сигурно могат.

# 63
  • В небето
mordohai, моля те... отлично знам кои са Simplehuman. Не обичам и не гледам евтини неща. По необходимост ги купувам просто, защото не мога да си позволя скъпи. Инак дори не би ми хрумнало да сравня нещо за 60 и 260 лева. Много рядко разликата е безпричинна. Но не карам никой да купува Simplehuman де. Жената попита и аз показах това, за което се сетих.

Ама гледай и купувай що душа ти иска. Аз си изказах мнението. Фактът, че не сравняваш евтини и скъпи продукти, и не купуваш най-изгодното като съотношение цена - качество, а избираш най-скъпото, смятайки, че е най-доброто, говори за изисквания от твоя страна, които нямат общо с качеството.
Е, не винаги скъпото е качествено. Преди два месеца смених подвижния душ на Видима (защото движещият се държач на слушалката за пореден път се разклимбичка) с модел на Hansgrohe. Материалите - пластмаса. При второто пускане на душа изби снадката на маркуча (който представлява 1,2 м. твърд градински маркуч) и изхода за душа на смесителя. Сложих стария хромиран шлаух (български, който струва максимум 30 лв.).

# 64
...

Е, не винаги скъпото е качествено. Преди два месеца смених подвижния душ на Видима (защото движещият се държач на слушалката за пореден път се разклимбичка) с модел на Hansgrohe. Материалите - пластмаса. При второто пускане на душа изби снадката на маркуча (който представлява 1,2 м. твърд градински маркуч) и изхода за душа на смесителя. Сложих стария хромиран шлаух (български, който струва максимум 30 лв.).
Така е, не винаги, съгласна съм с теб. Но в повечето случаи е. Като се сравнява обаче по клас. Бюджетната линия на едното с бюджетната линия на другото. А не да вземеш евтинджака на едното и да го сравниш с премиалния или среден клас на другото. Например една душ система за външен монтаж на дойчовците, която струва 3-4 000 лева,  я съпоставяш със скъпата линия на Vidima за 8-900 лева. Според мен така се сравняват. А не чушки с портокали. Изключения има, но са малко.

И български... не знам, не съм се интересувала скоро, но българска ли е Vidima още? Щото Идеал Стандарт от началото на миналата година още бяха пак с нов собственик. Този път Villeroy & Bosch.

Казах какво гледам (различно от това какво купувам) защото реши да ми разясниш какво е Simplehuman. Аз скъпите мунчовци обикновено ги знам.

# 65
  • В небето
...

Така е, не винаги, съгласна съм с теб. Но в повечето случаи е. Като се сравнява обаче по клас. Бюджетната линия на едното с бюджетната линия на другото. А не да вземеш евтинджака на едното и да го сравниш с премиалния или среден клас на другото. Например една душ система за външен монтаж на дойчовците, която струва 3-4 000 лева,  я съпоставяш със скъпата линия на Vidima за 8-900 лева. Според мен така се сравняват. А не чушки с портокали. Изключения има, но са малко.

И български... не знам, не съм се интересувала скоро, но българска ли е Vidima още? Щото Идеал Стандарт от началото на миналата година още бяха пак с нов собственик. Този път Villeroy & Bosch.

Казах какво гледам (различно от това какво купувам) защото реши да ми разясниш какво е Simplehuman. Аз скъпите мунчовци обикновено ги знам.

А, това друго казва. Че от написаното от тебе правя определени изводи. Така трябва да се сравнява, съгласен съм.
За съжаление Видима не е това, което беше. Моите смесители в банята са Видима, на 18 години. Един проблем не съм имал. А сега всичко се прави в Китай, като целта е ниска себестойност на продукта. За без пари - толкова качество (без значение марката).
Иначе аз винаги търся "златната среда", в случая - не и златна баня с душ-системи за 3-4000 лв. Какво е качеството на най-скъпите душ-системи на Видима и Hansgrohe, ние с тебе само можем да предполагаме, използвайки мнения на потребителите. И двете са с 5 г. гаранция; и за двете се твърди еди какво си и еди що си. Мога да сравня работата на подвижните им душове от нисък-среден клас. Видимският беше църцорещ (явно се гледа икономия на водата, което не съм преценил при избора), докато Hansgrohe-то си пуска достатъчно силно водата. Писах вече, че немците са се изложили с шлауха, докато Видимският е бетон. Дали си заслужава разликата в цената? Много зависи. Немското е изцяло пластмаса, което е неприятна изненада с оглед цената, писах и за некачествения маркуч. Българското е съчетание от метал и пластмаса, но държачът за душ-слушалката е явно с конструктивен дефект и след известно време започва да изпуска, а слушалката - да не се задържа на желаната височина. Така че и двете системи за подвижен душ не са перфектни.

И като зачепкахме продуктите на Simplehuman и конкретно диспенсера за течен сапун, който струва доста. Не знам как е като качество, но на дизайн са го докарали. Като знам жените как избирате вещите (без да се засяга никоя от дамите), като нищо някоя ще даде близо 200 лв. за нещо, което не струва толкова. Аз у дома в банята съм с диспенсер за течен сапун за няма и 30-на лева (след много смени на несполучливи от Лидъл) и вече сигурно три и повече години не е мръднал (два пъти смяна на батерии). Вярно, не е дизайнерски като на посочените, но е качествен и върши това, за което е предназначен.

# 66
Преди няколко теми обсъждахме префугиране.

Да дам обратна връзка.
Ей тоя уред multitool с приставка за фуги е бърз и лесен начин да смъкнеш фугите. Трябва стабилна ръка да не се плъзне, че драска плочките. И да се опаковаш като csi щото лети прах навсякъде.
Всичко друго е ми дойде бавно и изискващо усилия.

# 67
  • София
Преди няколко теми обсъждахме префугиране.

Да дам обратна връзка.
Ей тоя уред multitool с приставка за фуги е бърз и лесен начин да смъкнеш фугите. Трябва стабилна ръка да не се плъзне, че драска плочките. И да се опаковаш като csi щото лети прах навсякъде.
Всичко друго е ми дойде бавно и изискващо усилия.
Леле, много сте смели. Не бих посмяла да ползвам този уред за фуги, като знам как реже (имаме го сигурно от 15 г.)

# 68
Ползвала съм, справя се, но наранява все пак ръбовете. Или трябва безкрайно внимание, което става бавно и лази по нервите. Може би с калиброван гранитогрес е по-безопасно, но меката теракота трудно се опазва.

# 69
По темата за ръждясващата неръждаема етажерка Simple Smile да си призная, че до ситуацията май се стигна повече по моя вина, отколкото поради други фактори. Там е работата, че в моя регион водата е много твърда, но не стига това ами и местното ВиК дружество постоянно прекопава града и съответно по тръбите често тече нещо дето само името му е "вода". Та от хигиенни съображения възчесто пръскам и мажа с едни химии, включително и по иначе чудесната за моите цели етажерка. Съответно първо се надигна един слой като лак от нея и може би година по-късно се появи и ръждата. Дразни ме, не ми харесва, изглежда ми мизерно. И затова и се налага подмяната. Зорът да е телескопична е, понеже не желая да дупча плочките, по ред причини. В крайна сметка може да се стигне и до едно положение просто да си харесам някой модел, отново неръждавейка Simple Smile и да си купя 3 бр., които да преобразувам в 2 с достатъчна за мен дължина. Така или иначе след 5-6 години пак ще трябва да сменям.

# 70
Нова беда момичета , след монтажът на тоалетната чиния Теси акваблейд , тече като из ведро . При първите тестове с наливане на вода , директно в чинията , нямаше проблеми , но след пускане на водата (структура геберит ) , направо изтече и то от фабрично отверствие (дупка) намираща се в предната част отдолу. Някакви идеи , толкова съм разочарована , искрено се надявах по празниците да мога да ползвам банята
При моите пазарувания на санитария ми казаха, че е желателно структурата и чинията да са комплект. Моя приятелка си взе също различни марки и има чести проблеми. Има ли как да смените чинията или е вече късно?
След 1 месец работа стана и нашата баня, сама си я измислих в течение на ремонта, лека полека 😊. Но и майсторът се оказа много точен човек:

Не е изчистена още и има малко прахоляк.
Единственото, което не се доразбрахме е, че аз много исках да не е хванат на пода тоя параван, а да виси половин сантиметър. Уж го казах ясно, но…

# 71
  • София
Със здраве да е ползвате. Много е красива

# 72
Честито!

А въобще има ли опция параванът да виси и въобще да не опира в пода? Имам предвид технически възможно ли е да е захванат само за стената и това да е безопасно? Да не би майсторът да се е направил на 2 и половина от някакви такива съображения? Ще ми е интересно да видя реална снимка на такова изпълнение.

# 73
Честито!

А въобще има ли опция параванът да виси и въобще да не опира в пода? Имам предвид технически възможно ли е да е захванат само за стената и това да е безопасно? Да не би майсторът да се е направил на 2 и половина от някакви такива съображения? Ще ми е интересно да видя реална снимка на такова изпълнение.
Честита баня!

Не виси, а има "крачета". Прави се много често така, за да минава отдолу водата от другата зона ако банята е направена с един сифон и наклон от всички точки към него.

# 74
  • Варна
Честита баня! Със здраве и кеф да се ползва.
Хора, аз така съм си навила на пръста, че ще имам вградени батерии като тази баня, но скоро ми светна лампата за нещо. Bulb Няма да ми е удобно да се къпя под тази душ-пита, когато няма да си мия косата, а да държа непрекъснато ръчния душ в ръка също не е опция. Ако решението е само тръбното окачване, което се купува допълнително, тогава пък малко ми се обезмисля почти тройната цена за вграден душ и батерия. Хм?
Дали има някаква малка подвижна стойка, която да позволява ръчния душ да е под наклон за къпане?

Общи условия

Активация на акаунт