Банята - тема 49

• 28 097
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Нова беда момичета , след монтажът на тоалетната чиния Теси акваблейд , тече като из ведро . При първите тестове с наливане на вода , директно в чинията , нямаше проблеми , но след пускане на водата (структура геберит ) , направо изтече и то от фабрично отверствие (дупка) намираща се в предната част отдолу. Някакви идеи , толкова съм разочарована , искрено се надявах по празниците да мога да ползвам банята

# 31
  • София
Може ли клипче да се види от къде тече.

# 32
За под на баня с площ 2,40 кв.м каква дължина линеен сифон трябва да взема? Може ли да препоръчате модел за вграждане на плочка, но с по-малка височина, тъй като няма много възможност да вкопаване. Благодаря!

# 33
  • Сф
Нова беда момичета , след монтажът на тоалетната чиния Теси акваблейд , тече като из ведро . При първите тестове с наливане на вода , директно в чинията , нямаше проблеми , но след пускане на водата (структура геберит ) , направо изтече и то от фабрично отверствие (дупка) намираща се в предната част отдолу. Някакви идеи , толкова съм разочарована , искрено се надявах по празниците да мога да ползвам банята
Наистина снимай ,може и при заустването да е проблема. Монтажа е сбъркан на 99%.

# 34
За сега е свалена , ще направя

# 35
Търся душ кабина без корито. Къде в София има голям избор и добри консултанти? Към какво да насоча вниманието си при избора?

# 36
  • София
В Хооммакс, Практис,Баухаус и т.н.

# 37
Привет момичета , благодаря за новата тема
 Имам питане , за да разбера аз ли съм в грешка. Закупих интимен душ . Заедно с майстора . Той обаче , не го погледнал че е за вграждане , и не е добавил и тръба за топла вода. Сега когато вече плочките са сложени (има куфар) , ми съобщава , че аз не съм заявила наличието на топла вода , а интимните душове по принцип били само със студена .

Ако и тоалетната чиния я е слагал същия майстор, не се учудвай че тече вода

# 38
За под на баня с площ 2,40 кв.м каква дължина линеен сифон трябва да взема? Може ли да препоръчате модел за вграждане на плочка, но с по-малка височина, тъй като няма много възможност да вкопаване. Благодаря!
Това не бива да е водещото а наклоните и да може този сифон да работи правилно.

# 39
  • София
Здравейте, искам да залепя самозалепващи се плоскости за таван от РЕ пяна, 35х35 см. Таванът е със стар винервайс. Колебая се дали трябва грундиране преди залепване, спряла съм се на грунд Ceresit CT 17. Четох мнения, че не се препоръчва грундиране, също четох точно противоположни мнения.

# 40
Винервайсът, ако не е фиксиран (което по същество си е грундиране) се маже и рони, цапа ръцете. Той няма да държи нищо залепено.

# 41
Винервайсът, ако не е фиксиран (което по същество си е грундиране) се маже и рони, цапа ръцете. Той няма да държи нищо залепено.

Но пък, по спомен, се мие/отмива. И с шпакла може да се стърже, пак по спомен.
Бих посъветвала да пробвате да поизмиете тавана. Ако е баня, не е голяма площ. И след това някъде в ъглите да пробвате с шпакла дали може да се поизстърже.

# 42
  • София
Напръскване а вода и пълно сваляне на винервайса. Ако не става с шпатула, се изчуква с малък чук. По-лесно ще бъде някаква ламперия, която се монтира на конструкция.
Играхме го това преди години. Не знаехме, че има на таваните на спалня и коридор, и като започнахме да шпакловаме, на следващият ден всичко падна. Последва сваляне с изчукване, грунд и после шпакловка с мрежа и боя.

# 43
  • София
Не е баня, а коридор 16 кв.м.

# 44
Към привършване на две бани/тоалетни сме и вече нямам нито нерви, нито желание да се разправям с майстори. Дали и как импрегнирате фугите на пода и стените и особено в ъглите? Вентилаторите поради специфики на помещенията ще са на тавана...Някакъв хак или подсказка какво да избягвам

Общи условия

Активация на акаунт